Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Погребението на Ален Делон е насрочено за 24 август

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Легендата на киното Ален Делон, който почина на 88-годишна възраст, ще бъде погребан в събота 24 август, съобщи католически свещеник, който ще отслужи службата, пред АФП.

Жан-Мишел Ди Фалко, бивш епископ в югоизточния град Гап, заяви, че актьорът го е помолил да отслужи погребалната служба.

Той не посочи нито място, нито час на церемонията, но френските новинарски канали CNews и BFMTV съобщиха, че тя ще се състои в 17:00 ч. ( 15:00 ч. по Гринуич) в Души-Монкорбон - село в Централна Франция, където Делон е имал имот, ограден с високи стени, и където е прекарал последните си години.

Делон е заявил, че не желае национално възпоменателно събитие, а по-скоро погребение близо до кучетата му в имота му в Души.

Такова погребение в частен имот обаче изисква специално разрешение от местните власти. Не е ясно дали такова разрешение е било дадено.

Делон беше една от последните живи легенди на златната ера на френското кино през 60-те години на миналия век.

Макар да има легиони от почитатели по целия свят, личният му живот и политическите му възгледи разделят мненията.

Връзките на Делон с жени предизвикват спорове. Синовете му го обвиняват в домашно насилие, което Делон отрича, но признава, че е удрял жени по време на кавги.

Делон е критикуван и за това, че подкрепя Жан-Мари Льо Пен, съосновател на крайно десния Национален сбор, който подкрепя смъртното наказание и се обявява против еднополовите връзки.

Феминистките бяха шокирани и от наградата за цялостно творчество, която филмовият фестивал в Кан му връчи през 2019 г.

Последните си години той изживя до голяма степен като отшелник, въпреки че личният му живот не спираше да бъде в заглавията на вестниците.

През 2023 г. трите му деца подават жалба срещу съжителстващата с него асистентка Хироми Ролин, обвинявайки я в тормоз и заплашително поведение.

Братята и сестрите продължиха да водят публична битка в медиите и съдилищата, спорейки за здравословното му състояние, което се влоши след инсулт през 2019 г.
По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

RyanAir: Берлин да оттегли данъка върху въздушния трафик или ще намалим услугите си от германските летища

Ирландската авиокомпания „Райнеър“ заплаши Германия, че ще предложи значително по-малко полети от германски летища през следващото лято, ако данъкът върху въздушния трафик не бъде намален отново. Това ще засегне седемцифрен брой германски туристи.  Най-натоварената авиокомпания в Европа поиска също така по-ниски такси за контрол на..

публикувано на 21.08.24 в 16:55

Три жертви след стрелба в училище в Босна

Нападател откри огън и уби трима служители в училище в град Сански мост, Северозападна Босна. Един човек е с опасност за живота и по неофициална информация това е извършителят на престъплението, съобщават местни медии. Сред убитите е директорът и секретарката на гимназията, както и учителката по английски. Нападателят е стрелял с автоматична пушка. Той..

публикувано на 21.08.24 в 16:43
Доц.Емил Цветанов - директор на ИЛВ

Сладолед с родно вино ще е изненадата на фестивала "Time for Wine" в Плевен

В Плевен организират  Фестивал на виното и фермерските деликатеси "Time for Wine".  Официалното откриване на събитието е на 30 август и ще продължи до 1 септември.  Шатрите на производителите на вино и фермерски деликатеси ще бъдат разположени в парка на Регионалния исторически музей, те очакват гости от 30 август, 12 часа на обяд. В..

публикувано на 21.08.24 в 16:40

Синдикален протест пред сградата на ГИТ

Представители на синдикат "Защита“ излязоха на протест пред сградата на Главната инспекция по труда заради, цитирам, "бездействието и безотговорното отношение“ на инспекцията по подадени сигнали за нарушения на трудовото законодателство. По всички постъпили сигнали е имало своевременна, а в някои случаи – и незабавна, реакция, коментираха за..

публикувано на 21.08.24 в 16:35

Продължава дарителската акция за опожарената къща на 4 братя и сестри в Стоманево

Продължава дарителската акция в помощ на двама братя и две сестри, израснали сираци, за възстановяване на изгорялата им къща при пожара през юни в девинското село Стоманево.  Пожарът избухва в следобедните часове на 22 юни т.г., като се чува силен пукот, след което като факла пламва селскостопанска постройка. От там за минути пламъците се..

публикувано на 21.08.24 в 16:25

Пътят над Рилския манастир за към Кирилова поляна е в много лошо състояние

Пътят над Рилския манастир - за към Кирилова поляна, който е общински, е в ужасно състояние, а на празници се претоварва, сигнализират посетители на Светата обител. От Общината в Рила казаха за БНР, че има изготвен проект за разширяването и за рехабилитирането му, но няма финансиране . На Успението на Св.Иван Рилски - на 18 август,  когато..

публикувано на 21.08.24 в 16:18
Министър-председателят на Румъния Марчел Чолаку

Румънският премиер обсъжда с Урсула фон дер Лайен румънското предложение за еврокомисар

Румънският премиер Марчел Чолаку е в Брюксел, където се очаква да обсъди с председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен изпълнението на Плана за възстановяване и румънското предложение за еврокомисар.  Чолаку заяви,че ще бъде анализирано искането за трето плащане по плана в частта за държавните енергийни и транспортни компании в Румъния. За еврокомисар се..

публикувано на 21.08.24 в 16:07