Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До края на годината личните лекари ще получат достъп до електронните досиета на пациентите си

Снимка: МЗ

До края на годината личните лекари ще получат достъп до здравните досиета на своите пациенти, съобщи министърът на здравеопазването Галя Кондева. Тя допълн, че всеки, който активира достъп до здравното си досие чрез мобилно приложение, до края на септември ще започне да получава известия за предстоящи профилактични прегледи, имунизации и издадени направления. 

На този етап през приложението не могат да бъдат подавани сигнали за неверни данни в досието, допълни министър Кондева:

"Дори и да има някакви неточности, няма как да го направи чрез приложението. Може да го направи чрез Районната здравноосигурителна каса или РЗИ и по-скоро да подаде сигнал чрез изпълнителната агенция "Медицински надзор".

Пунктове, на които хората могат да получат кода за достъп до приложението, работят днес и утре до 16.00 часа, но заади интереса към кампанията се обмисля тя да бъде удължена и през следващите дни.

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Захари Карабашлиев

Захари Карабашлиев: Не дооценяваме колко би ни дала историята, ако се обърнем към нея

Не дооценяваме колко би ни дала историята, ако се обърнем към нея . Това каза пред БНР писателят Захари Карабашлиев и добави: "Тя би ни дала повече за единението ни, отколкото би била повод за раздори и разделение". В деня на 139-годишнината от Съединението той подчерта значимостта на този исторически акт, но подчерта, че "то не е направено..

публикувано на 06.09.24 в 18:25
Снимката е илюстративна

Изключително натоварен трафик на граничните пунктове "Кулата-Промахон" и "Илинден-Ексохи"

Изключително натоварен трафик и километрични опашки от леки автомобили се образуваха на граничните пунктове "Кулата-Промахон" и "Илинден-Ексохи". Хиляди българи тръгнаха към Гърция, използвайки трите почивни дни и все още топлото време за морска ваканция.  Още в ранните сутрешни часове на празничния 6 септември преди граничния пункт "Кулата"..

публикувано на 06.09.24 в 18:21

14-годишният извършител на стрелбата в гимназия в щата Джорджия беше изправен пред съда

14 годишният извършител на стрелбата в гимназия в щата Джорджия, при която в сряда бяха убити четирима души, беше изправен пред съда за кратко изслушване. Тийнейджърът, обвинен в убийството на двама ученици и двама учители в гимназия в град Уиндър, щата Джорджия, застана пред съда за първи път тази сутрин. 4-ма бяха убити при стрелба..

публикувано на 06.09.24 в 18:04

Бюст-паметник на Васил Левски откриха на празника на Чипровци

Известеният онколог проф. д-р Иван Гаврилов стана почетен гражданин на Чипровци. Високото отличие му беше присъдено за особени заслуги към общината и дългогодишната му дарителска дейност.  Денят на Съединението, 6-и септември, е празникът на Чипровци. На входа на града бе открит бюст-паметник на Васил Левски, дарен от проф. Гаврилов. Той е дело..

публикувано на 06.09.24 в 17:42

България отбелязва 139 години от Съединението на Източна Румелия и Княжество България

България отбелязва днес 139 години от Съединението на Източна Румелия и Княжество България.   Център на тържествата е Пловдив, където след час, пред Военния клуб ще започне традиционната възстановка на част от историческите събития. Действията от онзи паметен ден през 1885 г., когато единни българите отхвърлят несправедливите..

публикувано на 06.09.24 в 17:41

Силите на Израел се изтеглиха от три бежански лагера в окупирания Западен бряг

Силите на Израел се изтеглиха от три бежански лагера в окупирания Западен бряг, след продължила над седмица военна операция, при която загинаха десетки и бяха нанесени сериозни материални щети. Стотици израелски войници са се изтеглили през нощта, заедно с военното си оборудване, от бежанските лагери Дженин, където живеят около 60 000..

публикувано на 06.09.24 в 17:16

Гърция се опитва да спре миграцията на специалисти от страната

Гърция се опитва да спре миграцията на специалисти от страната. Предоставя стимули за завърналите се гърци. Опозицията не очаква  резултат от тази политика. През изминалата година 160 хиляди гърци, предимно млади хора с висше образование, са напуснали страната, сочат данни от проучване.  Синдикатът на медиците съобщава, че 60% от младите лекари..

публикувано на 06.09.24 в 17:12