Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Илков: Най-вероятно пилотите на катастрофиралия учебно-боен самолет са пострадали

Атанас Илков
Снимка: БГНЕС

Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков каза, че най-вероятно пилотите на катастрофиралия учебно-боен самолет са пострадали.

Самолетът претърпя инцидент в Трета авиационна база "Граф Игнатиево" при подготовката на планирано за утре авиошоу, което беше отменено.

Министър Илков уточни, че към момента няма информация за пострадали цивилни хора.

В този час в района на авиобазата се очаква брифинг на министъра на отбраната Атанас Запрянов и на заместник началника на отбраната Цанко Стойков. 

Към района на инцидента отпътува и премиера Димитър Главчев. 

По публикацията работи: Явор Римски


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Бенямин Нетаняху

Нетаняху е заявил, че страната му е против едностранно примирие в Ливан

В телефонен разговор с френски япрезидент Еманюел Макрон премиерът на Израел Бенямин Нетаняху е заявил, че страната му е против "едностранно примирие в Ливан".  Това предаде Франс прес, като цитира комюнике на пресслужбата на израелското правителство.   "Премиерът декларира по време на разговора, че е против едностранно примирие, което няма да подобри..

публикувано на 15.10.24 в 20:43
Мигрант слиза след от кораба на италианската неправителствена организация Emergency`s Life Support в пристанището на Неапол, Южна Италия, 1 август 2024 г.

Споразумението за прехвърляне на имигранти от Италия в Албания влиза в действие

Споразумението за прехвърляне на нередовни имигранти от Италия в Албания влиза в действие утре - тогава на албанския бряг се очаква да акостира кораб с първата група кандидати за убежище.  Джорджа Мелони приветства "смелата" мигрантска сделка с Албания Албания приема първите мигранти от Италия по новото им споразумение Лондон не обмисля..

публикувано на 15.10.24 в 19:43

Протест срещу кандидатурата на Борислав Сарафов за главен прокурор в центъра на София

Стотици хора се събраха в т. нар. "тригълъник на властта" по инициатива на "Правосъдие за всеки", за да протестират срещу издигането на единствената кандидатура на Борислав Сарафов за главен прокурор.  Движението в района на Ларгото е блокирано. Под лозунгите "Сарафов, върви си!" и под българския флаг множеството поиска да се спре процедурата по избор..

публикувано на 15.10.24 в 19:24
В Савана, Джорджия, САЩ, архив, 24 септември 2024 г.

САЩ: В Джорджия започна ранното присъствено гласуване за президентските избори

В американския щат Джорджия започна ранното присъствено гласуване за президентските избори през ноември.  Ранното присъствено гласуване в Джорджия, който е един от ключовите за президентските избори щати, предоставя на избирателите най-малко 16 дни, в които те да дадат гласа си преди действителната дата на изборите - 5 ноември. В някои от окръзите на..

публикувано на 15.10.24 в 18:52
Владислава Цариградска

Съдия Цариградска с въпроси за СРС-тата срещу магистрати: Трупан ли е архив компроматни банки?

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет ще поиска информация от прокуратурата по делото за заплахите срещу съдията от Окръжния съд в Плевен Владислава Цариградска и още десетки магистрати и публични лица, за което обвинение беше повдигнато на водещия скитнически начин на живот Илко Захариев, наречен от МВР "Червения пират".  Решението беше..

публикувано на 15.10.24 в 18:30
Израелски въздушни удари в Южен Ливан, 23 септември 2024 г.

Наим Касем призова Израел да прекрати огъня в Ливан

Заместник-генералният секретар на шиитската групировка "Хизбула" Наим Касем призова Израел да прекрати огъня в Ливан, след като от "Хизбула" изстреляха ракети по израелския град Хайфа. А от Пентагона потвърдиха, че изпращат на Израел височинна противоракетна система, управлявана от американски войници. Батареята за височинна отбрана - Thaad - трябва да..

публикувано на 15.10.24 в 18:29