Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локо (Сф) и ЦСКА 1948 не се победиха

Локо (Сф) и ЦСКА 1948 направиха 0:0
Снимка: БТА

Отборите на Локомотив София и ЦСКА 1948 завършиха 0:0 в двубой от 5-ия кръг на футболното ни първенство.

Двубоят започна без опасности пред двете врати в първия четвърт час и едва в 16-ата минута след ъглов удар в полза на гостите от ЦСКА 1948 Радослав Кирилов засече топката и опита изстрел, който обаче бе блокиран от защитата на Локомотив.

Първата по-изгодна възможност за ЦСКА 1948 дойде в 25-ата минута, когато Марто Бойчев напредна в атака и стреля от границата на наказателното поле, но вратарят на домакините Александър Любенов се справи.

Пет минути по-късно Стив Траоре бе намерен добре от Атанасиос Пицолис и отправи удар, но прати топката над вратата на гостите.

В самия край на първото полувреме футболистите на Локомотив организираха добра атака.

Траоре пробва да намери свободен съотборник, но стражът на ЦСКА 1948 Петър Маринов се намеси навреме. Последва атака за гостите, при която Талис бе изведен в предни позиции и стреля от дистанция, но не успя да се разпише.

Четири минути след подновяването на играта през второто полувреме Селсо Рапосо центрира в наказателното поле на ЦСКА 1948, Маринов не можа да избие по най-добрия начин и топката стигна до Траоре, чийто удар обаче бе блокиран.

Впоследствие Бруно Франко и Диого Тейшейра също не успяха да реализират за Локомотив.

Евгений Сердюк можеше да изведе гостите напред в резултата в 65-ата минута, след като получи отличен пас от Парвиз Умарбаев, но Александър Любенов предотврати опасността.

В 74-ата минута Неделко Пишчевич засече центриране на Радослав Кирилов, но без да се стигне до попадение.

Най-интересната ситуация се получи в заключителните моменти на срещата.

Симеон Славчев вкара топката във вратата на гостите в 88-ата минута, но попадението за Локомотив не бе зачетено след преразглеждане със системата за видеоарбитраж-ВАР заради нарушение при единоборството между Атанасиос Пицолис и Марио Топузов преди удара на Славчев.


По публикацията работи: Петър Ненов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ботев спечели срещу Хебър

Ботев (Пд) взе трите точки срещу Хебър

Отборът на Ботев (Пд) победи с 1:0 като гост Хебър в среща от 5-ия кръг на футболното ни първенство. Мачът бе на стадион "Христо Ботев" в Пловдив заради ремонта на стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик. В 12-ата минута след удар на Набил Макни от далечна дистанция топката прелетя високо над вратата на Ботев. Малко след това..

публикувано на 18.08.24 в 23:12
Манчестър Сити победи Челси като гост с 2:0

Манчестър Сити започна сезона с успех над Челси

Отборът на Манчестър Сити победи Челси с 2:0 в среща от първия кръг на английската Висша лига по футбол, която се изигра на "Стамфорд Бридж". "Гражданите" откриха резултата в 18-та минута, след като норвежкият национал Ерлинг Холанд засече подаване от Бернардо Силва и изпрати топката в мрежата на лондончани. Домакините се опитаха да се..

публикувано на 18.08.24 в 21:24
Арина Сабаленка

Арина Сабаленка елиминира Ига Швьонтек в Синсинати

Третата поставена Арина Сабаленка (Беларус) елиминира водачката в схемата и в световната ранглиста Ига Швьонтек (Полша) и се класира за финала на турнира по тенис на твърди кортове в Синсинати (САЩ) от сериите УТА 1000. Сабаленка победи Швьонтек с 6:3, 6:3 за час и 49 минути игра в първия полуфинал и достигна за девети път финал в надпревара от..

публикувано на 18.08.24 в 20:40
Филип Кръстев

Филип Кръстев със зрелищен гол при загуба на Цволе

Националът Филип Кръстев вкара зрелищен гол, но отбора му Цволе загуби с 1:5 от Фейенорд в мач от 2-ия кръг на нидерландското футболно първенство. Кръстев изигра пълни 90 минути за Цволе и отбеляза почетното попадение за своя тим в 87-а минута с удар от воле извън наказателното поле. Българският халф получи и жълт картон. Преди това..

публикувано на 18.08.24 в 18:34
Иван Иванов

Иван Иванов загуби финала в София

Иван Иванов претърпя поражение във финала на турнира по тенис K&D Cup 2024 в София с награден фонд 15 хиляди долара. Надпреварата от веригата на Международната федерация по тенис ITF се проведе на кортовете на ТК "Диана" в столицата. Участващият с "уайлд кард" 15-годишен българин отстъпи в сблъсъка за титлата пред аржентинеца Франко Риберо..

публикувано на 18.08.24 в 15:15
Анастасиос Папапетру

Гърци ще ръководят Лудогорец – Петрокуб

Съдийска бригада от Гърция ще ръководи първия мач между Лудогорец и молдовския Петрокуб от плейофа за влизане във футболния турнир Лига Европа, обяви УЕФА. Главен съдия ще бъде 39-годишният Анастасиос Папапетру. До момента той не е водил мачове на български отбори нито на клубно, нито на национално ниво, като единствено през 2017 година е бил..

публикувано на 18.08.24 в 15:13
Монако

Монако започна сезона с победа

С гол на японския полузащитник Такуми Минамино Монако победи с 1:0 новака Сент Етиен в мач от първия кръг на френското футболно първенство. Бившият играч на Ливърпул се разписа в 28-мата минута след подаване на Вандерсон. Седем минути по-рано друг негов гол бе отменен заради засада. През второто полувреме гостите показаха по-добра игра и също вкараха гол..

публикувано на 18.08.24 в 11:23