Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главчев: В Кочериново вече има вода

Димитър Главчев
Снимка: БГНЕС

Премиерът Димитър Главчев обяви в началото на правителственото заседание, че в град Кочериново вече има вода.

"Ще кажете, Кочериново е малко населено място. Град е, разбира се, и околните села. Не е нещо много голямо на фона на всичко в България, но аз мисля, че хората, които жвиеят обаче там смятат, че за тях това е всичко, така, че като решиш на няколко места такива проблема, и хората казват: "Има правителство, има държава"", каза Главчев.

Ситуацията с водоснабдяването в Кочериново е подобрена, но не е нормализирана, съобщи преди минути пред БНР кметът на общината Светослав Горов.

Оказва се, че водният проблем за Кочериново не е решен, отбеляза Горов.

"То има вода, но не е достатъчна. Явно е по-добро положението вече, по-добра е ситуацията, но не е нормализирана. Затова довечера и в петък ще има протести", посочи кметът.

По мрежата организаторите обявиха, че тази вечер ще има блокада по подстъпите и на пътя за Рилския манастир на три места.

По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

До края на годината личните лекари ще получат достъп да електронните досиета на пациентите си

До края на годината личните лекари ще получат достъп до здравните досиета на своите пациенти, съобщи министърът на здравеопазването Галя Кондева. Тя допълн, че всеки, който активира достъп до здравното си досие чрез мобилно приложение, до края на септември ще започне да получава известия за предстоящи профилактични прегледи, имунизации и издадени..

публикувано на 04.09.24 в 15:03

Какво може да се направи, за да стане учителската професия по-привлекателна?

Страната ни е изправена пред недостиг на учителски кадри. Очаква се връщането на над 2500 пенсионирани преподаватели в системата на училищното боразование, съобщи Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители. Тя отбеляза, че най-осезаем недостиг има при математиците, химиците и биолозите.  Училищни директори: Има недостиг на..

публикувано на 04.09.24 в 14:40
Председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен

Фон дер Лайен защити решението си да поиска повече жени в ЕК

В момента кандидатките за еврокомисар са двуцифрено число, каза председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен на въпрос за сформирането на новата Комисия и спазването на критерия за по-силно присъствие на жени в нея. Тя защити решението си да поиска от страните членки да номинират по един кандидат - мъж и жена така: "Според..

публикувано на 04.09.24 в 14:36

Пожарът в Grenfell Tower във Вилокбритания през 2017 г. е след поредица от провали на правителства, сочи доклад

Във Великобритания пожарът в Grenfell Tower, който уби 72 души през 2017 година, е резултат от поредица от провали на правителства, "алчни и нечестни” компании и липса на стратегия от противопожарната служба, заключава окончателният доклад от шестгодишното обществено разследване. Изобличителният доклад разкрива “пътя към бедствието”,..

публикувано на 04.09.24 в 14:28

В община Добричка ще има референдум за ветропарковете

На извънредното си заседание днес общинските съветници от Община Добричка решиха, че да има или не ветроенергийни паркове на територията на общината ще отсъдят жителите й на местен референдум. Той ще се осъществи на 27 октомври, което означава, че в 68 села имащите право на глас ще участват в избори две в едно. Предложението за свикване на..

публикувано на 04.09.24 в 14:06

Максимална парична санкция за рисково шофиране на младеж от Перник

Максимална парична санкция за рисково шофиране ще бъде наложена на 19-годишен младеж от Перник, съобщиха от полицията. Освен глобата ще му бъдат отнети и 13 контролни точки. За драстичните нарушения чрез социалните мрежи са сигнализирали граждани. След множеството публикации и видеоклипове в социалните мрежи на автомобил, движещ се с..

публикувано на 04.09.24 в 14:01
Васил Терзиев

Кметът на София е притеснен за бъдещето на "Софинвест"

Кметът на София Васил Терзиев заяви, че под риск е поставена работата на общинското дружество "Софинвест". То е едно от шестте, чийто ръководства бяха сменени от Столичния общински съвет.  Терзиев посочи, че при смяната на членове на Управителния съвет на въпросното дружество е назначен човек, който има само икономическо образование, без да е инженер или..

публикувано на 04.09.24 в 14:00