Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зам.-председателят на КФН, който подаде оставка, отива на работа в Азия

Владимир Савов
Снимка: БГНЕС

Със 109 гласа "за", 36 "против" и 16 въздържали се Народното събрание освободи от длъжност заместник-председателя на Комисията за финансов надзор Владимир Савов, който подаде оставка.

В комисията Савов ръководеше управлението "Застрахователен надзор". 
От парламентарната трибуна той подчерта, че вече 10 години работи в комисията и оставя застрахователния сектор в добро финансово състояние:

"Мотивите ми да премина на друга работа са едно ново предизвикателство, което беше поставено пред мен, и затова и взех решение да подам оставка от сегашната позиция.

Ако трябва да бъде конкретен - става въпрос за Регулаторния комитет на финансови услуги към Международния финансов център на Астана в република Казахстан".

От "Възраждане" изразиха притеснение, че Савов разполага с чувствителна информация и откриха скрити мотиви в подадената оставка. 

"Прекъсвате мандата повече от две години предсрочно, при това отивате да работите за чужда държава, дори не е в частния сектор.

А това, че секторът като цяло е в добро здраве, означава ли, че няма някоя гнила ябълка, която в момента "цъка".

И всъщност Вашето бягство в страна, и то дори извън Европейския съюз - в Азия, не е опит да избягате от отговорност и да оставите това, което се случва в застрахователния сектор, на този, който ще вади после въглените от огъня", попита Димо Дренчев от "Възраждане".
По публикацията работи: Мария Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Служба и нощно бдение в Арбанашкия манастир "Успение Богородично" за Голяма Богородица

Архитектурният резерват Арбанаси край Велико Търново се подготвя за утрешния си празник на Голяма Богородица. Стотици вярващи от цялата страна се събират от тази вечер за службата и нощното бдение в Арбанашкия манастир "Успение Богородично" със считаната за чудотворна икона на плачещата Богородица. Арбанашкият манастир "Св. Богородица" е основан..

публикувано на 14.08.24 в 20:12

От община Вършец излязоха с призив: "Спри горските пожари !"

От община Вършец излязоха с призив: "Спри горските пожари !". От началото на месеца са гасени три големи пожара. Двама огнеборци пострадаха От община Вършец напомнят, че всеки гражданин носи лична отговорност при използването на открит огън и спазване на правилата за пожарна безопасност. От администрацията призовават за стриктно..

публикувано на 14.08.24 в 20:11

Правителство отмени участието на България като страна-партньор на изложението Webit

Служебното правителство отмени участието на България като официална страна-партньор на Международното изложение Webit поради редица несъответствия с пазарните механизми. Изложението ще се проведе на 30 и 31 октомври в София. От правителствената информационна служба посочват, че до момента от страна на Фондация Webit (Webit Foundation) не е..

публикувано на 14.08.24 в 19:59

Без участие на "Хамас" в насрочените за утре в Катар преговори за прекратяване на огъня в Газа

"Хамас" няма да участва в насрочените за утре в Катар нови преговори за прекратяване на огъня в Ивицата Газа, но служител, информиран за преговорите, посочи, че посредниците се очаква да се консултират с палестинската група след това, предаде Ройтерс. Решението на ръководството на палестинската групировка беше последвано от изявления на..

публикувано на 14.08.24 в 19:43
Снимката е илюстративна.

Верижна катастрофа в района на моста над Площада на авиацията в София

Верижна катастрофа затруднява движението на столичния булевард "Цариградско шосе" в посока Орлов мост, в района на моста над Площада на авиацията. На място има полицейски екипи. Няма пострадали хора.

публикувано на 14.08.24 в 19:40

МС одобри близо 1,5 млн. лв. компенсации за децата, неприети в държавни и общински детски градини

Правителството одобри близо милион и половина лева (1,45568 млн. лв.) за компенсации на семействата, чиито деца не са приети в държавни и общински детски градини поради липса на свободни места. Средствата се предоставят за 1464 деца от столична община и за 7 от община Пловдив. Компенсациите се изплащат за периода от 1-ви май до 30-ти юни и..

публикувано на 14.08.24 в 19:23

Хосписът в Банкя, в който при пожар загина човек, е незаконен, работел без лиценз

Пожар избухна този следобед в хоспис - дом за възрастни хора, в центъра на град Банкя. Един човек загина, трима са ранени. Има опасност за живота на един от пострадалите. Пожар в дом за възрастни хора в Банкя, има жертва и пострадали Огънят е пламнал около 15:00 часа. На място са пристигнали няколко екипа на Спешна помощ и Пожарната. Огънят е..

публикувано на 14.08.24 в 19:05