Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През септември ще бъде пуснато движението под моста на булевард "България“ в София

Снимка: БГНЕС

През месец септември ще бъде пуснато движението под моста на булевард "България“, увери зам.-кметът на София Иван Василев. Междуведомствена работна група ще решава бъдещето на съоръжението, което сега ще бъде подпряно аварийно: 

"Ясно е, че съоръжението е собственост на държавата, но когато държавата отсъства, Столична община е тук, грижи се за хората и прави всичко необхдимо, с което да се грижи за тяхната безопасност, както и да отпушат движението и трафикът  и като последващи действия, разбира се, държавата трябва да влезе в своите обувки и да не абдикира от отговорностите си, ами да направи всичко възможно това нещо да е безопасно и да бъде ремонтирано по начин, който ще гарантира и движението, и безопасността на хората".

Във връзка с протестите на гражданите срещу изсичането на дърветата заради ремонта на улица "Опълченска", заместник-кметът Иван Василев увери, че след края на реконструкцията ще бъдат засадени нови дървета.

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Израелският съд по трудови спорове разпореди прекратяване на общата стачка в страната

Израелският съд по трудови спорове разпореди прекратяване на общата стачка в страната, която беше свикана с искане правителството да сключи сделка за освобождаването на заложници, държани от "Хамас" в Ивицата Газа. Съдът в Тел Авив реши, че служителите трябва да се върнат по работните си места в 14.30 ч. местно време, което е няколко часа..

публикувано на 02.09.24 в 15:03

Пожар в борова гора затвори пътя Долно Камарци - Саранци

Пожар гори в борова гора в района на Подбалканския път Долно Камарци - Саранци. На място са изпратени три екипа на пожарната, които се борят с огъня. Към момента няма опасност за населените места в района, обясниха от МВР.  Заради огъня пътят е затворен, а автомобилите изчакват на място. Сигналът е подаден в пожарната около 13.30 часа. 

публикувано на 02.09.24 в 14:46

ЦИК не е започнала регистрацията за изборите, членовете ѝ не са били допуснати до работните си места

Повече от 5 часа регистрацията на партиите в ЦИК за поредните парламентарни избори не може да започне. Причината - спорът между двете фракции на ДПС - около Ахмед Доган и Делян Пеевски - кой трябва да се регистрира първи. По-рано днес ЦИК обсъди на закрита среща казуса, а редовното заседание на комисията в 14 часа започна със скандал. Причината е,..

публикувано на 02.09.24 в 14:31

Путин пред ученици в Тува: Руските сили напредват бързо в Източна Украйна

За първи път от дълго време руските сили напредват в Източна Украйна по-бързо, превземайки по няколко квадратни километра на ден. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин, цитиран от Ройтерс и АФП. Ройтерс отбелязва, че руските сили, които контролират 18 процента от Украйна, се разгръщат все повече в Източна Украйна след неуспеха на..

публикувано на 02.09.24 в 14:28
Боян Балев

Боян Балев: В момента, в който преодолеем юридическия проблем, БСП ще тръгне напред

" Колективните ни органи работят, имаме взети легитимни решения в пълно съответствие с Устава. Нашата регистрация - отдавна трябваше този въпрос да е приключил със смяната на представляващия партията". Това коментира пред БНР Боян Балев - член на Националния съвет на БСП.  Националният съвет изключи Корнелия Нинова от БСП Нинова:..

публикувано на 02.09.24 в 14:24

Швеция: Деца под двегодишна възраст не трябва изобщо да гледат клипове и филмчета

Деца на възраст под 2 години не трябва изобщо да гледат клипове и филмчета - нито в интернет, нито по телевизията. Това обяви Агенцията за обществено здравеопазване на Швеция, цитирана от Френс прес. Децата между две и петгодишна възраст трябва да бъдат ограничавани до максимум един час време пред екран на ден, се казва в новите препоръки на..

публикувано на 02.09.24 в 14:18

КЗП с проверки на пазара на стоките и услугите, свързани с подготовката за новата учебна година

Комисията за защита на потребителите (КЗП) започва засилени проверки на пазара на стоките и услугите, свързани с подготовката за новата учебна година. Ще се следи за цени, намаления и характеристики на стоки за ученици, предлагани онлайн и във физически магазини, както и за коректността на отправените послания към потребителите. Комисията за..

публикувано на 02.09.24 в 14:10