Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До края на годината личните лекари ще получат достъп да електронните досиета на пациентите си

Снимка: МЗ

До края на годината личните лекари ще получат достъп до здравните досиета на своите пациенти, съобщи министърът на здравеопазването Галя Кондева. Тя допълн, че всеки, който активира достъп до здравното си досие чрез мобилно приложение, до края на септември ще започне да получава известия за предстоящи профилактични прегледи, имунизации и издадени направления. 

На този етап през приложението не могат да бъдат подавани сигнали за неверни данни в досието, допълни министър Кондева:

"Дори и да има някакви неточности, няма как да го направи чрез приложението. Може да го направи чрез Районната здравноосигурителна каса или РЗИ и по-скоро да подаде сигнал чрез изпълнителната агенция "Медицински надзор".

Пунктове, на които хората могат да получат кода за достъп до приложението, работят днес и утре до 16.00 часа, но заади интереса към кампанията се обмисля тя да бъде удължена и през следващите дни.

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Асен Александров

Преди началото на учебната година в София не достигат около 200 учители, в страната - около 1000

По-малко от две седмици преди началото на новата учебна година незаетите места за учители в София са около 200, а в останалата част на страната - около 1000. Това съобщи в интервю за програма "Хоризонт" на БНР Асен Александров - директор на 51-во средно училище "Елисавета Багряна" в София и председател на Сдружението на директорите в..

публикувано на 04.09.24 в 16:52
Владимир Путин и Ким Чен-ун

Русия ще внася бира от Северна Корея

В Русия започват да внасят бира от Северна Корея. Това е поредното търговско взаимодействие между Москва и Пхенян, които са обект на различни международни санкции. Севернокорейска бира ще се внася в Русия от предприятието "Востокбиртрейд", регистрирано през юни в град Комсомолск-на-Амур в далекоизточния Хабаровски край. Фирмата ще внася два вида бира от..

публикувано на 04.09.24 в 16:41
Антоанета Цонева

Антоанета Цонева: Не сме поставяли условие "Волт" да не е в ПП-ДБ

Основната тема е с каква програма ще излезем пред избирателите и как ще върнем тези минимум 100 хиляди наши поддръжници - това е целта, която "Да, България" поставя пред нашия щаб и пред цялата кампания.  Това заяви пред БНР Антоанета Цонева от "Да, България", част от ПП-ДБ. "Да, България" остава в коалицията ПП-ДБ Манол Пейков: След..

публикувано на 04.09.24 в 16:34

Депутатите отхвърлиха парогенераторите за АЕЦ "Белене" да бъдат извадени от оборудването, предвидено за Украйна

Народното събрание отхвърли проекторешение, което предвиждаше парогенераторите за проекта АЕЦ "Белене" да бъдат извадени от оборудването, предвидено за евентуална продажба на Украйна.  Проекторешението беше предложено от депутати от партия "Има такъв народ".  Те смятат, че трябва да бъде направен анализ дали парогенераторите могат да бъдат използвани..

публикувано на 04.09.24 в 16:17

В Силистра започна кампания за електронното здравно досие

В Силистра започна информационната кампания за популяризиране на електронното здравно досие и приложението "еЗдраве". До края на годината личните лекари ще получат достъп да електронните досиета на пациентите си Тя ще продължи и през следващата седмица, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Пункт с експерти от РЗИ ще е разположен на..

публикувано на 04.09.24 в 16:14
Илиана Иванова

Правителството номинира Илиана Иванова за нов мандат в Европейската сметна палата

Правителството номинира Илиана Иванова за нов мандат като български член на Европейската сметна палата. Тя заемаше същата длъжност от 2013 до 2023 година. Мандатът на настоящия български представител в Европейската сметна палата изтича в края на годината и Иванова е предложена да заема поста в периода от 2025-та до 2030-та година. Илиана Иванова..

публикувано на 04.09.24 в 16:04

Ивайло Иванов: Руските удари в Украйна целят мирни преговори под диктата на Путин

Руските удари в Украйна целят мирни преговори под диктата на Путин . Това каза пред БНР експертът по национална и международна сигурност Ивайло Иванов от Съюза на офицерите от резерва "Атлантик", като коментира ожесточените руски ракетни удари в Украйна: "Целта на Русия е да бъде всята паника и страх в украинското общество, така че то да бъде..

публикувано на 04.09.24 в 14:51