Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

18-годишният Антонели ще замени Хамилтън в "Мерцедес"

Андреа Кими Антонели
Снимка: БТА

Отборът на „Мерцедес“ официално обяви Андреа Кими Антонели като свой титулярен пилот за сезон 2025 във Формула 1. 18-годишният състезател на практика ще заеме мястото на Люис Хамилтън, който през следващия сезон ще кара за „Ферари“, а партньор на Антонели ще бъде Джордж Ръсел.

Този сезон Андреа премина във Формула 2, където е на седмо място. Пилотът катастрофира с колата си в дебютната си тренировка в Гран при на Италия.

„Усещането да бъде обявен като пилот на Мерцедес за сезон 2025 до Джордж е невероятно. Да стигна до Формула 1 е мечтата, която аз имам от много малък. Искам да благодаря на отбора за подкрепата, която получавам през цялата ми кариера и за доверието, което той показва в мен. Все още имам да уча много, но се чувствам готов за тази възможност.

Ще бъде фокусиран върху извличането и записването на най-добрите възможни резултати за отбора. Много се вълнувам да стана съотборник на Джордж. Той също прогресира през младежката програма на отбора, както и аз имам огромно уважение към него. Той е много бърз, многократен победител и вече ми помага да се подобря като пилот. Нямам търпение да продължа да се уча от него и да работим заедно на пистата“, каза Антонели.


По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

9 десети лишиха Християн Стоянов от медал на паралимпиадата в Париж

Християн Стоянов се размина на косъм от медала в бягането на 1 500 метра на паралимпийските игри в Париж. По време на дистанцията българинът се движеше на позиция за отличие, но във финалния спринт беше изпреварен от представителят на домакините Антоан Прод и остана на 9 десети от почетната стълбичка - 3:51:37 минути срещу 3:52:27 минути. Златният..

публикувано на 31.08.24 в 12:39
Никола Цолов

Удар от съперник лиши Никола Цолов от шанса за точки на "Монца"

Удар от Ноел Леон при преминаването на шикана „Аскари“ в първата обиколка на спринтовото състезание от Формула 3 на пистата „Монца“ лиши българския пилот Николо Цолов от шанса да се пребори за точки от надпреварата. Българския лъв потегли 19-ти след наказание и стана жертва на традиционните удари в първия тур в „Храма на скоростта“. След него той мина..

публикувано на 31.08.24 в 11:36
Новак Джокович

Джокович: Показах най-лошия тенис в живота си

Сръбският тенисист Новак Джокович коментира поражението от австралиеца Денис Попирин в третия кръг на Откритото първенство на САЩ- 4:6, 4:6, 6:2, 4:6. „Играх най-лошия тенис в живота си. Ако играете на толкова бърза настилка без сервис, без възможност да печелите лесни точки, много нисък процент първа точка, много двойни грешки, не можете да спечелите...

публикувано на 31.08.24 в 10:53
Арина Сабаленка

Арина Сабаленка се класира за осминафиналите на Откритото първенство на САЩ по тенис

Поставената под номер 2 в схемата Арина Сабаленка от Беларус се класира за 1/8-финалите на Откритото първенство на САЩ по тенис при жените. Сабаленка трябваше доста да се потруди срещу Екатерина Александрова от Русия – 2:6, 6:1, 6:2, а срещата продължи 1:42 часа. В следващият етап от надпреварата я очаква Елизе Мертенс от Белгия, която елиминира..

публикувано на 31.08.24 в 10:35

Националките по спортна гимнастика се срещнаха със сътезателите от варненските клубове

Националният отбор по спортна гимнастика за жени, воден от петата на прескок от Олимпийските игри в Париж и носителка на сребърен медал от Европейското първенство в Римини Валентина Георгиева, беше специален гост на ГСК Интерком груп- Черноморски юнак.  Националките бяха посрещнати от състезателите на варненския тим с цветя и ръчно изработени..

публикувано на 31.08.24 в 08:33
Алексей Попирин

Алексей Попирин отстрани Новак Джокович от US Open

Носителят на 24 титли от Големия шлем Новак Джокович отпадна още в третия кръг на тазгодишното издание на US Open. Защитаващият титлата си от миналата година сърбин загуби с 4:6, 4:6, 6:2, 4:6 от намиращия се на 28-о място в световната ранглиста Алексей Попирин. Джокович не си беше тръгвал толкова рано от турнира, който се провежда в Ню Йорк, от 2006..

публикувано на 31.08.24 в 07:32
Тихомир Иванов

Тихомир Иванов със 7-о място в скока на височина на турнира от "Диамантената лига" в Рим

Тихомир Иванов се класира на 7-о място в скока на височина в турнира от Диамантената лига по лека атлетика в Рим. Бългалинът залиса резултат от 2.20 метра, които преодоля от трети опит. Иначе той стартира успешно и мина от раз 2.15 метра, след това пропусна 2.24 и реши да атакува директно 2.27 метра, но и трите му скока не бяха сполучливи. 2.27 метра е..

публикувано на 31.08.24 в 05:53