Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В редица населени места работят пунктове за помощ при сдвояване към еЗдраве

Снимка: his.bg/ezdrave

Временни пунктове, на които хората могат да получат съдействие за достъп до пациентското си досие през мобилен телефон, ще работят днес в няколко населени места у нас.

Заради големия интерес към услугата по сдвояване на телефона със системата за достъп до личното здравно досие, днес служители на здравните инспекции ще съдействат на хората на специални пунктове, разкрити в Сандански, Враца, Добрич, село Кирково, област Кърджали, в русенското село Иваново, пред читалището в град Две могили.

Пунктове ще има също в Силистра, Берковица, Радомир, община Сърница, Ихтиман, Чирпан и Шумен. За допълнителна информация относно местата и часовете, в които може да се получи тази услуга, е необходимо хората да се обърнат към местната здравна инспекция.

Сдвояването се случва и в офисите на РЗИ, Здравната каса и Информационно обслужване в цялата страна. За изминалите 10 дни близо 14 хиляди души са получили достъп до досието си чрез мобилното приложение еЗдраве.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Главчев

Главчев: Ще бъде направено необходимото за предотвратяване на опорочаването на вота

Служебният премиер Димитър Главчев каза, че ще бъде направено необходимото за предотвратяване опорочаване на вота - в отговор на въпрос на депутата от БСП Борислав Гуцанов дали ГРАО ще извърши проверка на съмнителни адресни регистрации. Повод за питането стана информация за регистрирана над хиляда души на един адрес в град Стамболийски...

публикувано на 13.09.24 в 10:09
Костадин Костадинов

В декларация: Костадинов се обяви срещу военнотехническата помощ за Украйна

В декларация от парламентарната трибуна лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов се обяви срещу военнотехническата помощ, която държавата ни предоставя на Украйна. Според него "България изпада в кризисно положение не само при заплаха от външна агресия, но и заради природните бедствия и аварии, защото всичко нужно за тези ситуации е..

публикувано на 13.09.24 в 10:04
Асен Василев

Асен Василев с призив към ГЕРБ: Спешно да приемем антикорупционните закони по ПВУ

Съпредседателят на ПП-ДБ Асен Василев призова лидера на ГЕРБ Бойко Борисов към спешно приемане на трите антикорупционни закона, за да може страната ни да получи парите по Плана за възстановяване и устойчивост.  "И е крайно време Бойко Борисов да спре да се крие по храстите и да излезе и да каже като мъж: "Тези закони ни притесняват...

публикувано на 13.09.24 в 09:42

Преди първия учебен ден : шествия в памет на загинали на пътя деца и мотористи

Редно е да се започне още в много ранна възраст . Колкото повече порастват децата, толкова повече ще спазват закона и ще дават пример на следващите поколения, изрази мнение Георги Янчев от Сдружение "Софийски мотористи".  Утре, 14 септември, сдружението ще проведе традиционната си за септември акция за масово нощно каране под надслов..

публикувано на 13.09.24 в 09:34

"Жълт" код за обилни валежи в Западна България

"Жълт" код за обилни валежи е в сила за днес за Западна България, където се очаква на квадратен метър да паднат между 25 и 30 литра дъжд. Предупреждението важи за 6 области на страната. Това са Видин, Монтана, Перник, Кюстендил, Благоевград и София-област, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Днес..

публикувано на 13.09.24 в 09:19
Камала Харис и Доналд Тръмп

Тръмп няма да участва в други предизборни дебати с Камала Харис

Кандидатът за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп обяви, че няма да участва в друг президентски дебат с опонента си, издигнат от Демократическата партия - Камала Харис. Няколко социологически проучвания показаха, че съперничката му от демократите е спечелила дебата между двамата по-рано тази седмица, предава агенция Ройтерс...

публикувано на 13.09.24 в 08:57

Дипломатическо напрежение между Италия и Русия, Москва издирва журналисти за нелегално влизане в страната

Между Италия и Русия се появи неочаквано дипломатическо напрежение, след като Москва обяви журналист и оператор на обществената медия РАИ за издирвани лица, обвинени в нелегално влизане в страната миналия месец. В списъка фигурират и други чуждестранни журналисти. Обвинението се отнася за периода, в който украинските войски проникнаха в района..

публикувано на 13.09.24 в 08:52