Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов успех за младият Никола Мирославов в испанския пистов шампионат

Снимка: БФ Мотоциклетизъм

Нов  успех записа младата ни надежда в мотоциклетните спортове Никола Мирославов. 

В поредния кръг на испанския пистов шампионат в клас PreMoto 3 на пистата в Ещорил, Португалия, Никола отново завърши на първото място и развя българският трибагреник на пистата.

Никола, който кара за „Bultaco racing“ завърши  5-ти в квалификацията, но в самото състезание показа характер и финишира на първата позиция за пореден път тази година.

 Надпреварата беше доста динамична, като Никола Мирославов се движеше между 1-во и 4-то място, а в края триумфира, пресичайки първи финалната линия.

Следващият старт от шампионата е в неделя.

По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Манчестър Сити се наложи като гост срещу Уест Хям

Манчестър Сити се наложи с 3:1 като гост срещу Уест Хям в късния съботен мач от третия кръг в първенството на Англия. Хеттрик на Ерлинг Холанд осигури стопроцентов актив за шампионите, които имат девет точки. В десетата минута норвежкият нападател даде аванс Сити след асистенция на Бернардо Силва. Последваха пропуски на Кевин де Бройне, а в 19-ата..

публикувано на 31.08.24 в 22:01

Спартак и Левски си поделиха точките във Варна

Спартак 1918 Варна и Левски не успяха да си отбележат гол и завършиха 0:0 в мач от 7-ия кръг на българското първенство по футбол в Първа лига.  С точката Левски остава начело във временното класиране с 16, а варненският тим е втори с две по-малко преди изиграването на останалите мачове от кръга.  „Сините“ имат в актива си пет победи и по едно равенство..

публикувано на 31.08.24 в 21:39

Българските пилоти с пет победи в кръга от БП по мотоциклетизъм край Плевен

5 победи в класовете си записаха българските състезатели в поредния кръг на Балканското първенство на писта на летищен комплекс „Долна Митрополия“ край Плевен. Успехи записаха Пламен Христов в SP 125, Ангел Траков във F 600, Иван Костадинов във F 1000, Димитър Митов в STK 1000 и Мартин Чой в Superbike. В отборното подреждане нашите пилоти останаха втори,..

публикувано на 31.08.24 в 18:46
Мика Пинто

ЦСКА София обяви трансфера на защитника Мика Пинто

ЦСКА-София обяви официално трансфера на левия краен бранител Михаел Гонсалвеш 'Мика' Пинто, който през миналия сезон се състезаваше за нидерландския Витес.  Срокът на договора на футболния национал на Люксембург не бе обявен официално от "червените".  Пинто прекара една година в отбора на Витес, с който записа 26 мача, един гол и две асистенции...

публикувано на 31.08.24 в 17:27
Адриан Андреев

Адриан Андреев се класира за финала на турнира в Порто

Адриан Андреев се класира за финала на сингъл на турнира на клей от сериите "Чалънджър" в Порто (Португалия) с награден фонд 74 825 евро. Шестият поставен в схемата Андреев победи с 6:4, 6:1 Николас Санчес Искиердо (Испания). Срещата продължи 94 минути.  23-годишният българин проби за 4:3 в първия сет и запази преднината си за 6:4. Във втората част..

публикувано на 31.08.24 в 16:32
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън даде най-добро време в третата тренировка преди Гран при на Италия

Британският състезател Люис Хамилтън от Мерцедес записа най-добра обиколка в последната световна тренировка преди Гран при на Италия от Формула 1, завършвайки пред съотборника си Джордж Ръсел. Световният шампион Макс Ферстапен от Ред Бул пък финишира на шестата позиция преди днешната квалификация.  Часове по-рано от Мерцедес обявиха, че Кими Антонели..

публикувано на 31.08.24 в 15:37

Стела Енева завърши четвърта на диск на Паралимпийските игри

Най-опитната българска състезателка в паралимпийската лека атлетика Стела Енева остана днес на 4-о място в хвърлянето на диск (категория F57) на Игрите в Париж. Енева, вицешампионка Пекин 2008 и Лондон 2012, даде резултат 30.59 метра, което е най-добро за нея през сезона. Въпреки това обаче, тази дистанция не позволи на 49-годишната атлетка да се..

публикувано на 31.08.24 в 14:59