Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горица Грънчарова – Кожарева се срещна с главния секретар на МВР и областните директори

Снимка: БГНЕС

Номинираната за премиер Горица Грънчарова-Кожарева разговаря с професионалното ръководство на МВР и директорите на областните дирекции и СДВР. Тя бе посрещната от министър Калин Стоянов, който не участва в разговорите. По същото време пред сградата на министерството полицейски служители отново засвидетелстваха подкрепата си към вътрешния министър. 

От МВР посочиха, че разговорът между кандидат - премиера с професионалистите е в рамките на намерението да бъде чуто мнението на експертите.

По-рано пред сградата на министерството имаше кратко събиране на полицаи, които изразиха подкрепа за министър Стоянов.

Автомобилът, с който дойде в МВР номинираната за служебен премиер.

Преди дни номинираната за служебен премиер Горица Кожарева се срещна с вътрешния министър.

След разговора той заяви, че тя е подложена на натиск и вероятно друг ще оглави МВР. 

Министърът на икономиката и индустрията Петко Николов ще остане на поста, съобщиха от екипа му.

Енергийният министър Владимир Малинов, министърът на земеделието Георги Тахов и министърът на регионалното развитие Виолета Коритарова са разговаряли с Горица Грънчарова-Кожарева и са готови да продължат работата си в новото правителство. Такава готовност има и министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов, но в зависимост от няколко фактора.

В новото правителство по-рано потвърдиха участието си финансовият министър Людмила Петкова, министърът на образованието Галин Цоков и на правосъдието - Мария Павлова.

Служебният премиер Димитър Главчев изрази надежда всички членове на кабинета да останат и в следващия.


По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

За поредна трудова злополука информират от Окръжната прокуратура в Габрово

За поредна трудова злополука информират от Окръжната прокуратура в Габрово. Разследването е за инцидент в Севлиево, в резултат на който е настъпила смъртта на 25-годишен мъж. Загиналият 25-годишен мъж от свищовското село Ореш е изпълнявал на обекта строително-монтажни работи. Инцидентът се е случил в края на миналата седмица на строителна..

публикувано на 14.08.24 в 15:21

300 дка сухи треви и храсти и 20 дка гора са изпепелени от пожар в местността "Поления" на село Бръщен

300 дка сухи треви и храсти и 20 дка гора са изпепелени от пожар, възникнал на 12 август в местността "Поления" на село Бръщен, община Доспат. Пожарът се разразил следобед и до 19.00 часа е локализиран в близост до къщите на село Бръщен, като на място са останали дежурни екипи през нощта. Вчера по обяд се възпламеняват сухи треви в..

публикувано на 14.08.24 в 15:16
Обискират имоти на Румен Гайтански - Вълка. Действията на прокурори, служители на Комисията за противодействие на корупцията и полицаи са във връзка с разследването на кредит, отпуснат на фирма на Гайтански от ББР.

Какво се знае за акцията на Прокуратурата, Полицията и КПК в имоти и фирми на Румен Гайтански - Вълка

Служители на Антикорупционната комисия, прокурори и полицаи влязоха в имоти и офиси, свързани с бизнесмена Румен Гайтански - Вълка. Акцията е във връзка с разследване на кредит в размер на близо 150 милиона, отпуснат на фирма на Гайтански от Българската банка за развитие. По това време начело на банката е Стоян Мавродиев, затова и претърсвания има и..

публикувано на 14.08.24 в 15:13

Държавният резерв раздава по 45 л. на човек бутилирана питейна вода в горнооряховското село Стрелец

В село Стрелец, община Горна Оряховица, където е обявено безсрочно бедствено положение, заради безводието, започна раздаването по 45 литра на човек бутилирана питейна вода, която предостави Държавният резерв. Ползвателите на два язовира до Стрелец отказват да съдействат на местната власт и да изпуснат вода към третия язовир, към който е..

публикувано на 14.08.24 в 15:12

Украинската армия продължава да напредва в руската Курска област

Украинската армия продължава да напредва в руската Курска област, докато още един район на Русия обяви извънредно положение. Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че армията е напреднала с около два километра в руската Курска област. По-рано украински медии съобщиха, че силите на Киев са завладели и град Суджа, но руски командир..

публикувано на 14.08.24 в 14:47
Мария Павлова

Мария Павлова очаква до края на седмицата да бъде уведомена дали остава правосъден министър

Служебният министър на правосъдието Мария Павлова заяви, че очаква до края на седмицата да бъде уведомена дали ще остане на поста. Мария Павлова би приела да продължи да ръководи правосъдното министерство Тя подчерта, че е провела конструктивен разговор с бъдещия служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева за това, което е свършено и за това,..

публикувано на 14.08.24 в 14:34
Милен Керемедчиев

Милен Керемедчиев: Вероятно ще предложат отново Илиана Иванова за еврокомисар

Вероятно ще бъде предложена отново настоящата ни еврокомисарка Илиана Иванова .  Това прогнозира пред БНР Милен Керемедчиев, бивш заместник-министър на външните работи и коментира: "Няма да се справим до края на август с номинирането на две кандидатури за еврокомисар - на мъж и на жена. Времевият прозорец все повече се стеснява...

публикувано на 14.08.24 в 14:26