Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Бобошево набира доброволци заради зачестилите пожари

Общината в Бобошево
Снимка: Кирил Фалин

Малката община Бобошево, където в рамките на три дни станаха два големи пожара, обяви кампания за набиране на членове за допълване състава на доброволното формирование към кметството. Идеята е за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях на територията на общината.

При двата пожара край Бобошево - единият към с. Сопово, а другият - при Блажиево, участието на доброволци осезателно спомогна за потушаването им, коментират от общинската управа. 

В града има сформиран и добре организиран доброволчески отряд, който дори взе приз и от републикански конкурси. Но ситуацията налага съставът да бъде разширен. 

На сайта на Общината са посочени условията за кандидатстване, а заявленията се подават до 5 септември. 

По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

НС отхвърли предложението за въвеждане на само един учебник за клас

Парламентът отхвърли предложението на БСП за въвеждане на само един учебник за всеки клас. Срещу промените в Закона за училищното и предучилищното образование гласуваха 77 депутати, 26 се въздържаха. Законопроектът беше подкрепен от 87 народни представители от „Възраждане“, ИТН, БСП и 20 от независимите. Идеята за един учебник е..

публикувано на 14.08.24 в 11:54

Освободиха зам.-председателя на КФН

Със 109 гласа "за", 36 - "против" и 16 въздържали се, НС освободи от заеманата длъжност зам.-председателя на Комисията за финансов надзор Владимир Савов поради подадена оставка. В комисията Савов ръководеше управление "Застрахователен надзор".  От парламентарната трибуна той напомни, че вече 10 години работи в комисията и оставя..

публикувано на 14.08.24 в 11:52

Политическите реакции на акцията срещу Гайтански

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов определи като странни действията на Прокуратурата, свързани с акцията в имоти на бизнесмена Румен Гайтански:  "Странно защо Прокуратурата в момента се задейства за лице, което според медиите, е свързано с Доган, тоест Прокуратурата удря Доган, което означава, че Пеевски, който е собственикът на..

публикувано на 14.08.24 в 11:46

Георги Димитров: Искам да накарам младите да бъдат амбициозни, да започнат да мечтаят и да действат

"Освен да покажа българския фолклор и това, което на мен ми харесва, искам да науча децата, че има едни правила в този живот, които трябва да те движат. В днешно време доста от родителите и децата не съумяват да свикнат да се борят и да бъдат отбор. Ако не си отборен играч, няма как да постигнеш този резултат. Адски трудно е, но успяваме".  Това..

публикувано на 14.08.24 в 11:42
Служебният министър на икономиката и индустрията Петко Николов

И икономическият министър запазва поста си в кабинета на Горица Грънчарова - Кожарева

Още един министър остава в служебното правителство на Горица Грънчарова - Кожарева. Министърът на икономиката и индустрията Петко Николов е приел предложението след среща с Кожарева, съобщиха от екипа на Николов. В новото правителство потвърдиха участието си и финансовият министър Людмила Петкова, министърът на образованието Галин Цоков и..

публикувано на 14.08.24 в 11:35

ББР: Още през 2021 г. подадохме сигнал до прокуратурата за кредита на Гайтански

Още през 2021 г. подадохме сигнал до прокуратурата за този кредит. Така Цанко Арабаджиев, изпълнителен директор и член на УС на ББР, коментира спорното плащане, отпуснато на фирма на бизнесмена Румен Гайтански , което в момента се разследва. Става въпрос за близо 150 милиона лева. Прокуратурата, антикорупционната комисия и полицията обискират имоти..

публикувано на 14.08.24 в 11:15

Спецакция и във фирма, изпълнявала поръчки при управлението на Хасан Азис в Кърджали

Антимафиоти влязоха в офиса на фирма "ПСП строй" в Кърджали. В нея участва бившият президент на футболен клуб "Арда" Петър Пешев, на чието име се водят още 6 фирми. Проверяват се документи и се разпитват свидетели. Няма официална информация за полицейската акция, но според запознати тя е във връзка с разследването на кредита, отпуснат на фирма..

публикувано на 14.08.24 в 11:06