Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камарата на автомобилните превозвачи: България е публично порицана заради хаоса по границите ни

Снимка: BGNES

България е публично порицана заради хаоса по границите ни, по време на събрание на Съюза на асоциациите за автомобилен транспорт в Черноморския регион, проведено в столицата на Узбекистан Ташкент. това се казва в съобщение от Камарата на автомобилните превозвачи с председател Димитър Димитров.

Представители на Турция и Гърция са се обединили в намерението си да намерят алтернативен коридор, заобикаляйки страната ни.

В официална позиция на  форума се казва, че България е възстановила дезинфекцията на превозните средства на пунктовете "Лесово" и "Капитан Андреево" през юли без уважителни причини и без предизвестие. Това е скъпа и безполезна мярка, която вреди на логистиката и увеличава времето за чакане, заявяват превозвачите от Черноморския регион.

Освен това, България е обвинена в прилагане на двойни стандарти и дискримиационни практики при заплащането на такси за паркинг и дезинфекция.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Грънчарството - емблематично за Берковица

В Берковица някога са се развивали много занаяти като бубарство, бакърджийство, златарство, коларо-железарство, грънчарство. Типичните за берковското грънчарство форми са трапезната керамика и предметите за бита като паници, гърнета, ръкатки, вази и кани. Най-впечатляващата от всички съдове обаче и до днес си остава "Дяволската кана"...

публикувано на 03.09.24 в 11:57
Румен Радев

Румен Радев: Иван Гарелов осъзнаваше мисията да служи на обществото с критични и безпристрастни позиции

"В лицето на Иван Гарелов днес обществото ни се раздели с една от най-забележителните личности на българската журналистика, която до края на дните си отстояваше истината с почтеност и просветеност". Това заявява президентът Румен Радев по повод загубата на уважавания журналист и общественик. В съболезнователния си адрес държавният..

публикувано на 03.09.24 в 11:51
Атанас Запрянов

Запрянов: Изпратените на Украйна самоходни артилерийски установки са с отпаднала необходимост

Министърът на отбраната Атанас Запрянов потвърди, че България е изпратила на Украйна самоходни артилерийски установки "Гвоздика". Той уточни, че това е въоръжение с отпаднала необходимост, поради което не се налага изрична нова санкция на Народното събрание.  България е изпратила осем пакета с въоръжение, техника и боеприпаси на Украйна. Всички..

публикувано на 03.09.24 в 11:33
Жители на община Кочериново продължават протестите си на подходите или на единствения път за Рилския манастир.

Експерти проверяват причините за водната криза в община Кочериново

Групи експерти от ВиК холдинга и от операторите в Перник, Благоевград и Кюстендил ще проверят състоянието на 9-километровия водопровод до Кочериново. Целта е да се изяснят причините за водната криза в града и 10-те села на общината, които от седмица са на воден режим, а за някои селища се подава вода през два дни.  Местните хора продължават..

публикувано на 03.09.24 в 11:25

Продължава акцията по почистване на тонове умряла риба в морето край Волос

Кметът на гръцкия град Волос призова никой да не влиза в морето. Продължава акцията по почистване на тонове умряла риба. В събота местните власти обявиха извънредно положение заради опасността от екологична катастрофа. Забранено е къпането в няколко плажа около района на инцидента, но според местния кмет, никой не знае дали не се..

публикувано на 03.09.24 в 11:11
Президентът Румен Радев

Радев - специален гост на тържествата за 50 години град Гурково

Президентът Румен Радев ще участва в тържествено отбелязване на 50-годишнината от обявяването на Гурково за град. На открита сцена на площада тази вечер държавният глава ще поздрави жителите и гостите на града по повод празника. В рамките на посещението Румен Радев  ще проведе среща с ръководството на общината.

публикувано на 03.09.24 в 11:03

Папа Франциск пристигна на тридневно посещение в Индонезия

Папа Франциск пристигна на тридневно посещение в Индонезия -  първата страна от 12-дневната му обиколка в Югоизточна Азия и Океания. Самолетът на 87-годишния папа Франциск кацна по обед местно време в Джакарта. Посещението в Индонезия - страната с най-многобройно мюсюлманско население в света - 242 милиона души, е посветено на провеждането на..

публикувано на 03.09.24 в 10:58