Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арина Сабаленка елиминира Ига Швьонтек в Синсинати

Арина Сабаленка
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Третата поставена Арина Сабаленка (Беларус) елиминира водачката в схемата и в световната ранглиста Ига Швьонтек (Полша) и се класира за финала на турнира по тенис на твърди кортове в Синсинати (САЩ) от сериите УТА 1000.

Сабаленка победи Швьонтек с 6:3, 6:3 за час и 49 минути игра в първия полуфинал и достигна за девети път финал в надпревара от сериите УТА 1000.

За нея това ще бъде трети финал за сезона и трети на подобно ниво.

Представителката на Беларус поведе с 2:0 в първия сет след ранен пробив, Швьонтек бързо върна пробива и изравни за 2:2, но последва серия от три успешни гейма за Арина Сабаленка, която спечели с 6:3.

Вторият сет бе изключително драматичен. Сабаленка взе аванс от 5:1, но Ига Швьонтек отказа да се предаде лесно и отрази общо девет мачбола преди съперничката й да приключи двубоя с нов пробив за 6:3.

Победата бе пета за Арина Сабаленка срещу водачката в световната ранглиста и четвърта над тенисистка от топ 10 през годината.


По публикацията работи: Петър Ненов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ботев спечели срещу Хебър

Ботев (Пд) взе трите точки срещу Хебър

Отборът на Ботев (Пд) победи с 1:0 като гост Хебър в среща от 5-ия кръг на футболното ни първенство. Мачът бе на стадион "Христо Ботев" в Пловдив заради ремонта на стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик. В 12-ата минута след удар на Набил Макни от далечна дистанция топката прелетя високо над вратата на Ботев. Малко след това..

публикувано на 18.08.24 в 23:12
Манчестър Сити победи Челси като гост с 2:0

Манчестър Сити започна сезона с успех над Челси

Отборът на Манчестър Сити победи Челси с 2:0 в среща от първия кръг на английската Висша лига по футбол, която се изигра на "Стамфорд Бридж". "Гражданите" откриха резултата в 18-та минута, след като норвежкият национал Ерлинг Холанд засече подаване от Бернардо Силва и изпрати топката в мрежата на лондончани. Домакините се опитаха да се..

публикувано на 18.08.24 в 21:24
Локо (Сф) и ЦСКА 1948 направиха 0:0

Локо (Сф) и ЦСКА 1948 не се победиха

Отборите на Локомотив София и ЦСКА 1948 завършиха 0:0 в двубой от 5-ия кръг на футболното ни първенство. Двубоят започна без опасности пред двете врати в първия четвърт час и едва в 16-ата минута след ъглов удар в полза на гостите от ЦСКА 1948 Радослав Кирилов засече топката и опита изстрел, който обаче бе блокиран от защитата на Локомотив...

публикувано на 18.08.24 в 21:22
Филип Кръстев

Филип Кръстев със зрелищен гол при загуба на Цволе

Националът Филип Кръстев вкара зрелищен гол, но отбора му Цволе загуби с 1:5 от Фейенорд в мач от 2-ия кръг на нидерландското футболно първенство. Кръстев изигра пълни 90 минути за Цволе и отбеляза почетното попадение за своя тим в 87-а минута с удар от воле извън наказателното поле. Българският халф получи и жълт картон. Преди това..

публикувано на 18.08.24 в 18:34
Иван Иванов

Иван Иванов загуби финала в София

Иван Иванов претърпя поражение във финала на турнира по тенис K&D Cup 2024 в София с награден фонд 15 хиляди долара. Надпреварата от веригата на Международната федерация по тенис ITF се проведе на кортовете на ТК "Диана" в столицата. Участващият с "уайлд кард" 15-годишен българин отстъпи в сблъсъка за титлата пред аржентинеца Франко Риберо..

публикувано на 18.08.24 в 15:15
Анастасиос Папапетру

Гърци ще ръководят Лудогорец – Петрокуб

Съдийска бригада от Гърция ще ръководи първия мач между Лудогорец и молдовския Петрокуб от плейофа за влизане във футболния турнир Лига Европа, обяви УЕФА. Главен съдия ще бъде 39-годишният Анастасиос Папапетру. До момента той не е водил мачове на български отбори нито на клубно, нито на национално ниво, като единствено през 2017 година е бил..

публикувано на 18.08.24 в 15:13
Монако

Монако започна сезона с победа

С гол на японския полузащитник Такуми Минамино Монако победи с 1:0 новака Сент Етиен в мач от първия кръг на френското футболно първенство. Бившият играч на Ливърпул се разписа в 28-мата минута след подаване на Вандерсон. Седем минути по-рано друг негов гол бе отменен заради засада. През второто полувреме гостите показаха по-добра игра и също вкараха гол..

публикувано на 18.08.24 в 11:23