Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите отхвърлиха парогенераторите за АЕЦ "Белене" да бъдат извадени от оборудването, предвидено за Украйна

Снимка: БТА

Народното събрание отхвърли проекторешение, което предвиждаше парогенераторите за проекта АЕЦ "Белене" да бъдат извадени от оборудването, предвидено за евентуална продажба на Украйна. 

Проекторешението беше предложено от депутати от партия "Има такъв народ". 

Те смятат, че трябва да бъде направен анализ дали парогенераторите могат да бъдат използвани при нужда за блоковете в АЕЦ "Козлодуй".

По публикацията работи: Радмила Попова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Володимир Зеленски

Украйна възнамерява да задържи "засега" териториите в Курска област

Украйна възнамерява да задържи "засега" завладените територии в руската Курска област, каза президентът Володимир Зеленски. Близо месец боеве в тази област показаха, че Путин не дава и пет пари за руската земя, защото е обсебен от това да унищожи Украйна, каза украинският лидер в интервю за американския телевизионен канал NBC. "Не ни трябва руска..

публикувано на 04.09.24 в 17:46
Татяна Буруджиева

Татяна Буруджиева: Вероятно седмите избори ще родят правителство

Най-логичното е и е вероятно седмите предсрочни избори да родят редовно правителство . С тази оптимистична прогноза започна анализа си пред БНР доц. Татяна Буруджиева, политолог и университетски преподавател. По думите ѝ  партиите трябва да разберат, че хората са гласували за тях, за да създадат правителство, което да решава проблемите им, а те..

публикувано на 04.09.24 в 17:23
Язовир

Язовирите в област Кърджали са запълнени средно между 40 и 70 на сто

Язовирите в област Кърджали са запълнени средно между 40 и 70 процента, съобщава БТА.  Това беше отчетено от Областния съвет за намаляване на риска от бедствия. Със заповед на областния управител е разпоредено на собствениците на язовири и водоеми в Кърджалийско да проверят състоянието на обектите и да докладват писмено.  Същото изискване има и към..

публикувано на 04.09.24 в 17:14

Възстановяват с друг превозвач транспорта между Пловдив и Войводиново

От 9 септември ще бъде възстановен градският транспорт от Войводиново до Пловдив. Това стана ясно на среща днес с кмета на община "Марица" Димитър Иванов, кмета на Войводиново Димитър Тосев и представители на транспортни фирми.  Маршрутът няма да се обслужва от "Автотранс Чолаков", който държи линия номер 15 в Пловдив, а ще се поеме от друг..

публикувано на 04.09.24 в 17:03
Асен Александров

Преди началото на учебната година в София не достигат около 200 учители, в страната - около 1000

По-малко от две седмици преди началото на новата учебна година незаетите места за учители в София са около 200, а в останалата част на страната - около 1000. Това съобщи в интервю за програма "Хоризонт" на БНР Асен Александров - директор на 51-во средно училище "Елисавета Багряна" в София и председател на Сдружението на директорите в..

публикувано на 04.09.24 в 16:52
Владимир Путин и Ким Чен-ун

Русия ще внася бира от Северна Корея

В Русия започват да внасят бира от Северна Корея. Това е поредното търговско взаимодействие между Москва и Пхенян, които са обект на различни международни санкции. Севернокорейска бира ще се внася в Русия от предприятието "Востокбиртрейд", регистрирано през юни в град Комсомолск-на-Амур в далекоизточния Хабаровски край. Фирмата ще внася два вида бира от..

публикувано на 04.09.24 в 16:41
Антоанета Цонева

Антоанета Цонева: Не сме поставяли условие "Волт" да не е в ПП-ДБ

Основната тема е с каква програма ще излезем пред избирателите и как ще върнем тези минимум 100 хиляди наши поддръжници - това е целта, която "Да, България" поставя пред нашия щаб и пред цялата кампания.  Това заяви пред БНР Антоанета Цонева от "Да, България", част от ПП-ДБ. "Да, България" остава в коалицията ПП-ДБ Манол Пейков: След..

публикувано на 04.09.24 в 16:34