Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И от двете крила на ДПС чакат ред пред ЦИК

Снимка: БГНЕС
Чуй новината! Чуй новината:

Младежи от двете крила на ДПС са пред сградата, в която се помещава Централната избирателна комисия. Те искат да бъдат първи при регистрацията за предсрочния вот, която започва в понеделник, в 9:30 ч.

ЦИК се помещава в сградата на Народното събрание. Всяко едно от двете крила на ДПС днес твърди, че чрез свои представители - младежи е първо и че пази ред за предстоящия старт на регистрация в ЦИК за участие в изборите на 27 октомври, която започва утре в 9,30 ч. сутринта.

Говорителят на комисията Росица Матева вече оповести, че ЦИК не може да коментира вътрешно-партийни въпроси и че когато бъдат подадени документи ЦИК ще ги разгледа на свое заседание и ще вземе своето решение. 

Кметът на община Белица Радослав Ревански каза, че младежи от ДПС – Пеевски - "новото начало", както те се представят, още от петък са пред всички входове на парламента, за да бъдат първи при започващата утре регистрация.

"Символично пазим първото място. Ние искаме да покажем на хората, че първото място, което ни отреди господин Пеевски с неговата позитивна енергия по регионите и нашето развитие, искаме да го мултиплицираме в цялата страна".

Лоялният на Доган депутат Валентин Тончев, нечленуващ в парламентарната група на ДПС, на свой ред заяви:

"Нашите младежи, автентичните младежи на Движение за права и свободи, председателят на младежко ДПС Танзер Юсеинов, днес първи хванаха ред. След провелото се заседание на Централния оперативен съвет на младежите, те бяха твърдо убедени, че трябва да застанем тук първи, да вземем ред и, както виждате, днес се настаниха необезпокоявани, без конфронтация и без присъствието на други политически партии, субекти или хора, които се представят като някакви алтернативи, реплики на Движението за права и свободи. 
Утре ще се регистрираме самостоятелно за участие в предсрочния вот. Движението за права и свободи е на нашия лидер доктор Ахмед Доган с председател Джевдет Чакъров, който утре, заедно с Джейхан Ибрямов, ще присъстват пред ЦИК, след като сме си запазили първи ред и ще се регистрираме за самостоятелно участие на изборите на 27 октомври".

Много хора минават през входа на НС. Не знам какви хора са се въртяли, допълни още Тончев.

Пред парламента е спокойно. Младежите са насядали, а пред тях има и стекове с минерална вода. Има три полицейски коли и един бус на Жандармерията. 

Представители и на двете крила в Движението за права и свободи се явиха и на консултациите за състава на РИК в Стара Загора. Те предложиха една и съща кандидатура за секретар, но заради разногласия с ПП-ДБ по тази длъжност съгласие не беше постигнато и окончателното решение ще бъде на ЦИК.

По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Десетки пострадали при руска ракетна атака в украинския град Харков

29 души са пострадали при руска ракетна атака в украинския град Харков. Двама възрастни и две деца са в тежко състояние.  Нанесени са удари в различни райони - при Двореца на спорта, в близост до търговски център и при хидропарк в Киевския район, съобщи ръководителят на военната областна администрация Олег Синегубов.  Пожар гори в енергиен обект в един..

публикувано на 01.09.24 в 16:09
Корнелия Нинова говори пред свои симпатизанти, протестиращи пред централата на БСП на 1 септември 2024 г.

Националният съвет изключи Корнелия Нинова от БСП

Националният съвет на БСП изключи Корнелия Нинова от партията. Заедно с нея са изключени Георги Свиленски, Иван Ченчев и Крум Дончев. Решението е прието със 105 гласа "за", 16 "против" и 4-ма въздържали се на провеждащия се в София пленум на БСП.  Пленумът на БСП задължи Нинова да упълномощи Зафиров да представлява партията пред ЦИК По-рано..

публикувано на 01.09.24 в 15:59

Ще можем да проверяваме пациентското си досие през телефона

От днес в офисите на Здравната каса, РЗИ и "Информационно обслужване" ще се издава код, чрез който здравноосигурените да проверяват пациентското си досие през мобилен телефон, без да е нужен квалифициран електронен подпис. При осигурен такъв достъп те ще получават напомнящо известие на какви профилактични прегледи имат право по линия на..

публикувано на 01.09.24 в 13:58

Засилена полицейска охрана и поддръжници на Доган в парка "Росенец" край Бургас

Поддръжници на почетния председател на ДПС Ахмед Доган четвърти ден са около обитавания от него имот в парка "Росенец" край Бургас. При Доган тази сутрин е бил депутатът Рамадан Аталай - един от първите, които Делян Пеевски изключи от парламентарната група на ДПС. Както пред имота в Росенец, така и пред използваната от Доган къща в софийския квартал..

публикувано на 01.09.24 в 13:57

Пленумът на БСП задължи Нинова да упълномощи Зафиров да представлява партията пред ЦИК

Пленумът на БСП е задължил подалата оставка като председател на партията Корнелия Нинова да упълномощи Атанас Зафиров да представлява партията пред ЦИК, научи "Хоризонт". По-рано тази седмица Нинова обяви, че е упълномощила Георги Свиленски и Иван Ченчев да ръководят процеса по регистрация на БСП за участие в изборите и регистрация на листите...

публикувано на 01.09.24 в 13:48

Млад мъж е задържан за убийството на жена си в София

22-годишна жена е била убита в столичния квартал "Факултета". Сигналът е подаден около 1.10 часа в неделя.  Към мястото са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ, съобщиха от МВР.  Медиците са установили, че жертвата е млада жена.  След оперативно-издирвателни дейности извършителят на деянието е задържан.  Това е 23-годишен мъж, с който убитата..

публикувано на 01.09.24 в 13:39

Силен туристически сезон в Кипър въпреки проблемите в Близкия изток

Кипър изпрати август, най-туристическия месец, с висока заетост на хотелите въпреки проблемите, предизвикани от регионалните конфликти и военните действия в Близкия изток, казаха от Кипърската асоциация на хотелиерите.  Летният сезон 2024 се очаква да приключи малко по-късно от миналата година – в началото на ноември. Заетостта на хотелите..

публикувано на 01.09.24 в 13:36