Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Едва 5 гола в 6 мача в кръга у нас, надежди за голове в последните две срещи днес

Локомотив Пд
Снимка: БТА

Едва 5 гола бяха реализирани в първите 6 срещи от петия кръг в нашата Първа лига до момента. Пет победи с по 1:0 и едно нулево равенство оформиха крайно ниската резултатност в кръга.

Надеждите за повече голове са за последните два мача от кръга, които са днес. От 19.00 часа Ботев (Враца) посреща Септември, а от 21.15 Локомотив (Пловдив) е домакин на Черно море.

На стадион "Христо Ботев" във Враца един срещу друг ще се изправят единствените два отбора без спечелена точка от началото на сезона. По всичко личи, че Ботев и Септември ще се борят за своето оцеляване през тази кампания, а точките в преките двубои между опашкарите са от голямо значение.

В късния мач се срещат два тима с големи амбиции. "Моряците" заслужиха сребърните медали през миналия сезон, но записаха загуба и равенство в първите си четири мача. Локомотив (Пловдив) на Любослав Пенев има същия актив - 7 точки.

Програма на петия кръг в Първа лига:

Петък

Спартак Варна - Арда 1:0

Крумовград - Берое 0:1

Събота

ЦСКА - Славия 0:1

Лудогорец - Левски 1:0

Неделя

Локомотив София - ФК ЦСКА 1948 0:0

Хебър - Ботев Пловдив 0:1

Днес:

19.00 ч, Ботев Враца - Септември

21.15 ч, Локомотив Пловдив - Черно море


По публикацията работи: Светослав Табаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Григор Димитров

Григор Димитров запази деветото си място в световната ранглиста по тенис

Григор Димитров запази девето си място в световната ранглиста по тенис, която се обновява ежеседмично. Българинът загуби част от актива си през миналата седмица, след като отпадна още във втория кръг на турнира "Мастърс 1000" в Синсинати от унгареца Фабиан Марожан, но въпреки това с 3655 точки има преднина от над двеста пред десетия Алекс де Минор. На..

публикувано на 19.08.24 в 10:22
Гергана Топалова

Гергана Топалова срещу австралийка в квалификациите на Откритото първенство на САЩ

Втората ракета на България при жените Гергана Топалова ще направи своя дебют на Откритото първенство на САЩ по тенис.  212-ата в света българка ще започне участието си от квалификациите, а жребият отреди нейна първа съперничка да бъде Дестъни Аява от Австралия, която заема 182-о място в класацията на УТА. При успех Топалова ще играе срещу..

публикувано на 19.08.24 в 10:08
Рен - Лион

Рен помете Лион на старта във Франция

Отборът на Рен победи с 3:0 Лион в последния мач от първия кръг във френската Лига 1. Тимът от Бретан записа пети успех в последните седем мача от това съперничество, като домакините успяха да си изковат победата още до средата на първото полувреме. Бенжамен Бурего даде преднина на Рен в 19-ата минута след удар от фаул и рикошет в стената. Две минути..

публикувано на 19.08.24 в 08:45
Каляри - Рома 0:0

Рома започна с реми, а Лацио с победа в Серия А

Каляри и Рома завършиха без победител - 0:0, в мач от първия кръг на италианската Серия А. Двубоят бе скучен и не предложи голям брой голови положения.  През втората част двата отбора се активизираха и Рома имаше по-добрите и по-чистите възможности, но не успя да надвие съперника си. Попадение на "вълците" в 83-а минута бе отменено поради засада на..

публикувано на 19.08.24 в 06:33
Реал (Мадрид)

Реал (Мадрид) стъпи накриво на старта в Испания

Реал (Мадрид) не започна с победа защитата на титлата си в испанското първенство. Шампионът завърши 1:1 при гостуването си на Майорка. "Белия балет " вкара още в 13-ата минута, когато Винисиус Жуниор намери Родриго в наказателното поле и той изпрати топката в мрежата на Майорка за 1:0.  В 25-ата минута новата звезда на шампионите Килиан Мбапе бе на..

публикувано на 19.08.24 в 06:26
Ботев спечели срещу Хебър

Ботев (Пд) взе трите точки срещу Хебър

Отборът на Ботев (Пд) победи с 1:0 като гост Хебър в среща от 5-ия кръг на футболното ни първенство. Мачът бе на стадион "Христо Ботев" в Пловдив заради ремонта на стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик. В 12-ата минута след удар на Набил Макни от далечна дистанция топката прелетя високо над вратата на Ботев. Малко след това..

публикувано на 18.08.24 в 23:12
Манчестър Сити победи Челси като гост с 2:0

Манчестър Сити започна сезона с успех над Челси

Отборът на Манчестър Сити победи Челси с 2:0 в среща от първия кръг на английската Висша лига по футбол, която се изигра на "Стамфорд Бридж". "Гражданите" откриха резултата в 18-та минута, след като норвежкият национал Ерлинг Холанд засече подаване от Бернардо Силва и изпрати топката в мрежата на лондончани. Домакините се опитаха да се..

публикувано на 18.08.24 в 21:24