Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вече можем да подаваме онлайн заявления за гласуване извън страната за вота на 27 октомври

Снимка: БТА

От полунощ българските граждани вече могат да подават по електронен път през интернет страницата на Централната избирателна комисия заявление за гласуване извън страната на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври, информират от ЦИК.

Онлайн заявленията ще могат да се попълват до 24 часa българско време на първи октомври. Срокът за подаването на писмени заявления по образец е също до тази дата. Очаква се да бъдат разкрити избирателни секции в 60 държави.

До 5 октомври ЦИК трябва да определи окончателно броя на секциите и местата за гласуване извън страната.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ВАС решава за участието на "Движение за права и свободи - Ново начало" на изборите на 27 октомври

До 14:00 часа ще стане ясно ще участва ли коалицията "Движение за права и свободи - Ново начало" на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Фракцията около Делян Пеевски, която е в основата на коалицията, получи отказ за регистрация от Централната избирателна комисия, но го обжалва пред Върховния Административен съд. В началото на..

публикувано на 11.09.24 в 12:08

Краен срок за подаване на документи в ЦИК за участие в парламентарния вот

Тази вечер изтича крайният срок за подаване на документи на партии и коалиции в Централната избирателна комисия за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Към момента регистрация имат 10 партии и две коалиции. Срокът за подаване на документи изтича в 17 часа. Документите по жалбата на коалиция "Демокрация, права и..

публикувано на 11.09.24 в 12:04
Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков дава изявление пред медиите в кулоарите на Народното събрание.

Кирил Петков: Непартиен премиер и управление с обща програма без политически залъгалки

Партия "Продължаваме промяната" излезе с предложение за изход от политическата криза. Решението те виждат в подкрепата за равноотдалечен, непартиен премиер и управление с обща програма. Това каза в кулоарите на парламента съпредседателят на партията Кирил Петков. Петков: ПП-ДБ има план как да се състави правителство По-рано днес..

публикувано на 11.09.24 в 11:54

Подкрепата за украинските войници създава проблеми на британската армия

Подкрепата за украинските войници "ограничава" способността на британската армия да обучава собствените си войски, заявиха от Националната сметна палата. Освен това Великобритания е дарила оръжия и оборудване на Украйна, чиято замяна би струвала 2,71 милиарда паунда. Разследване на Сметната палата на военната подкрепа на Обединеното кралство..

публикувано на 11.09.24 в 11:42

Кипър е в готовност за ваксинационната кампания срещу грип

Кипър е в готовност да започне ваксинационната кампания срещу грип, съобщиха от здравното министерство. За първа година сезонният вирус се е появил в страната още през септември, вместо, както обикновено, в края на октомври. 145 000 противогрипни ваксини е поръчало здравното министерство в Кипър за започващия есенно-зимен сезон. Първите 90..

публикувано на 11.09.24 в 11:37

Циклон наводни улици и метрото в Атина

Циклонът Атена наводни улици и метрото в Атина. Засегната е и северната част на Гърция. От днес започва подобряване на времето. Проливни дъждове във всички райони на Атика доведоха до наводняване на улици. Наводни се и метростанция в Атина. Много автомобили останаха  блокирани от силния натиск на водата. Гърция се готви за..

публикувано на 11.09.24 в 11:29

На Дунав Ултра Виктор и Елица нощували в Две могили на въглавниците на Филип Тотю

Виктор Асенов, който е незрящ, ще бяга 66 км на 22 септември на Пирин Ултра, чийто маршрут е с денивелация над 4000 м.  "Това ми е втори опит, първия беше успешен, но сега искам по-бързо да бягам и да подобрим времето, за да разбера, мога ли да се подготвя за по-тежки бягания извън България в над 250 км" ,  сподели Виктор Асенов в интервю..

публикувано на 11.09.24 в 11:19