Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец и Черно море не успяха да се победят

Снимка: БТА

Отборите на Лудогорец и на Черно море  не успяха да излъчат победител в срещата от 7-мия кръг на Първа професионална футболна лига. Футболистите на Захари Сираков и тези на Илиан Илиев завършиха  с равенство  0:0, като шампионите загубиха първи точки в първенството. 

"Моряците" излязоха втори във временното класиране, на две точки от лидера Левски. Лудогорец пък вече е четвърти - на три точки от "сините" от "Герена" и с два мача по-малко.

Разградчани завършиха мача с 10 души заради червен картон на Агибу Камара, а в последните секунди пред гостите се откри чудесна възможност да стигнат до победата, но Едгар Пашеко не успя да завърши атаката на своя тим.

Лудогорец започна мача с повече контрол върху топката и първата възможност за тях беше в 15-ата минута. В наказателното поле на гостите настана истинска бъркотия, Кайо Видал и Квадво Дуа стреляха към вратата, но неточно. Последно обаче Живко Атанасов подложи крак и от него топката излезе в ъглов удар.
   

В 22-ата минута "моряците" отговориха с доста добра атака, която се разви от дясно благодарение на Дуду и Мазир Сула, като последният центрира много удобно. На задна греда чакаха двама футболисти Васил Панайотов реши да атакува топката с глава, което се оказа грешното решение, тъй като зад него съвсем сам чакаше Исмаил Иса. 
    

Домакините имаха претенции за дузпа в 28-ата минута, когато Кайо Видал бе атакуван в гръб и падна в наказателното поле, когато Цветомир Панов го атакува в гръб. Съдията Никола Попов обаче остана безмълвен, а и явно екипът в стаята за видеоповторения (ВАР) не е реагирал. Но поредната ситуация беше пак за Лудогорец в 33-ата минута. Новото попълнение Агибу Камара като по чудо не прати топката в мрежата на Пламен Илиев, като паднал стреля неточно. Две минути преди края на полувремето вратарят на гостите спаси с една ръка шут на Дуа.
    

Началото на второто полувреме беше за отбора на Лудогорец и само след три минути те можеха да се радват. Квадво Дуа получи великолепна топка в наказателното поле и стреля с глава от чиста позиция, но не беше точен. Пак той беше на стрелкова позиция в 56-ата минута, но топката излезя край вратата след много добра комбинация. В 67-ата минута дойде ред и на десния бек Аслак фон Витри да се пробва, чийто удар не беше кой знае колко по-точен.
    

Четвърт час преди края на срещата домакините останаха 10 на терена, след като направилия дебют днес Агибу Камара влезе много грубо в краката на Васил Панайотов. Съдията Никола Попов първоначално извади жълт картон на провинилия се, но се наложи да бъде привикан на монитора край терена, за да направи он-фийлд ревю и след него коригира решението си с изгонване.
    

След като останаха с 10 души домакините заиграха по-предпазливо, докато отборът на Черно море също внимаваше в защита, но владееше повече топката. В добавеното време и двата отбора можеха да стигнат до победата, но гостите трябва да съжаляват повече. В 7-ата минута след 90-те редовни Едгар Пашеко беше изведен от Кешерю в наказателното поле, а португалското крило влезе много близо до вратата и не успя да прокара топката зад вратаря Падт.

По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Григор Димитров

Григор Димитров стигна до четвъртфиналите на US Open

Григор Димитров се класира за четвъртфинал на откритото първенство на Съединените щати по тенис.  В осминафиналите българинът победи Андрей Рубльов с 3:2 сета - 6:3, 7:6 (3), 1:6, 3:6, 6:3 и  изравни и общия баланс срещу руснака на 4:4 победи. Първият сет започна по-добре за Григор, който дръпна с пробив за 3-1 и сервис за 4-1. Българинът..

публикувано на 01.09.24 в 22:57

Хебър победи Берое в Пазарджик

Хебър записа първа победа през новия сезон в българската футболна Първа лига, след като надигра с 3:1 Берое като символичен домакин на стадиона в Стара Загора. Така отборът на Веселин Великов изпревари ЦСКА-София на 14-ото място с четири точки и една повече от "червените".  Хебър получи дузпа в 11-та минута след видеопреглед, предизвикан от нарушение..

публикувано на 01.09.24 в 21:27
Борислава Иванова, Антонио Папазов и Тихомир Баротев

България с шест медала от МТ по спортна аеробика "PLOVDIV CUP AEROBICS OPEN"

Българските състезатели спечелиха шест медала (два златни, два сребърни и два бронзови) от международния турнир по спортна аеробика "PLOVDIV CUP AEROBICS OPEN" за деца, юноши и девойки, мъже и жени в Пловдив. Тазгодишното издание е юбилейно 15-о и е включено в календара на Международната федерация по гимнастика (ФИГ). В него участваха над 560 участници..

публикувано на 01.09.24 в 21:16

Локомотив (Пловдив) и Локомотив (София) не успяха да излъчат победител в Първа лига

Отборите на Локомотив (Пловдив) и Локомотив (София) завършиха наравно 1:1 в първи мач от неделната програма в Първа професионална футболна лига. Красимир Станоев  беше точен за гостите със страхотен удар извън границата на наказателното поле в първата минута. През второто полувреме домакините изравниха чрез Георги Каракашев в 79-та минута.  Със..

публикувано на 01.09.24 в 19:08
Шарл Льоклер

Шарл Льоклер спечели състезанието за Голямата награда на Италия във Формула 1

Шарл Льоклер (Монако, Ферари) спечели впечатляваща стратегическа битка с Оскар Пиастри (Австралия, Макларън) и Ландо Норис (Великобритания, Макларън) в легендарното Гран при на Италия на пистата в Монца, а лидерът в генералното класиране на шампионата Макс Ферстапен завърши едва на шесто място и неговата преднина на върха продължи да се топи...

публикувано на 01.09.24 в 18:01

Марк Маркес триумфира в Гран При на Арагон и записа първа победа в MotoGP от над хиляда дни

Марк Маркес (Испания, Gresini Racing/Ducati) спечели първата си победа в клас MotoGP от 1043 дни насам, завършвайки по категоричен начин на първото място в Гран при на Арагон от световния шампионат по мотоциклетизъм на писта.  Последната победа за легендарния испански пилот бе в Гран при на Емилия-Романя през 2021, когато той все още..

публикувано на 01.09.24 в 17:00
Пламен Андреев

Пламен Андреев: В Левски преминах през всичко - бях обичан и мразен

Вратарят Пламен Андреев се прибра в България, след като снощи официално бе обявен трансферът му във Фейенорд. На летище "София" той не сдържа емоциите си и призна, че Левски много ще му липсва. 19-годишният футболист разказа как са преминали първите му часове в Ротердам като играч на нидерландския тим. „Чувствам се невероятно, изпълнен съм с..

публикувано на 01.09.24 в 16:53