Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манчестър Сити пак бие, Ливърпул губи безславно

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Английският шампион Манчестър Сити направи пълен обрат и се наложи над Брентфорд с 2:1 в мач от четвъртия кръг на Висшата лига. Мачът започна лошо за "гражданите", като Йоан Уиса откри резултата за гостите още в 22-рата секунда. В първия половин част обаче с два гола на Ерлинг Холанд Сити направи пълен обрат и запази аванса си до края на срещата. В 19-ата минута норвежецът изравни с остър удар в левия ъгъл на вратата след пас на Кевин Де Бройне. След това Холанд получи топката от вратаря Едерсон, като надбяга защитата, излезе сам срещу вратаря Марк Флекен и технично копна топката покрай него. След почивката Холанд се размина с хеттрик, а пропуск за "гражданите" направи и Джак Грийлиш. Манчестър Сити остава единственият отбор в Англия с пълен актив от първите четири кръга и е на върха на класирането.

Ливърпул загуби от Нотингам Форест с 0:1 у дома. Победното попадение за гостите вкара Калъм Хъдсън-Одой в 72-рата минута на мача. Той стреля от границата на наказателното поле, като топката се отби в левия стълб и влезе във вратата на безпомощния Алисон Бекер. Това бе първо поражение за "червените" под ръководството на новия мениджър Арне Слот.

Брейтън бе спрян от Ипсуич, като двата отбора направиха нулево равенство. Голям мач за Ипсуич направи вратарят Мурич, който спаси удари на Джорджино Рутер, Каору Митома.

Кристъл Палас навакса изоставане от два гола срещу Лестър и успя да не загуби мача у дома - 2:2. Джеймс Варди изведе "лисиците" напред в резултата в средата на първата част, а в самото началото на второто полувреме Стефи Мавидиди направи 2:0 за Лестър. Жан-Филип Матета върна бързо едно попадение и отново той от дузпа изравни резултата в добавеното време на мача.

Уест Хям също избегна загубата като гост на Фулъм, като изравни в добавеното време чрез Днани Ингс. Преди това Раул Хименес бе извел Фулъм напред, като домакините бяха по-добрият отбор в голяма част от срещата. 

Мачове от четвъртия кръг във Висшата лига на Англия:

Саутхямптън - Манчестър Юнайтед    0:3

Брайтън - Ипсуич    0:0 

Кристъл Палас - Лестър  2:2

Фулъм - Уест Хям    1:1

Ливърпул - Нотингам Форест  0:1

Манчестър Сити - Брентфорд  2:1


По публикацията работи: Владислав Стоянов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Янаки Милев запази шансовете на България за Купа "Дейвис"

Янаки Милев донесе първи успех за България в сблъсъка с Ел Салвадор от Световна група II на Купа "Дейвис", неофициално световно отборно първенство по тенис за мъже. Втората ракета на българския тим надделя над Сезар Крус с 6:3, 4:6, 6:3 във втория мач от срещата между двете страни. 20-годишният пловдивчанин триумфира след близо 2 часа и половина игра...

публикувано на 14.09.24 в 22:23

Ботев спечели Битката за Тракия

Ботев (Пловдив) се наложи над Берое с 1:0 като гост в Битката за Тракия. Това бе четвърта поредна победа за "канарчетата" над Берое за първенство и пореден успех с 1:0. Победното попадение за Ботев вкара Кристиан Нкванчукву в края на първата част. "Жърто-черните" изиграха последните минути с човек по-малто на терена заради директен червен картон на..

публикувано на 14.09.24 в 22:18

Славия отстъпи пред последния в класирането

Опашкарят Септември (София) изигра най-силния си мач от началото на сезона и логично стигна до първи успех. Отборът на Николай Митов се наложи над Славия с 3:2 в интригуващ двубой от 12-ия кръг на Първа лига, игран на стадиона в столичния квартал "Надежда". Над всички за победителите беше Борислав Рупанов, който се отчете с два гола, съответно в..

публикувано на 14.09.24 в 19:35

Петко Христов вкара и осигури точка за Специя

Българският защитник Петко Христов отбеляза гол при равенството 1:1 на Специя като гост на Кремонезе в мач от 5-ия кръг на италианската Серия Б. Юношата на Славия, който беше избран от съотборниците си за капитан се разписа в 65-ата минута, с което изравни резултата. Домакините от Кремонезе с Валентин Антов в състава поведоха в 33-ата минута чрез..

публикувано на 14.09.24 в 19:15

Леверкузен се доближи на точка от върха

Леверкузен победи с 4:1 Хофенхайм като гост в мач от третия кръг на германската Бундеслига. Още до 30-ата минута "аспирините" поведоха с 2:0 след голове на Терие и Бонифейс. Вторият дори асистира за първото попадение в срещата. В 37-ата Бериша намали след подаване на Крамарич. В 70-ата момчетата на Шаби Алонсо получиха право на дузпа след преглед със..

публикувано на 14.09.24 в 18:53

Волейболните ни национали научиха съперниците си за световното

Мъжкият национален отбор на България ще играе в група със Словения, Германия и Чили на световното първенство догодина във Филипините. Жребият се изтегли на бляскава церемония в столицата на азиатската страна Манила. Българите бяха в трета урна и се паднаха в група Е. На турнира ще участват 32 отбора. Първите два отбора във всяка от осемте групи..

публикувано на 14.09.24 в 18:40

Стартирахме със загуба за Купа "Дейвис"

Първата ракета на България Пьотр Нестеров допусна поражение с 0:2 сета от представителя на Ел Салвадор Марсело Аревало в първата среща от двубоя между двете страни от Световна група II на Купа "Дейвис", неофициалното световно отборно първенство по тенис за мъже. В отделните части Аревало, който е двукратен шампион на двойки от Откритото първенство на..

публикувано на 14.09.24 в 18:15