Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работник е загинал при строеж на къща в пернишкото село Дивотино

Снимка: БГНЕС

Работник е загинал при строеж на къща в пернишкото село Дивотино. 

При извършване на бетонни дейности кофражът на новостроящата се сграда е поддал. 

Двама от работниците на обекта са опитали да го подпрат, когато е станало срутването. 

Сигналът за инцидента е подаден около 13.30 ч.  

Единият от работниците е загинал при срутването. Продължава издирването на втория работник. 

На място са екипи на пожарната, полицията и ЦСМП, както и представители на Инспекцията по труда.

По публикацията работи: Радмила Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Мишел Барние

Мишел Барние е назначен за премиер на Франция

Мишел Барние е назначен за премиер от президента на Франция Еманюел Макрон, след продължителна криза и тежки консултации с политическите сили. 73-годишният Барние е бивш еврокомисар и министър от десницата, което вече предизвика гнева на победилата на изборите лява коалиция.  51 дни след извънредните парламентарни избори Франция най-после има нов..

публикувано на 05.09.24 в 17:56

Застреляният в Мюнхен младеж е австриец с босненски корени

Въоръженият мъж, убит от полицията близо до израелското консулство в Мюнхен, беше идентифициран като 18-годишен австриец, предадоха ДПА и АПА, позовавайки се на изказване на говорител на полицията. Стрелба в центъра на Мюнхен, има пострадал Вътрешният министър на провинция Бавария Йоахим Херман каза, че мъжът е бил убит, след като е стрелял по..

публикувано на 05.09.24 в 17:47
Бенямин Нетаняху

Нетаняху потвърди, че няма да се съгласи на сделка с "Хамас"

Перспективите за прекратяване на огъня в Ивицата Газа остават негативни. Късно снощи израелският премиер Бенямин Нетаняху категорично потвърди позицията си, че няма да се съгласи на сделка с "Хамас", предвиждаща изтегляне на израелската армия от т.нар. Филаделфийски коридор по границата на Газа с Египет. Нетаняху изрази съмнение, че който и да било друг..

публикувано на 05.09.24 в 17:34
Щерьо Ножаров

Какво да очакваме от Бюджет 2025?

Няма пари за увеличение на заплатите  от целия публичен сектор в Бюджет 2025. За това предупреди в ефира на БНР доц. Щерьо Ножаров, експерт по икономическа политика и макроикономика, съветник в Българската стопанска камара и преподавател в УНСС, след като вече е в ход  процедурата по изготвянето на държавен бюджет за следващата година. "Дори и..

публикувано на 05.09.24 в 17:16
Цветан Василев

Цветан Василев обвини Пеевски в рекет

Бившият мажоритарен собственик на фалиралата банка КТБ Цветан Василев обвини председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски в рекет.  Твърденията си Василев публикува в личния си блог, като твърди, че именно тези факти е изпратил в писмо до Надежда Йорданова от „Да, България“ и членове на Временната комисия за разследване на дейността на групите около Петьо..

публикувано на 05.09.24 в 17:04

От РЗИ - Русе предвиждат изнесени пунктове за електронните здравни досиета

Поради големия интерес към информационната кампания за електронното здравно досие, от РЗИ - Русе предвиждат по график да направят изнесени пунктове и в по-малките общини на областта - Бяла, Ветово, Сливо поле, Две могили, Ценово и Иваново. Само за два дни повече от 200 русенци са инсталирали приложението за електронно здравно досие и са..

публикувано на 05.09.24 в 16:57
Видинска митрополия

Започна процедура за избор на нов владика на Видинска митрополия

Започна процедура за избор на нов владика на Видинска митрополия. Решението бе взето на днешния епархийски съвет във Видин. Съгласно устава на Българската православна църква епархийският съвет отправя искане до Светия синод за изготвяне на листа с епископи, които да участват в избора за нов Видински митрополит.  На 10 септември Синодът трябва да обяви..

публикувано на 05.09.24 в 16:48