Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дрейпър елиминира Циципас в Синсинати

Джак Дрейпър
Снимка: БТА

Британецът Джак Дрейпър преодоля сет пасив и спечели с 3:6, 6:4, 7:5 срещу поставения под номер 9 Стефанос Циципас от Гърция в мач от втория кръг на турнира по тенис от сериите "Мастърс" на твърда настилка в Синсинати (САЩ), който е с награден фонд 6.79 милиона долара.

Циципас записа пробив за 5:4 в решаващия сет, но не успя да спечели собственото си подаване в драматичен десети гейм. Гръцкият тенисист губеше с 0:30 след наказание и направи двойна грешка на сервис, което даде на Дрейпър три разигравания за пробив и равенство. 22-годишният левичар имаше нужда само от едно и направи важен брейк, след което взе още два поредни гейма за окончателния успех.

"След Олимпиадата не се намирам в най-добрата ми форма, но днес наистина се постарах. Чувствам се все по-добре и по-добре с всеки изминал мач. Чисто физически съм на ниво", заяви Дрейпър, цитиран от atptour.com. Той вече е с баланс 2:0 срещу Циципас, след като го надви и в Канада през 2022.

Следващият съперник на Дрейпър е победителят от мача между Каспер Рууд и Феликс Оже-Алиасим.

Американецът Бен Шелтън пък отрази мачпойнт и победи Томас Ечевери със 6:7(6), 7:6(7), 6:3 след два часа и 52 минути на корта. Аржентинецът получи разиграването за мача при собствен сервис в тайбрека на втория сет, но Шелтън го отрази и в следващия си двубой ще срещне Фабиан Марожан. Унгарецът надви българина Григор Димитров по-рано през деня.

Холгер Руне пък не загуби сет срещу португалския квалификант Нуно Борхес и спечели с 6:3, 7:6(8). Следващият съперник на датчанина е победителят от мача между Карлос Алкарас и Гаел Монфис, който бе отложен заради дъжд в тайбрека на втория сет.


По публикацията работи: Антони Йорданов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Станислав Черчесов

Треньорът Черчесов: Лудогорец? Що за глупости

Руският треньор Станислав Черчесов, селекционер на страната в период от пет години и на световното първенство по футбол през 2018, опроверга информация на „24 часа“, че ще поеме Лудогорец (Разград). Постът е вакантен от четвъртък, когато "орлите" приеха оставката на Георги Дерменджиев след поражението с 2:7 срещу Карабах. Черчесов, който..

публикувано на 16.08.24 в 11:23
Коко Гоф

Коко Гоф сдаде рано титлата в Синсинати

Защитаващата титлата си Коко Гоф отпадна от турнира по тенис за жени в Синсинати, след като отстъпи на Юлия Путинцева с 4:6, 6:2, 4:6 в мач от втория кръг. Поставената под номер 2 американка загуби след час и 55 минути на корта.  Гоф, на 19 години, стана най-младата шампионка в Синсинати през миналата година и няколко седмици по-късно..

публикувано на 16.08.24 в 09:17
Испанското първенство започна с две равенства

Испанското първенство започна с две равенства

Резервата Габриел Мизехоуи вкара в 72-та минута и Жирона спечели точка след 1:1 при гостуване на Бетис в мач от първия кръг на испанското първенство по футбол. В ранния двубой Атлетик Билбао и Хетафе също завършиха 1:1. Бетис, който тази година ще игра е в Лигата на конференциите, започна по-добре двубоя и доминираше. Това доведе до гол още..

публикувано на 16.08.24 в 08:37
Валентин Илиев

Валентин Илиев: Не ни достигнаха само 20 секунди

Валентин Илиев - треньорът на ЦСКА 1948, коментира отпадането от турнира по футбол Лига на конференциите срещу Пафос с 0:4 след продължения: "Направихме така, че този отбор да играе мачове, до които никой не е вярвал, че ще достигне. Поздравявам футболистите, защото играха с човек по-малко повече от 50 минути. Не ни достигнаха само 20 секунди...

публикувано на 16.08.24 в 07:31
Душан Керкез

Душан Керкез: С 10 души в Европа е трудно

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) - Душан Керкез заяви, че е доволен от представянето на футболистите си генерално в шестте мача от европейските турнири, като отделя единствено срещата с Панатинайкос от турнира Лига Европа като гости. Пътят на пловдивчани в Европа приключи с поражение 0:2 от Зрински Мостар като гост в Босна и Херцеговина,..

публикувано на 16.08.24 в 07:29
Аякс отстрани Пантинайкос след 34 дузпи в Лига Европа

Аякс отстрани Пантинайкос след 34 дузпи в Лига Европа

Нидерландският клуб Аякс (Амстердам) и гръцкият Панатинайкос поставиха нов рекорд в международния футбол, след като изпълниха 34 дузпи след равенство 1:1 след два мача и продължение, пише агенция Ройтерс. Аякс излезе победител от маратона с 13:12, продължавайки към плейофния кръг. Аякс, който спечели с 1:0 в Гърция миналата седмица,..

публикувано на 16.08.24 в 06:19
Всички резултати в турнира Лига на конференциите

Всички резултати в турнира Лига на конференциите

Трети квалификационен кръг в турнира по футбол Лига на конференциите - срещи-реванш: ПАФОС (Кипър) - ЦСКА 1948 (България)  4:0 след продължения, 1:0 в редовното време (0:1 в първата среща) ЗРИНСКИ МОСТАР (Босна/Херц) - Ботев Пловдив (България)   2:0 (1:2) Флора Талин (Естония) - ВИКИНГУР (Исландия)    1:2 (1:1) ЛЕГИЯ ВАРШАВА..

публикувано на 16.08.24 в 06:13