Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спортният съд отхвърли жалба на индийска състезателка по борба

Винеш Фогат
Снимка: БТА

Спортният арбитражен съд (КАС) отхвърли жалбата на индийската състезателка по борба Винеш Фогат за дисквалификацията ѝ на Олимпиадата в Париж, съобщи "Ройтерс".

Фогат се класира за финала в категория до 50 килограма на Игрите във френската столица на 7 август, когато в спора за златото трябваше да излезе на тепиха срещу американката Сара Хилдебранд. В премерването преди срещата обаче, тя беше със 100 грама по-тежка от разрешеното, въпреки че не беше приемала храна с часове и беше прекарала дълго време в сауната, за да влезе в категорията.

В следствие на дисквалификацията Фогат беше заменена в мача за титлата от кубинката Юснейлис Гусман, която загуби с 0:3 точки от спечелилата златото Хилдебранд. Санкцията също така означаваше отнемане на сребърния медал на индийката, който тя си беше осигурила с класирането за финала, заради което тя подаде и жалбата в КАС с искане среброто да бъде поделено между нея и Гусман.

29-годишната Фогат в емоционално съобщение след дисквалификацията заяви, че ще се оттегли от борбата.


По публикацията работи: Антони Йорданов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Георги Дерменджиев

Ръководството на Лудогорец прие оставката на Георги Дерменджиев

Ръководството на ПФК Лудогорец прие оставката на старши треньора Георги Дерменджиев, която бе депозирана след тежката загуба от Карабах в третия предварителен кръг на Шампионската лига, съобщиха от клуба. Дерменджиев си взе довиждане с играчите преди тренировката в сряда, а в четвъртък договорът му официално бе прекратен. С него си тръгва и..

публикувано на 15.08.24 в 11:20
Сандра Велчева-Хънт

Сандра Велчева-Хънт: Впечатли ме организацията на игрите в Париж

Българката Сандра Велчева-Хънт, на която Международната федерация (ФИБА) гласува доверие да бъде технически делегат на срещите от баскетболните турнири при мъжете и жените на Олимпийските игри в Париж, заяви в интервю за БТА, че това е било най-сериозното и отговорно състезание за нея до момента. Попитана за назначението си на Олимпиадата и..

публикувано на 15.08.24 в 10:39
Даниеле Орсато

Орсато обясни защо отказа работа в Руския футболен съюз

Италианецът Даниеле Орсато е отказал предложената му работа в Руския футболен съюз (РФС) заради етичните си принципи. Това обясни 48-годишният бивш рефер за "Ла Република", цитиран от ТАСС. РФС съобщи на 13 август, че Орсато е включен в състава на експертната съдийска комисия към централата, но ден по-късно "Гадзета дело Спорт" информира, че..

публикувано на 15.08.24 в 10:34
Наоми Осака

Шампиони получиха "уайлд кард" за Откритото първенство на САЩ

Бившите шампиони от Откритото първенство на САЩ по тенис Наоми Осака, Бианка Андрееску и Стан Варвинка получиха "уайлд кард", за да участват на "Флашинг Медоуз", съобщиха организаторите в сряда, цитирани от Ройтерс. Японката Осака спечели титлите в Ню Йорк през 2018 и 2020, като се върна на корта през януари, след като роди дъщеря си...

публикувано на 15.08.24 в 08:57
Иржи Лехечка

Лехечка отстрани Медведев в Синсинати

Чехът Иржи Лехечка поднесе изненада на турнира по тенис от сериите "Мастърс" на твърди кортове в Синсинати, като елиминира поставения под номер 4 в схемата руснак Даниил Медведев с 7:6 (2), 6:4 за час и 40 минути игра. Лехечка и Медведев бяха убедителни на сервис в първия сет, в който се стигна до тайбрек. В него чехът направи два мини..

публикувано на 15.08.24 в 08:22
Джан Пиеро Гасперини

Гасперини: Пропуснахме възможност, липсва ни нещо малко

Въпреки загубата от Реал (Мадрид) във финала за Суперкупата на Европа треньорът на Аталанта - Джан Пиеро Гасперини, е доволен от отбора си. "Въпреки всичко съм горд с отбора. В понеделник започваме и първенството на Италия, което е друга история", каза специалистът, който работи с тима от Бергамо от 2016 година. "Бях уверен, че..

публикувано на 15.08.24 в 07:48
Килиан Мбапе

Килиан Мбапе: Ако мога да вкарам 50 гола, ще го направя

Капитанът на френския национален отбор Килиан Мбапе направи мечтан старт с Реал (Мадрид), като успя да вкара гол за тима при успеха над Аталанта с 2:0, който носи Суперкупата на Европа на испанския отбор. "Очаквах този момент от дълго време", каза след мача Мбапе, цитиран от АФП. "Всички знаят какво означава за мен да започне да..

публикувано на 15.08.24 в 07:29