Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Иванов загуби финала в София

Иван Иванов
Снимка: БФ Тенис

Иван Иванов претърпя поражение във финала на турнира по тенис K&D Cup 2024 в София с награден фонд 15 хиляди долара.

Надпреварата от веригата на Международната федерация по тенис ITF се проведе на кортовете на ТК "Диана" в столицата.

Участващият с "уайлд кард" 15-годишен българин отстъпи в сблъсъка за титлата пред аржентинеца Франко Риберо със 7:5, 4:6, 2:6.

Срещата продължи три часа и 13 минути.

Иванов спечели първия сет, след като навакса изоставане от 1:5 до 7:5.

Във втората част той имаше аванс от 3:2, но аржентинецът обърна до 6:4.

В третия сет Риберо направи серия от пет гейма, за да стигне до крайния успех.

Преди този двубой българинът постигна четири поредни победи. За него това бе първо участие на турнир за мъже от ITF.


По публикацията работи: Петър Ненов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Арина Сабаленка

Арина Сабаленка елиминира Ига Швьонтек в Синсинати

Третата поставена Арина Сабаленка (Беларус) елиминира водачката в схемата и в световната ранглиста Ига Швьонтек (Полша) и се класира за финала на турнира по тенис на твърди кортове в Синсинати (САЩ) от сериите УТА 1000. Сабаленка победи Швьонтек с 6:3, 6:3 за час и 49 минути игра в първия полуфинал и достигна за девети път финал в надпревара от..

публикувано на 18.08.24 в 20:40
Филип Кръстев

Филип Кръстев със зрелищен гол при загуба на Цволе

Националът Филип Кръстев вкара зрелищен гол, но отбора му Цволе загуби с 1:5 от Фейенорд в мач от 2-ия кръг на нидерландското футболно първенство. Кръстев изигра пълни 90 минути за Цволе и отбеляза почетното попадение за своя тим в 87-а минута с удар от воле извън наказателното поле. Българският халф получи и жълт картон. Преди това..

публикувано на 18.08.24 в 18:34
Анастасиос Папапетру

Гърци ще ръководят Лудогорец – Петрокуб

Съдийска бригада от Гърция ще ръководи първия мач между Лудогорец и молдовския Петрокуб от плейофа за влизане във футболния турнир Лига Европа, обяви УЕФА. Главен съдия ще бъде 39-годишният Анастасиос Папапетру. До момента той не е водил мачове на български отбори нито на клубно, нито на национално ниво, като единствено през 2017 година е бил..

публикувано на 18.08.24 в 15:13
Монако

Монако започна сезона с победа

С гол на японския полузащитник Такуми Минамино Монако победи с 1:0 новака Сент Етиен в мач от първия кръг на френското футболно първенство. Бившият играч на Ливърпул се разписа в 28-мата минута след подаване на Вандерсон. Седем минути по-рано друг негов гол бе отменен заради засада. През второто полувреме гостите показаха по-добра игра и също вкараха гол..

публикувано на 18.08.24 в 11:23
Милан

Късни голове спасиха Милан от резил на старта в Серия "А"

Вицешампионът на Италия Милан се добра до равенство 2:2 при домакинството си на Торино в мач от първия кръг за сезона в италианското футболно първенство. В продължение на повече от 80 минути "росонерите" бяха напълно надигравани на собствения си стадион "Сан Сиро", но с голове в края на резервите Алваро Мората и Ноа Окафор успяха да стигнат до точката...

публикувано на 18.08.24 в 09:23
Валенсия - Барселона

Барселона с успешен старт при Ханзи Флик

Отборът на Барселона победи с 2:1 като гост Валенсия в среща от първия кръг на испанското футболно първенство. Срещата на "Местая" бе дебют за новия наставник на каталунците Ханзи Флик, като той трябва да благодари на Роберт Левандовски, с когото работи и в Байерн (Мюнхен), че вкара и двата гола за Барселона, с които тимът направи обрат. Валенсия започна..

публикувано на 18.08.24 в 08:58
Яник Синер

Синер срещу Зверев на полуфинал в Синсинати

Световният номер 1 Яник Синер се класира за полуфиналите на турнира по тенис на твърди кортове от сериите "Мастърс" в Синсинати (САЩ) с награден фонд 6 795 555 долара. Италианецът се наложи над шестия в света руснак Андрей Рубльов с 4:6, 7:5, 6:4 за близо два часа и половина игра. Водачът в схемата загуби първия сет с 4:6, но след това успя да..

публикувано на 18.08.24 в 07:45