Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Люис Хамилтън даде най-добро време в третата тренировка преди Гран при на Италия

Люис Хамилтън
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският състезател Люис Хамилтън от Мерцедес записа най-добра обиколка в последната световна тренировка преди Гран при на Италия от Формула 1, завършвайки пред съотборника си Джордж Ръсел.

Световният шампион Макс Ферстапен от Ред Бул пък финишира на шестата позиция преди днешната квалификация. 

Часове по-рано от Мерцедес обявиха, че Кими Антонели ще бъде съотборник на Ръсел през следващия сезон, който ще бъде първи на Хамилтън във Ферари. 


По публикацията работи: Борислав Нинов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Мика Пинто

ЦСКА София обяви трансфера на защитника Мика Пинто

ЦСКА-София обяви официално трансфера на левия краен бранител Михаел Гонсалвеш 'Мика' Пинто, който през миналия сезон се състезаваше за нидерландския Витес.  Срокът на договора на футболния национал на Люксембург не бе обявен официално от "червените".  Пинто прекара една година в отбора на Витес, с който записа 26 мача, един гол и две асистенции...

публикувано на 31.08.24 в 17:27
Адриан Андреев

Адриан Андреев се класира за финала на турнира в Порто

Адриан Андреев се класира за финала на сингъл на турнира на клей от сериите "Чалънджър" в Порто (Португалия) с награден фонд 74 825 евро. Шестият поставен в схемата Андреев победи с 6:4, 6:1 Николас Санчес Искиердо (Испания). Срещата продължи 94 минути.  23-годишният българин проби за 4:3 в първия сет и запази преднината си за 6:4. Във втората част..

публикувано на 31.08.24 в 16:32

Стела Енева завърши четвърта на диск на Паралимпийските игри

Най-опитната българска състезателка в паралимпийската лека атлетика Стела Енева остана днес на 4-о място в хвърлянето на диск (категория F57) на Игрите в Париж. Енева, вицешампионка Пекин 2008 и Лондон 2012, даде резултат 30.59 метра, което е най-добро за нея през сезона. Въпреки това обаче, тази дистанция не позволи на 49-годишната атлетка да се..

публикувано на 31.08.24 в 14:59
Габриел Донев

Габриел Донев загуби на полуфиналите в Куршумлийска Баня

Габриел Донев отпадна на полуфиналите на сингъл на тенис-турнира на клей в Куршумлийска Баня, Сърбия с награден фонд от 15 000 долара. Българинът отстъпи с 3:6, 6:1, 2:6 от поставения под номер 2 представител на домакините Стефан Попович.

публикувано на 31.08.24 в 14:16

9 десети лишиха Християн Стоянов от медал на паралимпиадата в Париж

Християн Стоянов се размина на косъм от медала в бягането на 1 500 метра на паралимпийските игри в Париж. По време на дистанцията българинът се движеше на позиция за отличие, но във финалния спринт беше изпреварен от представителят на домакините Антоан Прод и остана на 9 десети от почетната стълбичка - 3:51:37 минути срещу 3:52:27 минути. Златният..

публикувано на 31.08.24 в 12:39
Никола Цолов

Удар от съперник лиши Никола Цолов от шанса за точки на "Монца"

Удар от Ноел Леон при преминаването на шикана „Аскари“ в първата обиколка на спринтовото състезание от Формула 3 на пистата „Монца“ лиши българския пилот Николо Цолов от шанса да се пребори за точки от надпреварата. Българския лъв потегли 19-ти след наказание и стана жертва на традиционните удари в първия тур в „Храма на скоростта“. След него той мина..

публикувано на 31.08.24 в 11:36
Андреа Кими Антонели

18-годишният Антонели ще замени Хамилтън в "Мерцедес"

Отборът на „Мерцедес“ официално обяви Андреа Кими Антонели като свой титулярен пилот за сезон 2025 във Формула 1. 18-годишният състезател на практика ще заеме мястото на Люис Хамилтън, който през следващия сезон ще кара за „Ферари“, а партньор на Антонели ще бъде Джордж Ръсел. Този сезон Андреа премина във Формула 2, където е на седмо място. Пилотът..

публикувано на 31.08.24 в 11:14