Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опасни жеги в неделя в Северна, Централна и Южна България

Снимка: Сайт на НИМХ

Жълт код за опасно високи температури е в сила за утре за Северна, Централна и Южна България.
Предупреждението е в сила за 18 области на страната. Там се очаква температурите да са между 32 и 37 градуса. 
По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Потушават пожар и край бившата азотна станция на мини "Бобов дол"

Екипи на пожарната, горски работници, от Общината, доброволци гасят пожар, възникнал в близост до бившата азотна станция на мини "Бобов дол" този следобед. Огънят навлязъл и в близката гора, но ситуацията вече е овладяна, каза след 19 ч. за БНР кметът на миньорския град Елза Величкова. Същевременно другият пожар  - между Бобошево и Сопово е..

публикувано на 10.08.24 в 20:07
Иванчева и Петрова на влизане в залата на съда. /архив/

Иванчева зове за предсрочно освобождаване на Биляна Петрова от затвора в Сливен

Излежаващата присъда в Сливенския затвор Десислава Иванчева призова в профила си в една от социалните мрежи за предсрочното освобождаване на Биляна Петрова - бившата ѝ заместничка, докато беше кметица на столичния район Младост.  Двете бяха осъдени съответно на 6 и 5 години лишаване от свобода по обвинение за искане на подкуп.  В началото на миналия..

публикувано на 10.08.24 в 19:58

Антирасистки демонстрации и контрапротести в Обединеното кралство

Антирасистки демонстрации и контрапротести се проведоха и се провеждат на много места в Обединеното кралство през днешния съботен ден при засилено полицейско присъствие. До безредици обаче поне до момента не се стигна. 22 антирасистки демонстрации бяха организирани днес в редица британски градове като Портсмут, Нюкасъл, Оксфорд, Бирмингам,..

публикувано на 10.08.24 в 19:53
Борислав Гуцанов

БСП смята, че президентът не трябва да налага вето на промените в Закона за предучилищното и училищното образование

БСП смята, че президентът Румен Радев не трябва да налага вето на промените в Закона за предучилищното и училищното образование. Приетата в петък на две четения промяна забрани пропаганда и популяризирането в училищата на идеи, свързани с нетрадиционна сексуална ориентация. Председателят на ПГ на "БСП за България" Борислав Гуцанов обясни...

публикувано на 10.08.24 в 19:31
УМБАЛ

Екип на омбудсмана откри нарушения в психиатрична клиника на УМБАЛ "Св. Марина“ във Варна

От Екип на Националния превантивен механизъм към институцията на омбудсмана са извършили  внезапна проверка в психиатричната клиника към Университетската многопрофилна борница "Света Марина“ във  Варна, където този понеделник, след пожар, загина един от пациентите.  Проверката е констатирала редица нарушения.  Едно от тях е, че по време на пожара..

публикувано на 10.08.24 в 19:26
Корнелия Нинова

Нинова към критиците си в БСП: Заешки сърца в мъжки тела

Корнелия Нинова коментира решенията на днешния пленум на БСП и критиките към нейните приближени с пост във Фейсбук.  Пленумът реши: БСП отива на предсрочните избори в коалиция с 15-20 леви партии "Денят ми започна с новината, че днес Националният съвет на БСП ще ме изключва от партията. И завършва с новината, че Националният съвет ме критикува..

публикувано на 10.08.24 в 19:23
Руски военнослужещ носи снаряд за 152-милиметрова гаубица

Русия все още не е отблъснала украинското нахлуване

Над 76 000 души са евакуирани от граничещите с Украйна райони в руската Курска област, съобщи днес местното министерство на извънредните ситуации, цитирано от Ройтерс и ТАСС.  Това се случва на фона на започналото тази седмица украинско нахлуване в региона. Русия все още не е отблъснала украинското нахлуване на нейна територия. Пети ден се..

публикувано на 10.08.24 в 18:02