Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болницата в Ловеч разширява дейността на отделението по хирургия

Болницата в Ловеч
Снимка: БГНЕС

Многопрофилната болница в Ловеч, която от години е в тежко финансово състояние и изпитва остра нужда от специалисти, ще разшири дейността на отделението по  хирургия. От началото на септември се очаква да бъде възобновена и работата на родилното отделение.

Болницата вече има нов заместник-директор по медицинската част в лицето на хирурга д-р Николай Кътев, с чието назначаване в лечебното заведение вече ще се извършват нови хирургически интервенции, поясни директорът Виктор Таслаков:

"Д-р Николай Кътев работи основно в лапароскопската хирургия. Нашата цел е с неговото назначаване да предложим по-качествени оперативни процедури", обясни д-р Таслаков.

Той допълни, че вече са осигурени необходимите акушери и предстои да бъдат подписани договори с лекари за родилното отделение, което се очаква да заработи отново от началото на септември. До месец ще бъде възобновена и дейността на отделението по ортопедия и травматология.

"Финансовото състояние на болницата вече е много стабилно, с изключително добри разработки. Приемът на пациенти се е повишил. Най-важното е, че сме подобрили качеството на работата и отношението към пациентите. Ние сме стопили около половин милион лева дългове към доставчици, към министерства. Имахме над 350 000 лева неплатени осигуровки за заплати на персонала, които вече са изплатени. За момента на НАП не дължим нищо. Вдигнати са всички запори", посочи болничният директор.

В лечебното заведение се извършва и обследване, за да се кандидатства за средства за цялостен ремонт на основната сграда.

По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пожарът се вижда от километри

Пожар гори в природен парк "Рилски манастир"

Пожар е възникнал малко преди обяд в района на язовир "Калин", на около 2400 м. надморскса височина, съобщава от ПП "Рилски манастир". Заради пожара е затворен пътят от с. Пастра до хижа "Чала" под язовира. От Противопожарната служба в Рила казаха, че има изпратени екипи, но теренът е труднодостъпен. Най-вероятно мълния е..

публикувано на 18.08.24 в 12:36
УМБАЛ

Стабилизирано е състоянието на пострадалата в Пирин туристка

Състоянието на пострадалата вчера в Пирин туристка е стабилизирано. Тя е в реанимация, съобщиха за БНР от столичната болница "Света Анна". Жената, която е с множество контузии и травми, беше откарана там с медицинския хеликоптер. Въздушната линейка на помощ на тежко пострадала туристка в Пирин Машината с дежурния медицински екип на..

публикувано на 18.08.24 в 12:27
Снимката е илюстративна

19 души са загинали при удари в Газа

При израелски удари в Газа снощи са загинали 19 души, включително жена и шестте ѝ деца, съобщиха здравните власти в анклава, контролиран от радикалната групировка "Хамас". На този фон започва поредно посещение в региона на американския държавен секретар Антъни Блинкън. Той ще се опита да ускори сключването на споразумение за..

публикувано на 18.08.24 в 12:16

Шабленският фар отваря врати за посетители

Шабленският фар отваря врати за посетители по повод Международния ден на морските фарове. Денят се отбелязва от 1993 г. Инициативата е на шотландците  Джон Форсайт и Майк Дауринпъл, които установили любителска радиостанция в морски фар с идея да си комуникират с други радиолюбители, които също са установили своите радиостанции в морски..

публикувано на 18.08.24 в 11:34

8-годишно дете в болница след катастрофа край Микре

8-годишно дете е откарано в болница в Плевен след катастрофа, станала тази сутрин на пътя София - Варна между ловешките села Български извор и Микре. При инцидента са се сблъскали два леки автомобила като в единия е пътувало семейство с две деца. Движението в участъка все още е двупосочно в една лента. Продължава разследването на..

публикувано на 18.08.24 в 11:29

Жителите на 4 свищовски села отново блокираха пътя Плевен - Русе заради безводието

Жителите на четири свищовски села, които протестират заради безводието, отново затвориха главния път Плевен - Русе. Блокадите са на две места - при село Павел и при село Горна Студена. Най-тежко е положението в село Хаджидимитрово. Неговите 500 жители са в безсрочно бедствено положение. Трудно се справят в ежедневието без вода, а през..

публикувано на 18.08.24 в 11:10

Тежка катастрофа край Ямбол взе жертва, 8 са пострадали

49-годишен мъж е загинал при тежък пътен инцидент тази нощ на пътя Ямбол – Сливен. Сблъскали са се лек автомобил и микробус. Катастрофата е станала в района пътен възел "Хадижидимитрово" около 1:30 часа. Автомобилът е навлязъл в насрещното движение и се блъснал в буса. При удара водачът на леката кола е загинал. В микробуса..

публикувано на 18.08.24 в 10:44