Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калояна Налбантова продължава с успехите в Белгия

Калояна Налбантова
Снимка: Архив / Снимка: БТА

Участничката на олимпийските игри в Париж 2024 и европейска шампионка за девойки Калояна Налбантова постигна втора поредна победа и се класира за четвъртфиналите на единично жени на международния турнир по бадминтон от сериите "International Challenge" в Льовен (Белгия).

Поставената под номер 3 в основната схема българка спечели срещу Петра Маикснерова (Чехия) с 21:16, 7:21, 21:15 за 52 минути.

По-рано днес в първия си мач Налбантова победи без проблеми германката Миранда Уилсън с 21:13, 21:16 за 37 минути. Следващата й съперничка ще бъде Виктория Дабчинска (Полша).

Христомира Поповска записа победа и загуба. Първо тя надделя над квалификантката Алида Чън (Нидерландия) с 21:10, 21:14 за 28 минути, след което отстъпи пред седмата поставена Амели Шулц (Дания) с 9:21, 18:21 за 34 минути.

На двойки Гергана Павлова и Таня Иванова загубиха от британките Абигейл Харис и Лизи Толман с 9:21, 14:21 за 27 минути.


По публикацията работи: Антони Йорданов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Владимир Петков и Давид Костадинов

Българи влязоха в основната схема на турнира по тенис на маса в Панагюрище

Владимир Петков и Давид Костадинов се пребориха за място в основната схема на международния турнир по тенис на маса в Панагюрище с награден фонд 40 хиляди долара, след като надвиха Стоян Сариев и Ерен Бекир с 3:2 гейма в квалификациите. Петков и Костадинов взеха първите два гейма след 11:8 и 11:9, но представителите на "Стоянстрой" Пловдив..

публикувано на 13.09.24 в 06:11
Рафаел Надал се оттегли от

Надал се оттегли от отборния турнир Лейвър къп

Испанският тенисист Рафаел Надал се оттегли от участие в отборния турнир Лейвър къп през следващата седмица и ще се съсредоточи върху възстановяването си, съобщава агенция Ройтерс. Той игра за последно на Олимпиадата в Париж и пропусна Откритото първенство на САЩ, тъй като не беше във форма. Носителят на 22 титли от Големия шлем обаче..

публикувано на 13.09.24 в 05:56
Българите постигнаха нови победи на шахматната олимпиада

Нови победи за отборите ни на шахматната олимпиада

Националните отбори на България при мъжете и жените запазиха стопроцентовия си актив на 45-ата олимпиада по шахмат в Будапеща. Във втория кръг мъжете, водени от старши треньора Кирил Георгиев, победиха тима на Албания с 3,5:0,5 точки, докато жените, водени от Петър Г. Арнаудов, се справиха с Египет със същия резултат. Момчил Петков даде..

публикувано на 13.09.24 в 05:46
Адриан Андреев

Адриан Андреев отпадна във втория кръг на турнира в Шчечин

 Адриан Андреев отпадна във втория кръг на турнира по тенис на клей в Шчечин (Полша) от сериите "Чалънджър", който е с награден фонд 148 625 евро.  Той отстъпи на германеца Даниел Алтмайер с 6:4, 3:6, 4:6.  С отпадането във втория кръг Андреев заслужи 2 420 долара от наградния фонд и осем точки за световната ранглиста, в която заема 203-о място...

публикувано на 12.09.24 в 20:12

ЦСКА София ще приеме Берое в Благоевград

ЦСКА ще приеме Берое на стадион "Христо Ботев" в Благоевград в мач от 9-ия кръг на Първа лига, потвърди Спортно-техническата комисия на БФС. "Червените" домакинстват на стадион "Васил Левски" заради реконструкцията на клубното съоръжение "Българска армия", но Националният стадион е затворен този месец заради провеждане на мащабните концерти на Ед..

публикувано на 12.09.24 в 18:45
Николай Желязков - старши-треньор на ВК Левски

Николай Желязков: Направихме грешки на начален удар с Войводина, но се справихме добре

Треньорът на волейболния Левски София Николай Желязков говори след двете победи на тима му в контролите със сръбския Войводина Нови Сад. “Смятам, че като първи такива контролни мачове и проверки - бяха изключително полезни, тъй като ни дадоха една отправна точка в какво състояние сме. Някои от момчетата са от една седмица, от десет дни с нас, така че..

публикувано на 12.09.24 в 17:52
Отборът на Италия спечели златните медали

Шесто място за България в смесената отборна щафета на европейското първенство

Националният отбор на България в състав Емил Стойнев, Мартин Папанов, Йордан Петров, Петя Минкова, Гергана Стоянова и Ивана Тонкова се нареди на шесто място в смесената отборна щафета по часовник на европейското първенство по шосейно колоездене в Лимбург, Белгия. Българският тим очаквано зае последното място в класирането в конкуренцията на едни от..

публикувано на 12.09.24 в 17:51