Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арсенал спечели домакинството си на Уувърхемптън

Арсенал - Уулвърхемптън
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Арсенал победи Уулвърхемптън с 2:0 като домакин на "Емирейтс Стейдиъм" в среща от първия кръг на английската Висша лига по футбол. Домакините владееха инициативата от самото начало на двубоя. В 15-ата минута Букайо Сака овладя топката в наказателното поле, технично елиминира съперниковите бранители и опита да я прокара зад вратаря на "вълците" Жозе Са, но той спаси. Десет минути по-късно Сака центрира остро, а германският национал Кай Хаверц засече с глава и изведе тима на мениджъра Микел Артета напред в резултата. През втората част тимът от Лондон засили натиска. В 69-та минута Мартин Йодегор стреля от границата на наказателното поле, но Жозе Са изби ефектно. Букайо Сака отново стана главно действащо лице в 73-ата минута. 22-годишният офанзивен футболист получи топката пред вратата на Уулвърхемптън, влезе остро навътре и шутира по диагонал, като по този начин реализира за 2:0 и донесе трите точки на гранда от английската столица.

Брайтън се наложи над Евертън с 3:0 при гостуването си на "Гудисън Парк" в друг мач от кръга. Японският национал Каоуро Митома вкара първия гол в 26-ата минута. През второто полувреме "карамелите" опитаха натиск, но червеният картон на Ашли Йънг в 66-ата минута обърка плановете им. Десет минути преди края на сблъсъка ветеранът Дани Уелбек удвои аванса на "чайките", а в 88-ата минута Симон Адингра бе точен за 3:0, оформяйки крайния резултат.

Въпреки, че остана човек по-малко заради червения картон на Фабиан Шер в 28-ата минута, Нюкасъл Юнайтед стигна до минимален успех с 1:0 над завърналия се в елита Саутхемптън. Единственият гол в срещата бе дело на бразилеца Жоелитон, който бе точен в края на първото полувреме.

Нотингам Форест и Борнемут записаха първото равенство през тазгодишната кампания - 1:1. Крис Ууд изведе "червените" напред в 23-та минута. "Черешките" успяха да стигнат до точката, след като в 87-ата Антоан Семеньо изравни за 1:1, възползвайки се от разбъркване в защитата на домакините.

 
Мачовете от първия кръг във Висшата лига на Англия:

Ипсуич - Ливърпул - 0:2
Арсенал - Уулвърхемптън - 2:0
Евертън - Брайтън - 0:3
Нюкасъл - Саутхемптън - 1:0
Нотингам Форест - Борнемут - 1:1
Уест Хем - Астън Вила - 1:2

в неделя:
Брентфорд - Кристъл Палас
Челси - Манчестър Сити

в понеделник:
Лестър Сити - Тотнъм

от петък:
Манчестър Юнайтед - Фулъм - 1:0.

По публикацията работи: Илиян Христов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Дженоа - Интер

Интер започна с равенство защитата на титлата си в Италия

Шампионът Интер стартира защитата на титлата си в италианското футболно първенство с равенство 2:2 при гостуването на Дженоа в първия кръг от новия сезон в калчото. Тимът от Милано изпусна трите точки в сетния миг, след като Жуниор Месиаш изравни в добавеното време. Алесандро Воляко вкара първия гол в полза на Дженоа в 20-а минута, а Маркюс Тюрам..

публикувано на 17.08.24 в 22:35
Брендън МакНълти

Американецът Брендън МакНълти спечели първия етап от Вуелтата

Американецът Брендън МакНълти от отбора на Обединените арабски емирства спечели първия етап от 79-ото издание на Колоездачната обиколка на Испания. МакНълти, който бе в последната стартова група, спечели 12-километровия етап от столицата на Португалия Лисабон до предградието Оейраш, който представляваше индивидуален часовник. Той измина..

публикувано на 17.08.24 в 22:30
ЦСКА София - Славия

Славия надигра безличен ЦСКА София

ЦСКА София допусна трета загуба от началото на сезона след поражение с 0:1 от Славия в мач от петия кръг на Първа футболна лига. "Червените" бяха надиграни от "белите" и във втори пореден мач са унизени от съперника, след като това се случи и във Варна при поражението от Спартак с 0:3. Очакванията отборът на Томислав Стипич да покаже по-добро лице бяха..

публикувано на 17.08.24 в 21:14
Олимпик Марсилия

Марсилия разгроми Брест като гост във Франция

Отборът на Олимпик Марсилия постигна победа при гостуването си на Брест с 5:1 в мач от първия кръг на футболния шампионат на Франция. Новото попълнение Мейсън Грийнууд даде преднина на гостите от Марсилия още в третата минута при официалния си дебют за тима. Ромен Дел Кастило пропусна да изравни за домакините в 9-ата минута, след като не успя да..

публикувано на 17.08.24 в 20:17
Юсуф Фофана

Юсуф Фофана премина от Монако в Милан

Полузащитникът на футболния Монако Юсуф Фофана подписа договор с Милан, съобщава официалният сайт на клуба. Договорът с 25-годишния французин е до лятото на 2028 година. Играчът ще носи фланелка с номер 29. През миналия сезон Фофана изигра 35 мача за Монако, в които отбеляза 4 гола и направи 4 асистенции. Според информации в италианската преса..

публикувано на 17.08.24 в 19:28
Илия Груев-младши

Илия Груев игра цял мач при равенство на Лийдс

Националът Илия Груев-младши игра цял мач за Лийдс при нулевото равенство като гост на Уест Бромич в среща от втория кръг във второто ниво на английския футбол - Лига Чемпиъншип. Груев бе титуляр и остана на терена през всичките 90 минути, като получи една от най-високите оценки за изявите си в мача. Равенството е второ поредно за Лийдс този..

публикувано на 17.08.24 в 17:21
Ипсуич - Ливърпул

Ливърпул стартира с успех при Арне Слот

Ливърпул победи Ипсуич с 2:0 в първия си мач за сезона в английската Висша лига по футбол. Двубоят беше дебютен за мениджъра на "мърсисайдци" Арне Слот в шампионата на страната.  През първото полувреме на "Портман Роуд" домакините имаха няколко опасни контраатаки, които изнедаха отбраната на "червените", но не успяха да ги материализират.  От..

публикувано на 17.08.24 в 16:36