Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КЗП с проверки на пазара на стоките и услугите, свързани с подготовката за новата учебна година

Снимка: БГНЕС

Комисията за защита на потребителите (КЗП) започва засилени проверки на пазара на стоките и услугите, свързани с подготовката за новата учебна година. Ще се следи за цени, намаления и характеристики на стоки за ученици, предлагани онлайн и във физически магазини, както и за коректността на отправените послания към потребителите.

Комисията за защита на потребителите ще осъществява активен контрол на пазара през целия месец септември, а не само преди първия учебен ден.

Нов акцент в контролната дейност ще бъде поставен на безопасността на предлаганите мебели за обзавеждане на детско-юношески стаи, както и при предоставяне на услуги в детски и партицентрове за игра на открито и закрито.

Комисията за защита на потребителите своевременно ще информира потребителите за установени нарушения, особено в случаите, отнасящи се до здравето и безопасността на децата.


По публикацията работи: Явор Римски


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ЦИК прие едновременно документите на двете фракции в ДПС - около Доган и около Пеевски

Централната избирателна комисия прие едновременно документите на двете фракции в ДПС - около Ахмед Доган и около Делян Пеевски, за регистрация за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. След почти 7 часа чакане да стартира процедурата по приемане на документи за регистрация за участие в предсрочните парламентарни избори, в крайна..

публикувано на 02.09.24 в 16:16
Панорамен изглед към крепостта при с. Дебнево, след приключване на тазгодишните проучвания

Археолози откриха в Дебнево златни монети от времето на Юстиниан Велики

Археолози от Националния исторически институт, с музей към БАН, откриха при разкопки в троянското село Дебнево златни монети от времето на император Юстиниан Велики. След 32 годишно прекъсване, през 2019 г. проучванията в Калето са подновени. Това лято са открити нови ценни предмети, които допълват информацията за този исторически обект,..

публикувано на 02.09.24 в 16:06

Турция е отправила официално искане да се присъедини към БРИКС

Турция е отправила официално искане да се присъедини към групата държави с бързоразвиващи се пазарни икономики БРИКС, предаде Блумбърг. Югоизточната ни съседка цели да засили влиянието си на глобално равнище и да установи нови отношения отвъд традиционните си съюзници на Запад, твърдят хора, запознати с въпроса. Желали да запазят анонимност..

публикувано на 02.09.24 в 16:03
Ракетна система

Румънското правителство одобри проекторешение за даряване на ракетна система "Пейтриът" на Украйна

Румънското правителство одобри проекторешение за даряване на ракетна система "Пейтриът" (Patriot) на Украйна. Проектът трябва да бъде разгледан спешно от парламента в Букурещ, съобщава Радио Румъния, цитирано от Ройтерс. Говорителят на кабинета Михай Константин обясни, че след одобрението на депутатите, правителството ще може да увеличи и..

публикувано на 02.09.24 в 15:56

Линейки обикалят: Не е завършената система за връзка между Спешната помощ и болниците

Заради незавършената система за комуникация между Спешната помощ и болниците у нас, се налага линейка с пациент с инсулт да обикаля между няколко лечебни заведения, за да се намери свободно легло и да се осигури лечение.  Този стар проблем постави д-р Десислава Кателиева от Асоциацията на работещите в спешна помощ по време на дискусия за..

публикувано на 02.09.24 в 15:47

Гана ще увеличи с почти 45% цената на произвежданото какао за следващия земеделски сезон

Гана, която е държавата на второ място в света по производство на какао, ще увеличи с почти 45% цената, гарантирана от държавата, и изплащана на фермерите на какао за следващия земеделски сезон. Това са заявили два неназовани осведомени източника, цитирани от Ройтерс, тъй като решението все още не е обявено официално. Решението ще бъде..

публикувано на 02.09.24 в 15:43

Привържениците на двете групи в ДПС продължават да чакат пред затворените врати на ЦИК

Привържениците на двете групи в ДПС продължават да чакат пред входа на Народното събрание, където се помещава Централната избирателна комисия (ЦИК). Сградата е охранявана от жандармерия. Все още не са допуснати да влязат представителите на Движението за прави и свободи и вратите на ЦИК не са отворени. Увеличил се е б роят на служителите на..

публикувано на 02.09.24 в 15:30