Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делото срещу Рангел Бизюрев продължи с разпит на свидетели в Пловдивския окръжен съд

Рангел Бизюрев
Снимка: БГНЕС

С разпит на свидетели в Пловдивския окръжен съд втори ден продължава делото срещу Рангел Бизюрев,  обвинен в убийството на Димитър Малинов от Цалапица. Предвидената за днес, заради разминаване на показанията, очна ставка между Бизюрев и Борислав Динков не се състоя. Според държавното обвинение близнаците Борислав и Валентин Динкови са помагали на Рангел да укрие тялото и да избяга. Делото срещу тях се гледа от Районния съд, а в настоящия процес те бяха призовани като свидетели.

Борислав Динков, който вчера се съгласи да участва в присъствието на защитата си в очна ставка с Бизюрев, днес отказа. Той обаче трябваше да направи уточнения относно противоречивите си показания – веднъж пред съдия и след това пред полицията, относно нанесения побой над жертвата. Борислав Динков беше категоричен, че не е виждал  подсъдимия да удря Димитър в лицето. 

"Товареха нещо дълго в колата на Борислав“ - това бяха думите на  друг свидетел, изправил се днес пред магистратите. Той изтъкна, че е осъзнал какво всъщност е видял във фаталната вечер, едва след като е станало ясно, че Димитър е изчезнал и че не могат да го намерят. Част от разпита му продължи при закрити врата, заради изясняване на обострени отношения между участници в събитията и връзката им с непълнолетно момиче от селото.

В съдебната зала вчера Рангел Бизюрев няколко пъти подчерта, че е търсил Димитър, защото разбрал, че е говорил за него с обидни думи и че не е ставало въпрос за момичета, пари или наркотици. Относно хода на процеса прокурорът по делото Бойка Лулчева заяви, че  до момента казаното от свидетелите не променя тезата на обвинението. А относно засечените противоречия подчерта:

"Съществуват от досъдебната фаза на процеса. През вчерашния ден също станаха ясни. Има такива, които не са изчистени до момента. Ще бъдат анализирани от съдебния състав при постановяване на съдебния акт".


По публикацията работи: Явор Римски


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Президентът на Украйна Володомир Зеленски

Зеленски обясни характера на украинското навлизане в Курска област

Украинският президент Володимир Зеленски заяви отново днес, че мащабното навлизане на украинските сили в руската Курска област е част от системните усилия за прекратяване на 30-месечната война според условията на Украйна, предаде "Ройтерс". Това е станало на международен форум на ветераните в Киев. "Отбранителните ни операции в Донецка област, Харковска..

публикувано на 22.08.24 в 19:55

ПП ще внесе законопроект за отмяна на дефиницията за "нетрадиционна сексуална ориентация"

Другата седмица "Продължаваме промяната" ще внесе проект за промяна на Закона за предучилищното и училищното образование, съобщиха в съобщение до медиите от партията. Идеята на ПП е да бъде отменена дефиницията за "нетрадиционна сексуална ориентация", която беше приета от Народното събрание в началото на месеца с гласовете на депутатите от "Възраждане",..

публикувано на 22.08.24 в 19:51
Скрийншот от видео, публикувано в социалните медии

Пожар избухна в руското пристанище "Кавказ" след украинска атака срещу ферибот

Пожар избухна в четвъртък в руското пристанище "Кавказ" в южния Краснодарски регион, Крим, след украинска атака срещу ферибот, натоварен с цистерни с гориво, съобщиха местните власти, предаде Ройтерс. Фериботът Conro Trader, превозващ 30 цистерни с гориво, както беше потвърдено от ръководителя на района Темрюк Фьодор Бабенков, претърпя..

публикувано на 22.08.24 в 19:39
Снимката е илюстративна

Получен е сигнал за пожар между боляровските села Крайново и Голям Дервент

В късния следобед е получен сигнал за пожар между   боляровските села Крайново и Голям Дервент. На мястото 8 противопожарни екипа, горски служители и доброволци. Огънят гори в пресечена местност и е обхванал около 150 декара, уточни   комисар Кольо Гяуров, началник на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност" в Ямбол. "В..

публикувано на 22.08.24 в 19:25

Продължава издирването на последната жертва на потъналата край Палермо суперяхта Bayesian

Продължава издирването на последната жертва на потъналата край Палермо ветроходна суперяхта Bayesian. Това е 18-годишната Хана – дъщеря на собственика на яхтата, големият английски предприемач Майк Линч, който е сред загиналите. Идентифицирани са шестте тела на потъналите с яхтата пътници от общо 7 изчезнали. Спасените са 15 души екипаж и..

публикувано на 22.08.24 в 19:14

Протест 3 в 1 пред сградата на Столичната община

Жители на Княжево излязоха на протест пред сградата на Столичната община срещу затворените алеи към Витоша. Към тях се присъединиха и протестиращи от ул. "Опълченска" и от бул. "Патриарх Евтимий". Жителите на "Княжево" искат свободен достъп до Витоша и да не бъдат заграждани алеите. Според един от участниците в протеста алеите са прекъснати, вече..

публикувано на 22.08.24 в 19:13

СРП повдигна обвинение срещу мъжа, наръгал аптекар в София

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 56-годишен мъж, който е наръгал аптекар в София. Нападение с нож в софийска аптека Мъжът е задържан за 72 часа. Случаят е от вчера, нападението е станало в аптека на столичната улица "Николай Коперник"

публикувано на 22.08.24 в 18:48