Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тошко Йорданов: Изборите ще покажат кои ще са партньори на ИТН

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов
Снимка: БТА
Чуй новината! Чуй новината:

Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов каза, че изборите ще покажат кои ще са партньори на ИТН, която е диалогична партия. 

 Йорданов иронизира предложението на Бойко Борисов за мажоритарен вот на изборите:

"Такива предварителни заявки, не са им сега момента, без да броим, че джентълменските им споразумения с ПП, аз на негово място не бих употребил този термин, защото това беше една от най-големите глупости, които направиха, защото с това джентълменско споразумение унищожиха Конституцията".

По-рано днес Бойко Борисов заяви, че естествените партньори са партиите в сглобката плюс БСП и ИТН.
По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Полицията със засилени мерки около училищата за първия учебен ден

Полицията ще предприеме засилени мерки около училищата в първия учебен ден - 16 септември. Вече са проведени срещи с ръководствата на училища и регионални инспекторати. "Както преди началото на учебния ден, така и в края на учебния ден, за да може да се гарантира безопасността, когато децата влизат или излизат от училищния двор, да може да..

публикувано на 11.09.24 в 13:06

Олимпийските герои бяха отличени на церемония в МС

Българските спортисти, които се класираха до осмо място на Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж, бяха наградени на тържествена церемония в Министерския съвет. "Формулата на успеха е постоянство и много любов", каза за "Хоризонт" олимпийският ни шампион по вдигане на тежести Карлос Насар: "Това състезание ми костваше цял живот..

публикувано на 11.09.24 в 12:51
Дейвид Лами и Антъни Блинкън пристигат в Киев, 11 септември 2024 г.

Първите дипломати на Великобритания и САЩ са на визита в Киев

Украинският президент Володимир Зеленски обеща да обедини света за ответни действия срещу всеки, който помага на Русия, а Съединените щати и Великобритания наложиха икономически санкции срещу Техеран. Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън и неговият британски колега Дейвид Лами пристигнаха в Киев за поредица от срещи. Във вечерното си..

публикувано на 11.09.24 в 12:35

Удължават с 6 месеца преговорите за продажбата на оборудването за АЕЦ "Белене" на Украйна

Парламентът реши да удължи със 180 дни преговорите между българския енергиен министър и украинския му колега за продажба на оборудването, предназначено за АЕЦ "Белене".  Сред мотивите на вносителите от ГЕРБ-СДС и ДПС е посочено, че удължаването се налага, за да може да се актуализира изготвената през м.г. пазарна оценка  и получаване на..

публикувано на 11.09.24 в 12:27
Димитър Главчев

МС с предложения за подобряването на изборния процес

Министерският съвет ще направи предложения за подобряването на изборния процес, съобщи служебният премиер Димитър Главчев в началото на редовното правителствено заседание. Предложенията ще бъдат изпратени на ЦИК. В дневния ред на кабинета е заложено да определи тарифите на БНР и БНТ за предизборната кампания. В началото на заседанието..

публикувано на 11.09.24 в 12:23

ВАС решава за участието на "Движение за права и свободи - Ново начало" на изборите на 27 октомври

До 14:00 часа ще стане ясно ще участва ли коалицията "Движение за права и свободи - Ново начало" на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Фракцията около Делян Пеевски, която е в основата на коалицията, получи отказ за регистрация от Централната избирателна комисия, но го обжалва пред Върховния Административен съд. В началото на..

публикувано на 11.09.24 в 12:08

Краен срок за подаване на документи в ЦИК за участие в парламентарния вот

Тази вечер изтича крайният срок за подаване на документи на партии и коалиции в Централната избирателна комисия за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Към момента регистрация имат 10 партии и две коалиции. Срокът за подаване на документи изтича в 17 часа. Документите по жалбата на коалиция "Демокрация, права и..

публикувано на 11.09.24 в 12:04