Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски с минимален успех срещу Хебър

Левски победи Хебър с 1:0
Снимка: БТА

Тимът на Левски победи Хебър с минималното 1:0 в мач от 6-ия кръг на футболното ни първенство.

Победното попадение за "сините" вкара централният защитник Кристиан Димитров още в 3-ата минута, като това е най-бързият гол в първенството до момента.

Треньорът на Левски Станислав Генчев заложи на абсолютния същия състав, който загуби от Лудогорец преди шест дни и в атака отново започнаха един до друг Александър Колев и Мустафа Сангаре. 
 
Левски поведе в резултата още при първата си възможност.

В началото на 3-ата минута при късо изпълнение на ъглов удар Марин Петков върна с пета на Алекс Колев, който ценрирара, Цунами игра с глава и се получи извеждащо подаване за друг централен защитник - Кристиан Димитров, който от три метра не сбърка - 1:0.

Това е трети гол за Димитров със синята фланелка.

"Сините" опитаха да продължат натиска и да решат бързо мача. В 13-ата минута Джавад Ел Джемили направи грешка, като Атанас Кабов не успя да се възползва от нея и центрира в аут.

Веднага след това Ел Джемили стреля от границата на наказателното поле, като вратарят Дебърлиев спаси удари му. 

В 22-рата минута Макни от тима от Пазарджик бе изпуснат от Ван дер Каап и стреля с глава, но право в ръцете на Пламен Андреев. 

В 26-ата минута Мустафа Сангаре бе изведен от Колев зад защитата на Хебър и бе задържан, но страничният съдия Мартин Венев вдигна флага за засада на нападателя.

Малко сред половин час игра домакините поискаха дузпа, след като центриране на Ел Джемили се удари в ръката на Радослав Терзиев, но съдията не реагира.

Малко след това Макни от Хебър се измъкна и върна интелигентно топката към Октай Хамдиев, чийто удар фронтално срещу вратата бе избит от Андреев.

В 41-вата минута Мартин Михайлов от Хебър центрира, голмайсторът за "сините" Кристиан Димитров не успя да изби топката и тя заблуди вратаря Андреев и замалко да влезе във вратата му. 

В началото на втората част защитата на Левски продължи да играе колебливо, но гостите не се възползваха от едно-две разбърсвания.

В 55-ата минута Колбев свали с глава на Мустафа Сангаре, който стреля от въздуха, но топката мина покрай левия стълб на Дебърлиев. 

В 75-ата минута Алекс Колев изпревари вратаря на Хебър за спорна топка, а при последвалото разиграване резервата Евертон Бала стреля технично, като топката се отби в напречната греда. 

В 78-ата минута резервата на пазарджиклии Збун стреля с глава високо наз напречната греда. 

До края на мача не се случи нищо интересно, като Хебър нямаше сили да изравни, а това определено не беше денят в атака за Левски.

Тимът на Генчев вече има пет победи от шест мача в първенството и е едноличен лидер с 15 точки. Хебър е на предпоследната 15-а позиция само с една точка. 


По публикацията работи: Петър Ненов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ботев (Вр) победи като гост Локо (Сф)

Ботев (Вр) спечели срещу Локомотив в София

Отборът на Ботев (Враца) победи с 1:0 като гост Локомотив (София) в първия мач от 6-ия кръг на футболното ни първенство. Още в 3-ата минута Мартин Смоленски центрира от ъглов удар на близката греда и бившият футболист на столичани Даниел Генов с глава порази вратата на домакините. Три минути по-късно Светослав Диков бе изведен на чиста..

публикувано на 23.08.24 в 21:22
Милена Тодорова

Милена Тодорова завърши осма в Отепя

Милена Тодорова се класира на осмо място в суперспринта на 7.5 км за жени от световното първенство по летен биатлон в Отепя (Естония). В първия си официален старт след едногодишна пауза поради майчинство българката допусна пет грешки в стрелбата и измина трасето за 22:52.4 минути. Така тя остана на 56.9 секунди след победителката Паулина..

публикувано на 23.08.24 в 18:56
Захари Сираков: Доволен съм, взехме комфортна преднина

Захари Сираков: Доволен съм, взехме комфортна преднина

Старши треньорът на Лудогорец - Захари Сираков, бе доволен от победата с 4:0 над Петрокуб в първи плейофен сблъсък от Лига Европа.  „Доволен съм от първото полувреме. Второто полувреме имахме и нашите кризисни моменти. Радващото е, че не допуснахме и вкарахме два гола. Играха момчетата до самия край. Търсихме максимума и поздравявам играчите..

публикувано на 23.08.24 в 06:41
Руан Крус

Руан Крус: Работихме много за този резултат

Нападателят на Лудогорец - Руан Крус, отбеляза гол при категоричната победа с 4:0 срещу Петрокуб в първия мач от плейофа на Лига Европа. Бразилецът заяви, че отборът е работил много, за да постигне този резултат. „Най-важното нещо е победата на отбора. Щастлив съм с гола, който отбелязах. Смятам, че работихме много, за да постигнем този..

публикувано на 23.08.24 в 06:39
Диниш Алмейда вкара два гола

Диниш Алмейда: Контролирахме почти всеки аспект

Португалският защитник на Лудогорец - Диниш Алмейда, отбеляза две попадения за победата с 4:0 над Петрокуб от Молдова в първи плейоф за място в основната схема на Лига Европа. Футболистът е сигурен, че няма как да се стигне до подценяване на противника в реванша. „Приехме мача много сериозно. Свършихме добра работа на терена и контролирахме..

публикувано на 23.08.24 в 06:36
Тибо Куртоа

Конфликт с треньора отказа Куртоа от националния на Белгия

Вратарят на Реал (Мадрид) - Тибо Куртоа обяви, че няма да играе за белгийския национален отбор, докато той се ръководи от селекционер Доменико Тедеско. Футболист съобщи решението си с публикация в социалните мрежи. „Искам да се обърна към белгийските фенове и привържениците на нашия национален отбор. Изпитвам огромна любов и гордост да..

публикувано на 23.08.24 в 06:34

Отборът на Лудогорец не бе затруднен от Петрокуб

Отборът на Лудогорец гледа уверено и със самочувствие към основната фаза на турнира Лига Европа. В първа среща от плейофите в Разград, Лудогорец победи с 4:0 молдовския Петрокуб. Първият гол вкара с глава в 23-тата минута Квадво Дуа. За 2:0 отбеляза в 59-тата с техничен удар с левия крак Руан Круз. Последваха два гола на Диниш Алмейда в добавеното..

публикувано на 22.08.24 в 22:54