Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сбогуваме се с доайена на българската журналистика Иван Гарелов

Близки и приятели на Иван Гарелов се събират в 15 часа в църквата "Свети Седмочисленици" в София, за да се простят с известния български журналист. Той почина на 3 септември след продължително боледуване.

В средата на юли той беше настанен в "Пирогов", след като пострада тежко в Свети влас. В продължение на месец и половина медиците се бориха за живота му.

Гарелов си отиде от този свят на 81-годишна възраст. 21 години от професионалния му път преминаха като водещ на предаването Панорама по БНТ. Работил е и в bTV, Нова телевизия и TV7.

По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Супертайфунът "Яги" връхлетя Китай, взе две жертви

Супертайфунът "Яги" уби най-малко двама души и рани 92 други, след като връхлетя южнокитайския остров Хайнан, съобщиха китайските медии.  Ветрове със скорост над 230 километра в час доведоха до евакуацията на стотици хиляди хора, спряно е електричеството, изкоренени са дървета.  "Яги" уби доведе до смъртта на 13 души във Филипините,..

публикувано на 07.09.24 в 10:20

Годишен концерт в памет на Георги Минчев в Борисовата градина

Годишният концерт в памет на Георги Минчев - "Цвете за Гошо" ще бъде в клуб "Маймунарника", в Борисова градина Приятели и почитатели на  Георги Минчев го почитат 23 години след смъртта му, а участниците отново ще бъдат любими български музиканти.

публикувано на 07.09.24 в 10:14

В Елхово продължава празника "ЕКО кошница, моля!"

В Елхово и днес продължава празника "ЕКО кошница, моля!"  В него фермери и преработватели от региона предлагат своята продукция, да послушат фолклорна  музика и да се включат в работата на импровизирани ателиета. Организатор на двудневния празник е Местна инициативна група (МИГ) Елхово – Болярово. В изложението своята продукция..

публикувано на 07.09.24 в 10:12

Проф. Ханс Форлендер: Традиционните партии губят връзка с избирателите. "Алтернатива за Германия" няма да изчезне скоро

Регионални избори с огромно значение за правителството в Берлин и демокрацията в Германия - това е кратката оценка на политолога проф. Ханс Форлендер от университета в Дрезден за изборите за местна власт, които се проведоха преди дни в две източногермански провинции - Тюрингия и Саксония. За първи път крайнодясната "Алтернатива за Германия" се..

публикувано на 07.09.24 в 10:05
Кириакос Мицотакис

На фона на протести: В Солун се открива 88-мия международен панаир

На фона на протести и под засиленаи полицейска охрана в Солун се открива 88-мия международен панаир. Очаква се гръцкият премиер Кириакос Мицотакис да обяви мерки в помощ на хората с ниски доходи. Тази вечер премиерът Кириакос Мицотакис ще произнесе традиционната годишна реч за икономическата политика на правителството. Очаква се да бъдат..

публикувано на 07.09.24 в 09:55

Автобус се е запалил в движение на автомагистрала "Струма“

Автобус с пътници се е запалил в движение на АМ "Струма" край Дупница, съобщават от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Инцидентът е станал вчера при 41 км на автомагистралата. Подаден е сигнал към Оперативния център на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Кюстендил. На място е..

публикувано на 07.09.24 в 09:32

ООН иска подробно разследване за смъртта на млада жена, убита при пропалестински протест

Организацията на обединените нации иска подробно разследване за смъртта на 26 годишна жена с американско и турско гражданство, убита при пропалестински протест на Западния бряг в петък, съобщава Би Би Си. Според очевидци тя е била застреляна от израелски военни.  Вашингтон се е обърнал към Израел с молба за повече информация и искане за..

публикувано на 07.09.24 в 09:24