Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предупреждение: Опасно време в Гърция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Предупреждения за опасно време са в сила в Гърция.

Прогноза за екстремни метеорологични условия с много дъжд, градушка и силен вятър има за областите Атика, Пелопонес, Евия и Еврос.

Препоръчва се на жители и туристи да избягват пътуване в следобедните часове.

След силните дъждове вчера в Атина, които наводниха много пътища и приземни етажи, днес от  обяд се очаква отново дъжд с градушка, предупреждават от Гражданска защита.

Отводняват се улици и сгради в град Волос, където няколко автомобила бяха отнесени от водата. Няма жертви.

Част от остров Крит също е засегнат от дъждовете, а на остров Евия пътищата са под вода, става ясно от публикации в социалните мрежи.

Морският транспорт е засегнат от силния вятър. Ферибот с хиляда пасажери от Кавала за остров Лимнос беше принуден да се върне на пристанището, поради опасна морска буря.

Според прогнозите от утре се очаква спиране на дъждовете в цялата страна.

По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Йотова очаква неспокоен старт на предизборната кампания

Вицепрезидентът Илияна Йотова обяви, че очаква неспокоен старт на предизборната кампания. В местността "Карандила" при откриването на 31-вия събор на каракачаните в България Илияна Йотова коментира напрежението около ДПС.  "Правоохранителните и правораздавателните органи са в момента в ситуация, в която трябва наистина да издържат много..

публикувано на 31.08.24 в 12:41

Спряха социалната мрежа Х в Бразилия

Спирането на социалната мрежа Х на Илън Мъск в Бразилия е вече факт, пише Франс прес, след като съдия от Върховния съд нареди преустановяването на достъпа до платформата. Съдията от Върховния съд Алешандри ди Мораеш нареди блокирането на Х в рамките на 24 часа след продължила месеци правна битка с технологичния магнат и милиардер заради..

публикувано на 31.08.24 в 12:31

Походът за демокрация стигна до хотел "Берлин"

Походът за демокрация на ДПС – Доган тръгна от района на "Беловодски път", който е известен като "Сараите на Доган", до хотел "Берлин". Там Илхан Кючук - евродепутат от ДПС, каза, че от този хотел, който се твърди, че е на Пеевски, според него, се управлява държавата.  "За съжаление, видно е за всички, че държавата не работи от официалните си..

публикувано на 31.08.24 в 12:22

Заради безводието: Кочериновци блокираха за трети път пътя за Рилския манастир

Стотина души от Община Кочериново за трети път в рамките на 10 дни блокираха пътя за Рилския манастир при село Стоб. Причината за протеста им са продължителното безводие и въведеният воден режим за града и 10-те села на общината.  Полицията пропуска на всеки 10 минути колите в двете посоки. Очаква се протестът да приключи в 12:30..

публикувано на 31.08.24 в 12:05

Мълния спря единствената АЕЦ в Армения

Мълния стана причина за изключването на единствената АЕЦ в Армения, съобщава агенция Интерфакс, като се позовава на местните власти. Екипи работят в централата за възстановяването на работата й. Тя е била поразена малко преди 22 ч. местно време снощи и е била изключена от мрежата, са заявили от министерството на териториалното управление и..

публикувано на 31.08.24 в 11:56

Заради екокатастрофата: Обявено е бедствено положение във Волос

Обявено е бедствено положение в гръцкия град Волос заради екологична катастрофа в района, след като брегът се покри с мъртви риби. Всеки ден от морето до Волос се събират по сто тона мъртва риба, съобщи кметът Беос. Властите обявиха бедствено положение най-малко за един месец. Според разследване на прокуратурата рибата е от близкото езеро..

публикувано на 31.08.24 в 11:49

Протестиращ срещу безводието в Плевен: Без вода няма ми гласа

В Плевен граждани протестираха срещу безводието. Настоява се за адекватни мерки на местната и държавна власт за изграждане на язовир "Черни Осъм" и подмяна на остарялата ВиК мрежа в населените места. Малко хора се събраха на протеста пред общината. Организира го Емил Кръстев в социалните мрежи. "Доколкото видях, областният управител..

публикувано на 31.08.24 в 11:34