Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарната отчете изключително трудни летни месеци – много пожари и бедствия

Глаевн комисар Александър Джартов
Снимка: БТА

Директорът на пожарната главен комисар Александър Джартов отчете изключително трудни летни месеци, изпълнени с много пожари и бедствия.  

При отбелязването на професионалния празник на пожарникарите - 14 септември, Джартов посочи, че това е краят на едно лято, изпълнено с тежки и сложни предизвикателства: 

"Мисля, че голяма част от нашите съграждани вече имат представа какво представлява трудът на пожарникаря и че всяко едно произшествие е свързано с пряк риск за техния живот и здраве. Имахме множество тежки, сложни пожари, на терени, които част от тях бяха недостъпни, в условия на изключително високи температури, висока растителност. Най-сложното и най-тежкото за нас е бурният вятър. Нашите колеги реагират на всички бедствия, включително след дъждовете, които паднаха и тази седмица".

По публикацията работи: Радмила Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Софийският районен съд даде ход на делото срещу Симона Радева

Софийският районен съд даде ход на делото срещу Симона Радева, обвинена, че е подпомогнала Георги Семерджиев да се укрие след катастрофата на булевард "Черни връх" през юли 2022 г., в която загинаха две млади жени.  След като прецени, че в обвинителния акт не са допуснати съществени процесуални нарушение, съдът насрочи разпит на първите свидетели на 19..

публикувано на 15.10.24 в 16:33

Смениха директора на полицията в Русе

Директорът на Областната дирекция на полицията в Русе е сменен от днес със заповед на министъра на вътрешните работи. Със заповед на министъра на вътрешните работи Атанас Илков новият ръководител на полицията в Русе е Николай Кожухаров, досегашен зам.-директор и началник на отдел "Криминална полиция". Днес новият директор е бил представен..

публикувано на 15.10.24 в 16:22

Заместник-директорка на училище в Сандански е пострадала при побой между ученици

Заместник-директорката на Техническата гимназия в Сандански е пострадала при опит да овладее побой между възпитаници на училището. Сигналът за физическа саморазправа между ученици от Професионалната техническа гимназия е подаден в полицията вчера сутринта, когато е било голямото междучасие в училището.  В опит да предотврати физическата агресия..

публикувано на 15.10.24 в 16:16
Зам.-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева след брифинга за подготовката за изборите -  15 октомври 2024 г.

От ЦИК съветват членовете на СИК да тренират попълването на протоколите чрез електронно приложение

12 640 са към момента секционните избирателни комисии (СИК) в страната и чужбина за предсрочните парламентарни избори. Предстои да се образуват и тези в болници, социални заведения, арести и в затворите.  Към момента кандидатите за депутати са 4 858, като 1172 са регистрирани в два района. 4858 са кандидатите за депутати за 51-вото Народно..

публикувано на 15.10.24 в 16:11
Ваксиниране срещу Covid-19 в Атина.

Ръст на случаите на грип и Covid-19 в Гърция

В Гърция отново се увеличава броят на заразените със сезонен грип и Covid-19. Властите препоръчват носене на маски и ваксиниране. В повишена готовност са държавните болници в Гърция, за да реагират на завишено разпространение на Covid-19 и есенния грип, съобщават от здравното министерство. Гръцките здравни власти информират туристите..

публикувано на 15.10.24 в 16:00
Хелия Чавдарова

Хелия Чавдарова: Интегриран нюзрум ще даде възможност за една заедност на всички програми в Радиото

Интеграция на съдържанието, създаване на интегриран нюзрум е сърцевината на визията, която представи пред Съвета за електронни медии кандидатът за генерален директор на Българското национално радио Хелия Чавдарова: В СЕМ започват изслушванията на кандидатите за генерален директор на БНР "И нформационният поток, който влиза в Радиото да бъде в..

публикувано на 15.10.24 в 15:43

Директорът на "Вътрешна сигурност" в МВР Лазар Христов е освободен от поста

Директорът на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР Лазар Христов е освободен от поста. Това потвърдиха официално от МВР. От ведомството за момента не уточняват кой ще заеме овакантеното място. 

публикувано на 15.10.24 в 15:06