Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главчев: Областните управители да предложат краткосрочни мерки за безводието

Снимка: БТА - архив

Областните управители да предложат краткосрочни  спешни мерки за справяне с безводието, така че поне малко да се облекчи ситуацията в регионите с населени места на воден режим. Това поиска в рамките на работно съвещание с градоначалниците служебният премиер Димитър Главчев.

Той подчерта, че "прехвърлянето на топката" между институциите не работи, а хората искат по-добър живот и допълни :

"50% загуби по водопреносната мрежа е просто абсолютно прахосничество и е абсолютно недопустимо на фона на всички това, което се случва. Има проблеми, които не са решавани с години, като ние ще започнем малко да придвижим процеса".

По думите му е важно също така да се работи по-активно по отношение на превенцията на бедствията. Почистването на речните корита беше друг проблем, върху който акцентира министър-председателят.


По публикацията работи: Явор Римски


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Назначена е охрана от НСО и МВР на Ахмед Доган

На почетния лидер на ДПС Ахмед Доган вече е назначена охрана от НСП и МВР, съобщават от пресцентъра на вътрешното ведомство. Сигнал за нуждата от такава охрана беше изпратен на 28 август 2024 г. от Държавна агенция "Национална сигурност". Той беше подаден от Джевдет Чакъров и касае г-н Ахмед Доган. На лицето незабавно е осигурена охрана от..

публикувано на 30.08.24 в 20:12

Активисти на БОЕЦ изгориха руския флаг пред сградата на Руския културен център

Активисти на БОЕЦ и симпатизанти на сдружението изгориха пред сградата на Руския културен център в София знамето на Руската федерация. Протестиращите също така заляха стълбите на центъра с червена боя. На протеста присъстват и граждани на Украйна. Страната ни да обяви Русия за вражеска държава и да изгони руската посланичка Елеонора..

публикувано на 30.08.24 в 19:50

Над 970 милиона лева е дефицитът в държавната хазна към края на юли

972,1 млн. лв. е дефицитът в държавната хазна към края на юли, съобщиха от Министерството на финансите. Това е около половин процент от брутния вътрешен продукт. Във фискалния резерв има 11,0894 млрд. лева към 31-ви юли 2024 г., в т. ч. 9,0911   млрд. лв. депозити на фискалния резерв в БНБ и банки и 1,9983 млрд. лв. вземания от фондовете на..

публикувано на 30.08.24 в 19:37
Еврокомисарят по външната политика Жозеп Борел.

Борел: Използването на оръжията от ЕС за Украйна за дълбоки удари в Русия не ни прави част от войната

Използването на оръжията от ЕС за Украйна за удари в дълбочина в Русия не ни прави част от войната - това каза върховният представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел след края на неформалното заседание на министрите на отбраната от Общността в Брюксел. Не може да има ограничения за елиминирането на военната платформа на Русия,..

публикувано на 30.08.24 в 19:28
Удар по жилищен блок в Харков с руска планираща бомба

Убити и ранени след руски удар с планираща бомба по жилищен блок в украинския град Харков

Руска планираща бомба порази жилищен блок в украинския град Харков, убивайки петима души и ранявайки най-малко 47 други. При атака беше убито и едно дете на детска площадка, съобщи кметът на града Игор Терехов, предаде Ройтерс. Трима души са загинали в 12-етажния жилищен блок, който се запалил в резултат на удара, каза той. Около 20 от..

публикувано на 30.08.24 в 19:19

Учениците ще имат по-дълга есенна ваканция и пролетна, която няма да се слива с Великден

По предложение на родители и учители - учениците ще имат по-дълга есенна ваканция и пролетна, която няма да се слива с Великден. Това е записано в окончателния вариант на графика за учебното време през следващата учебна година, след като той мина през едномесечно обществено обсъждане и след като за него в Министерството на образованието и..

публикувано на 30.08.24 в 19:08

Засилиха полицейското присъствие и пред "сараите на Ахмед Доган" в парк "Росенец"

За кратко в парк "Росенец", където са се събрали близо 15 привърженици на Ахмед Доган, пристигнаха жандармерия и десетина служители на Специализираните полицейски сили. Засиленото полицейско присъствие продължи близо 1 час. Привърженици на ДПС се опитаха да нахлуят в "сараите на Ахмед Доган" в "Бояна" Сега край лятното имение, в което..

публикувано на 30.08.24 в 17:49