Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Барселона с успешен старт при Ханзи Флик

Валенсия - Барселона
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Барселона победи с 2:1 като гост Валенсия в среща от първия кръг на испанското футболно първенство. Срещата на "Местая" бе дебют за новия наставник на каталунците Ханзи Флик, като той трябва да благодари на Роберт Левандовски, с когото работи и в Байерн (Мюнхен), че вкара и двата гола за Барселона, с които тимът направи обрат.

Валенсия започна по-добре мача и закономерно поведе в 44-тата минута чрез Уго Дуро. В петата минута на добавеното време на първата част обаче Левандовски успя да изравни при една от първите по-опасни атаки в мача за Барселона. Полякът засече много добре центриране на Ламин Ямал и от близка дистанция нямаше как да сбърка за 1:1.

Веднага след почивката гостите получиха право да изпълнят дузпа, след като Кристиан Мускера събори в наказателното си поле Рафиня. Зад топката отново застана Левандовски, който бе точен за крайното 2:1. До края на срещата резултатът остана непроменен главно заради отличните намеси на вратаря на Валенсия Гиорги Мамардашвили.
 

Първенство на Испания по футбол, мачове от първия кръг в Ла Лига:

Осасуна - Леганес  1:1
Валенсия - Барселона  1:2

по-късно днес:
Реал Сосиедад - Райо Валекано
Майорка - Реал Мадрид

в понеделник:
Валядолид - Еспаньол
Виляреал - Атлетико Мадрид

от четвъртък:
Атлетик Билбао - Хетафе  1:1
Бетис - Жирона  1:1

от петък:
Селта Виго - Алавес  2:1
Лас Палмас - Севиля  2:2.

По публикацията работи: Илиян Христов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Милан

Късни голове спасиха Милан от резил на старта в Серия "А"

Вицешампионът на Италия Милан се добра до равенство 2:2 при домакинството си на Торино в мач от първия кръг за сезона в италианското футболно първенство. В продължение на повече от 80 минути "росонерите" бяха напълно надигравани на собствения си стадион "Сан Сиро", но с голове в края на резервите Алваро Мората и Ноа Окафор успяха да стигнат до точката...

публикувано на 18.08.24 в 09:23
Яник Синер

Синер срещу Зверев на полуфинал в Синсинати

Световният номер 1 Яник Синер се класира за полуфиналите на турнира по тенис на твърди кортове от сериите "Мастърс" в Синсинати (САЩ) с награден фонд 6 795 555 долара. Италианецът се наложи над шестия в света руснак Андрей Рубльов с 4:6, 7:5, 6:4 за близо два часа и половина игра. Водачът в схемата загуби първия сет с 4:6, но след това успя да..

публикувано на 18.08.24 в 07:45
Юноши до 20 години

Младите ни волейболисти спечелиха Балканиадата в Сърбия

Юношеският ни волейболен отбор до 20 години стана шампион на Балканското първенство, което се състоя във Врънячка баня (Сърбия). Във финала българите победиха домакините от Сърбия с 3:1 (25:17, 22:25, 25:23, 25:21). Воденият от Мирослав Живков тим не допусна нито една загуба на турнира, а във финалния двубой инкасира единствения загубен гейм на..

публикувано на 18.08.24 в 07:34
Байер (Леверкузен)

Байер (Леверкузен) спечели и Суперкупата на Германия

Шампионът и носител на Купата на Германия по футбол Байер Леверкузен спечели и Суперкупата на страната за 2024 година, след като се наложи над вицешампиона от миналия сезон Щутгарт като домакин след изпълнение на дузпи. В редовното време двубоят завърши при равенство 2:2, а при дузпите футболистите на Байер спечелиха с 4:3, въпреки че играха..

публикувано на 18.08.24 в 07:30
Кайо Видал

Кайо Видал донесе победата на Лудогорец срещу Левски

Лудогорец победи Левски с 1:0 в очаквания с огромен интерес мач от петия кръг на футболното ни първенство в Първа лига. Кайо Видал отбеляза единствения гол четири минути преди края и нанесе първа загуба на Левски за сезона. Разградчани влязоха в мача след тежката загуба от ФК Кабарах в квалификаците на Шампионска лига по-рано тази седмица и..

публикувано на 17.08.24 в 23:30
Дженоа - Интер

Интер започна с равенство защитата на титлата си в Италия

Шампионът Интер стартира защитата на титлата си в италианското футболно първенство с равенство 2:2 при гостуването на Дженоа в първия кръг от новия сезон в калчото. Тимът от Милано изпусна трите точки в сетния миг, след като Жуниор Месиаш изравни в добавеното време. Алесандро Воляко вкара първия гол в полза на Дженоа в 20-а минута, а Маркюс Тюрам..

публикувано на 17.08.24 в 22:35
Брендън МакНълти

Американецът Брендън МакНълти спечели първия етап от Вуелтата

Американецът Брендън МакНълти от отбора на Обединените арабски емирства спечели първия етап от 79-ото издание на Колоездачната обиколка на Испания. МакНълти, който бе в последната стартова група, спечели 12-километровия етап от столицата на Португалия Лисабон до предградието Оейраш, който представляваше индивидуален часовник. Той измина..

публикувано на 17.08.24 в 22:30