Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

12-годишни се явяват в съда заради масовите безредици във Великобритания

Снимка: Pixabay

Деца на по 12 години се очаква да се явят в съда в процеса на повдигане на обвинения срещу заподозрени във връзка с масовите обществени безредици във Великобритания, предаде ДПА.

От Кралската прокуратура заявиха, че на двама 12-годишни са повдигнати обвинения, като се очаква един от тях да се яви пред Ливърпулския съд за малолетни, а другият - пред Магистратския съд в Манчестър.

Смята се, че те са най-младите, явили се пред съд във връзка с безредиците.

В кралския съд в Тисайд юноша беше осъден на задържане от 18 месеца, тъй като е бил видят да „празнува“ след като е хвърлил камък по полицейски служител.

18-годишният Коул Стюарт е един от около тридесетте души, които на 5 август се бяха събрали пред джамия в града. Той бил видян да троши голям камък на малки камъчета, с които е замерил полицията.

Досега са арестувани 927 души, а на 466 души са били повдигнати обвинения във връзка с неотдавнашните безредици, каза говорител на Националния съвет на полицейските началници.


По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
гл.ас.д-р Петър Евтимов

Нова магистърска програма по Астробиология в СУ

В СУ "Св. Климент Охридски" от тази година се открива нова програма по Астробиология. Тя е интердисциплинарен проект . Отворена е за всички, завършили природни факултети, както и за специалисти по хуманна и ветеринарна медицина.  Има голяма празнота в една от най-съвременните области в науката, обясни пред БНР гл. ас. д-р Петър Евтимов, един от..

публикувано на 13.08.24 в 13:20
Ресми Мурад

Ресми Мурад: Съдбата на ДПС ще се решава след издаването на президентския указ за изборите

Съдбата на Движението за права и свободи ще бъде решавана, след като президентът издаде указа с датата на изборите, заяви областният лидер на ДПС в Кърджали Ресми Мурад. Той каза, че след като вотът бъде насрочен, ще се проведе заседание на Централния съвет на ДПС:  "Ние ще вземем всички организационни въпроси и решения, които касаят..

публикувано на 13.08.24 в 13:04

"Небе и хляб" - новият албум на Пламен Сивов

"Небе и хляб" е новият албум на Пламен Сивов, който включва 10 авторски песни – пиано и глас. "Заглавието на албума и на една от песните в него насочва към стихиите и към важното в живота – небето, хляба, вертикалното и хоризонталното измерение – това, от което имаме нужда вътре в себе си, това, от което има нужда тялото и душата ни", каза в..

публикувано на 13.08.24 в 12:41

Пожарът в планината Славянка е локализиран и от двете страни на българо-гръцката граница

Продължава борбата с пожара в планината Славянка, който вече е локализиран и от двете страни на българо-гръцката граница.  Екипи от горските стопанства в Симитли и Кресна  наблюдават  денонощно другия пожар в близост до границата ни - този в Република Северна Македония. Взети са всички мерки огънят да не навлезе на наша територия.  90 служители..

публикувано на 13.08.24 в 12:37

Следят района между Златосел и Свежен, за да не се допусне разпалване на тлеещи огнища

След като пожарът във вилната зона между брезовските села Златосел и Свежен беше овладян, днес обстановката в района е спокойна. Пожарникари, горски служители, професионални доброволци и местни хора дежурят в района, за да не се допусне ново разпалване тлеещите огнища. Пламна вилната зона на Златосел, гори и край Черничево, изгоряха вили и коли..

публикувано на 13.08.24 в 12:30

Тръба на газопровод е спукана при ремонтни дейности в Бургас

Тръба на газопровод е спукана при ремонтни дейности по ВиК-а мрежата в Бургас. Информация за изтичане на газ в района на централния пазар "Краснодар" е получена на телефон 112. От Община Бургас информират, че  "Овергаз" незабавно са спрели газоподаването в централната градска част. Няма обгазени и пострадали хора. По данни на бургаската..

публикувано на 13.08.24 в 12:22
Човек със скутер наблюдава как пожар поглъща бизнес с дърва за огрев в Пентели, североизточно от Атина, Гърция, 12 август 2024 г.

Продължава борбата с огъня в Атика, европейски страни се притекоха на помощ

Гръцките пожарникари продължават борбата с огъня в област Атика, като на места е частично овладян.  В помощ са и сили от няколко европейски страни. Пожарът до гръцката столица достигна и покрайнините на Атина Част  от огнищата, които горяха тази нощ са овладени, съобщиха пожарникарите. Остава обаче много голям риск от ново разпалване от силния..

публикувано на 13.08.24 в 12:18