Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Единият от ранените българи при сбиването в гръцки бар е в тежко състояние, другите двама са без опасност за живота

Снимка: ЕПА/БГНЕС

По случая с петимата българи, арестувани след сбиване в бар на гръцкия полуостров Халкидики, полицията в Гърция ще направи официално изявление, след като приключи разследването.

Все още няма официална информация от екипа полицаи, които разследват инцидента между българи тази нощ в бар в Халкидики.

От тримата ранени единият е в тежко състояние в болницата в Полигирос. За другите два, които са с прободни рани от нож, няма опасност за живота.

Арестувани са общо 5 български граждани, сред които са и пострадалите.

Според свидетелите, поради закъсняла поръчка трима българи са пребили собственика на заведението. В отговори е действала охраната на бара, също българи, която е стреляла по нападателите на собственика.

Намерени са 4 гилзи - едната от изстрела, попаднал в пострадалия. Тримата охранителите са изчезнали от заведението, но е идентифицирана наличността на стрелеца, който се издирва.

Други гости на бара, които описали стрелеца пред разследващите, казаха за медиите, че в групата българи, срещу които са стреляли, е имало и деца, които не са пострадали.

Паника е настъпила и сред посетителите от съседните заведения, които са бягали, за да се спасят, казаха сервитьори.

Не е известно дали пострадалите са се познавали със собственика.

Генералното консулство на България в Солун е било информирано от гръцката полиция за инцидента, както и че в резултат от конфликта са пострадали трима български граждани - двама от тях са били простреляни, а третият е с лека телесна повреда.

От Министерството на външните работи съобщиха, че представителството ни в Солун е оказало съдействие и на роднини на пострадалите.


По публикацията работи: Явор Римски


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изгражда се нова детска площадка на атрактивното място "Самолетчето" на входа на Кюстендил

Започна изграждането на нова детска площадка на атрактивно място на входа на Кюстендил. По-възрастните жители помнят, че там имаше ситуиран снет от полети самолет на БГА. От десетилетия обаче площадката е занемарена, обрасла, кътовете за отдих са разрушени. Детските площадки в града са над 30, не всички са в добро състояние, каза при старта..

публикувано на 17.08.24 в 19:18

Шапката на Индиана Джоунс беше продадена на търг за 630 хил. долара

Шапката, носена от актьора Харисън Форд в една от частите от легендарната поредица Индиана Джоунс, беше продадена на търг в Лос Анджелис за 630 хил. долара, предаде Би Би Си. Кафявата филцова шапка е характерен елемент и неизменна част образа на приключенеца археолог. Харисън Форд се появява с нея в началото на втората част от поредицата -..

публикувано на 17.08.24 в 18:25

17 палестинци бяха убити и десетки ранени при израелски удар в град Зауайда в Газа

17 палестинци бяха убити и десетки ранени при израелски удар в град Зауайда в Газа. По информация на здравните власти повечето от жертвите са от едно и също семейство и включват осем деца и четири жени. Израелската армия обяви, че проверява информацията и издаде нови препоръки към местните жители за евакуация. В очакване на ответен удар на..

публикувано на 17.08.24 в 18:11

Петима българи са арестувани на гръцкия полуостров Халкидики след сбиване и стрелба в бар

Петима българи са арестувани на гръцкия полуостров Халкидики след сбиване и стрелба в бар. Полицията в южната ни съседка все още не дава официална информация за случая. Сцената се разиграва късно снощи в плажен бар в курорта "Ханиоти" на Халкидическия полуостров. Според различни информации в гръцки медии, скандалът възниква между българска..

публикувано на 17.08.24 в 17:58
Снимката е илюстративна

Пожар в борова гора на територията на Държавно горско стопанство "Елешница"

Повече от 50 служители на териториалните поделения на Югозападното държавно предприятие гасят пожар в борова гора на територията на Държавното горско стопанство Елешница". Гори бял и черен бор, към момента са засегнати 60-70 декара. Веднага след като става ясно, че на терен има необходимост от допълнителна помощ, към мястото тръгват..

публикувано на 17.08.24 в 17:41

Безводието става все по-голям проблем във все повече части на страната

Безводието става все по-голям проблем във все повече части на страната. Проблемите с безводието в свищовските села се задълбочават и хората днес на два пъти блокираха за по половин час главния път Плевен-Русе. Жителите на  Хаджидимитрово, Студена, Морава и Козловец затвориха пътя в два участъка. Протестиращите срещу безводието в Свищовско..

публикувано на 17.08.24 в 17:37
Пожар в Съмърсет Хаус в централен Лондон

125 пожарникари продължават да се борят с пожара в Съмърсет Хаус в централен Лондон

Около 125 пожарникари продължават да се борят с пожара в историческата сграда Съмърсет Хаус в централен Лондон. Няма данни за пострадали, съобщиха от столичната полиция. Малко преди обед лондонската пожарна получи сигнал за инцидента в Съмърсет Хаус. Причината за пожара остава неясна. Всички планирани обществени събития там за деня са..

публикувано на 17.08.24 в 17:23