Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тържествена церемония в Плевен за откриването на новия участък на пожарната

Снимка: Ани Петрова

С тържествена церемония в Плевен се открива новият участък на пожарната "Сторгозия". Той ще улесни пожарникарите в достъпа им до  до рискови обекти в областта, обясни за БНР регионалният директор на "Пожарна безопасност и защита на населението" Станислав Атанасов:

"Обособен е в западната част на град Плевен най-вече за да осигури по-бързото придвижване на пожарните автомобили към ж.к. "Сторгозия". Това към момента е възпрепятствано от интензивния трафик. Освен това играе важна роля и за намаляване времето за реакция при произшествия за всички населени места от община Долни Дъбник. Не на последно място по-бързо ще се достига и до международния път Е-83. Това е пътят София-Русе, който е в посока запад от град Плевен. До момента достигането му пак е свързано с преминаване през централната градска част и известно забавяне. Тръгвайки вече пожарните автомобили от участък "Сторгозия", намаляват времето с около 10-15 минути при всяка една реакция на произшествие".


По публикацията работи: Георги Николов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кюстендилци: Такса смет да се определя според реалните ползватели на имота

Кюстендилци имаха възможност чрез анкета на общината да кажат и предложат как да се определя такса смет от 1 януари догодина. Общините трябва да преминат към нова методика и основа за определяне на такса смета от следващата година. Наредбата дава избор между 3 варианта – да се определя според броя членове на домакинството и ползващите даден..

публикувано на 10.09.24 в 12:19
Украински военни, 15 февруари 2024 г.

Русия съобщи за свалянето на над 140 украински дрона

144 украински безпилотни летателни апарата са били унищожени или прехванати тази нощ над девет региона на Руската федерация. Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова определи ударите като "незаконна терористична акция". Руската противовъздушна отбрана е унищожила над 20 украински безпилотни самолета около Москва...

публикувано на 10.09.24 в 12:11

ЦИК все още не се е произнесла за самостоятелната регистрация на ДПС-Доган

Очаква се Централната избирателна комисия да разгледа документите, подадени вчера от крилото на ДПС около Ахмед Доган  за самостоятелно явяване на изборите на 27 октомври. ЦИК трябва да се произнесе и по регистрацията на БСП за самостоятелно участие, за което внесоха документи пълномощници на бившата  председателка на социалистите Корнелия Нинова...

публикувано на 10.09.24 в 12:07
Представителите ГЕРБ Теменужка Петкова и Николай Нанков дадоха извънреден брифинг, 10 септември 2024 г.

ГЕРБ-СДС внасят промени в Закона за местните данъци и такси

ГЕРБ-СДС ще се регистрират утре в Централната избирателна комисия за участие в предсрочните избори на 27 октомври. ГЕРБ-СДС внасят промени в Закона за местните данъци и такси, с които се предвижда отлагане с една година на влизането в сила на новата методика за изчисляване на такса битови отпадъци. Това обяви пред журналисти депутатът..

публикувано на 10.09.24 в 11:39
Емил Минчев

Емил Минчев: "Франкенщайн" е сблъсъкът между твореца и неговото творение

Писателят Емил Минчев наскоро преведе класиката на Мери Шели "Франкенщайн".  Логично продължение на преводите му, тъй като преди време преведе още две от най-популярните готически романи като "Баскервилското куче" на Артър Конън Дойл и "Странния случай с доктор Джекил и Господин Хайд" на Робърт Луис Стивънсън. Освен това, наскоро Емил издаде и най-новата..

публикувано на 10.09.24 в 11:31
Габриела Руменова, създател на платформата

Габриела Руменова: Трябва да се подновят делата, ако не се постигне спогодба с телекомите

КЗП със заповед прави опити да се защитят интересите на потребителите в договорните отношения с трите телекома. Но дали е напипан най-верният път , попита Габриела Руменова, създател на платформата Ние потребителите. В интервю пред БНР Руменова смята, че започнатото от КЗП трябва да завърши с категорична яснота относно неустойките, защото и..

публикувано на 10.09.24 в 11:22
 Доц. Костадин Нушев

Доц. Д-р Костадин Нушев: Готови са новите учебници по религия

Ще продължи ли религиозното обучение в училище и християнската просвета? "Вече са подготвени и са преминали през процедурата по тестване, одобрение и практическо приложение новите учебници по религия за тази учебна година, доц. Костадин Нушев, автор на уроците по Християнска етика в учебниците по Религия: Християнство - Православие за 6, 7 и 10..

публикувано на 10.09.24 в 11:11