Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Около Сараите на Доган е спокойно, няма протестиращи

Снимка: БГНЕС
Чуй новината! Чуй новината:

Голям периметър около софйския имот, ползван досега от почетния председател на ДПС Ахмед Доган, остава под полицейска охрана, след като два дни поддръжници на Доган протестираха в негова подкрепа.

Към 12 часа на 1 септември в района нямаше поддръжници на Доган и обстановката е спокойна, установи екип на БНР.

Само двама души, съпроводени от полицията, дойдоха да си приберат палатките.

Пътят към т.нар. Сараи е затворен от полиция и жандармерия, има засилено полицейско присъствие.

По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

108 години от Тутраканската епопея

В мемориалния комплекс "Военна гробница – 1916 г.", край тутраканското село Шуменци, се проведе Национален събор-възпоменание, посветен на 108 години от Тутраканската епопея. Заупокойна панахида в памет на героите отслужи Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум. Във военното гробище лежат костите на на повече от 8000 войници..

публикувано на 01.09.24 в 19:15
Анджей Дуда поднася венец пред паметника на жертвите на германската бомбардировка на болницата

85 години от нахлуването на нацистка Германия в Полша

Днес се навършиха 85 години от началото на Втората световна война - сражението на полуостров Вестерплате край Гданск, с което започва нахлуването на нацистка Германия в Полша. 16 дни по-късно и съветската Червена армия нахлува от изток. На традиционната възпоменателна церемония на Вестерплате, започнала четвърт час преди 5,00 сутринта,..

публикувано на 01.09.24 в 18:18

В Тюрингия и Саксония се очаква партиите от коалицията на Олаф Шолц да претърпят значителни загуби

Само година преди федералните избори в Германия днес две източногермански провинции гласуват за местна власт. В Саксония се води ожесточена битка за първото място между Християндемократическия съюз и крайнодясната "Алтернатива за Германия". А в съседна Тюрингия се очаква крайнодесните да се поздравят с първата си изборна победа от създаването на..

публикувано на 01.09.24 в 17:45

Лоялните на Доган в ДПС зоват за "категорично дистанциране на българската политическа класа от Делян Пеевски"

От пресцентъра на ДПС се обърнаха към партиите в 50-ото Народно събрание с призив за категорично дистанциране на българската политическа класа от Делян Пеевски. "През последните месеци ДПС се оказа в нетрадиционна за дългогодишната си история ситуация, превръщайки се в заложник на болните амбиции на един от двамата легитимно избрани свои..

публикувано на 01.09.24 в 17:24
Слънчев бряг

25 - 30% отстъпка на туристическите пакети по Черноморието през септември

Българските черноморски курорти предлагат от 25 до 30 процента намаление на туристическите пакети през септември. Това съобщи в ефира на "Хоризонт" изпълнителният директор на Националния борд по туризъм Полина Карастоянова. След протестите срещу туристическия поток в популярни европейски дестинации, международно американско проучване показва, че..

публикувано на 01.09.24 в 16:58

Десетки задържани на протест в Атина

Сблъсъци между полиция и демонстранти в Атина. Крайнодесни активисти протестираха срещу политиката на подчинение пред външни фактори. Организаторите на демонстрацията не се подчиниха на полицейската забрана и събраха стотици свои симпатизанти на протест пред парламента. Особено активни бяха членовете на "Общността на ветераните от..

публикувано на 01.09.24 в 16:49

Нинова: Страхуват се, уплашиха се от Конгреса

Временният председател на БСП Атанас Зафиров заяви, че Корнелия Нинова е изключена от БСП по "демократичен начин". Така той коментира днешното решение на Националния съвет на партията, прието със 105 гласа "за", 16 "против" и 4-ма въздържали си.  Пленумът на БСП задължи Нинова да упълномощи Зафиров да представлява партията пред ЦИК..

публикувано на 01.09.24 в 16:41