Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради липса на желаещи: Прекратиха конкурсите за директори на две училища в Монтанско

ПМГ "Св. Климент Охридски" - Монтана
Снимка: Любо Андреев, БНР

Прекратиха конкурсите за директори на две училища в област Монтана. Няма желаещи. За останалите седем учебни заведения днес е писменият изпит – тест.

Регионалното управление на образованието в Монтана обяви конкурс за директори на 9 общински и държавни училища в областта.

Заради липсата на кандидати за две от тях – гимназията по лека промишленост в Монтана и основно училище "Г.С.Раковски" в село Бързия, конкурс няма да има.

Досегашните директори остава да ръководят учебните заведения. За останалите седем училища 8 кандидати ще се борят за шефските постове.

Двама са желаещите за директор на професионалната гимназия по строителство, архитектура и компютърни науки "Проф. арх. Стефан Стефанов" в Монтана, а за останалите има по един.

Днес е писменият изпит – тест, който започва в 9:30 часа в сградата на Природо-математическа профилирана гимназия "Свети Климент Охридски" - Монтана.


По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

130 минути закъснение на влака Бургас - София заради горящ локомотив

Два противопожарни автомобила с шестима огнеборци са били изпратени до железопътната гара в Бургас около 14:15 ч. днес след получен сигнал за горящ локомотив. Това съобщиха за БТА от Областната дирекция на МВР в крайморския град. Пристигналите на място пожарникари са започнали обливане на локомотива, от който е излизал гъст дим. Не е имало..

публикувано на 05.09.24 в 19:14
Димитър Главчев

Петима заместник-министри е назначил служебният премиер Главчев

Петима заместник-министри е назначил служебният премиер Димитър Главчев, съобщава правителствената информационна служба. Те са в министерствата на земеделието и храните, на труда и социалната политика, на правосъдието, на културата и на външните работи. Янислав Янчев от "Директни плащания" в Държавния фонд "Земеделие" е назначен за заместник-министър на..

публикувано на 05.09.24 в 19:01
Володимир Зеленски

Очакват се още промени в правителството на Украйна

Украйна има нов министър на външните работи. Върховната Рада в Киев прие днес оставката на Дмитро Кулеба и назначи на негово място дипломата от кариерата Андрий Сибига, досегашен първи заместник на Кулеба. До края на деня се очакват още смени в правителството, които президентът Володимир Зеленски предложи с обяснението, че на Украйна ѝ е необходима нова..

публикувано на 05.09.24 в 18:31
Президентът на Русия Владимир Путин

Според Путин основната руска цел е овладяването на Донбас

Основна цел на руските действия в Украйна е овладяването на Донбас, а Москва би преговаряла за мир на основата на договореното с Киев през май 2022 година в Истанбул. Това заяви руският президент Владимир Путин при откриването на икономически форум във Владивосток, като коментира и бъдещето на доставките на руски газ за Европа и президентските избори в..

публикувано на 05.09.24 в 18:29
Мишел Барние

Мишел Барние е назначен за премиер на Франция

Мишел Барние е назначен за премиер от президента на Франция Еманюел Макрон, след продължителна криза и тежки консултации с политическите сили. 73-годишният Барние е бивш еврокомисар и министър от десницата, което вече предизвика гнева на победилата на изборите лява коалиция.  51 дни след извънредните парламентарни избори Франция най-после има нов..

публикувано на 05.09.24 в 17:56

Застреляният в Мюнхен младеж е австриец с босненски корени

Въоръженият мъж, убит от полицията близо до израелското консулство в Мюнхен, беше идентифициран като 18-годишен австриец, предадоха ДПА и АПА, позовавайки се на изказване на говорител на полицията. Стрелба в центъра на Мюнхен, има пострадал Вътрешният министър на провинция Бавария Йоахим Херман каза, че мъжът е бил убит, след като е стрелял по..

публикувано на 05.09.24 в 17:47
Бенямин Нетаняху

Нетаняху потвърди, че няма да се съгласи на сделка с "Хамас"

Перспективите за прекратяване на огъня в Ивицата Газа остават негативни. Късно снощи израелският премиер Бенямин Нетаняху категорично потвърди позицията си, че няма да се съгласи на сделка с "Хамас", предвиждаща изтегляне на израелската армия от т.нар. Филаделфийски коридор по границата на Газа с Египет. Нетаняху изрази съмнение, че който и да било друг..

публикувано на 05.09.24 в 17:34