Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивет Горанова спечели турнир в Залцбург

Ивет Горанова
Снимка: БТА

Олимпийската шампионка от Токио 2020 Ивет Горанова спечели златен медал на силния турнир по карате "Karate1 Series A" в Залцбург (Австрия). 

Българката триумфира в категория до 55 кг "кумите", след като на финала надделя над японката Рина Кодо с 5:4.

По пътя си до успеха Горанова записа шест поредни победи.

Надпреварата беше изключително силна, а само в нейната категория участваха 92 състезателки от 43 държави, сред които Азербайджан, Аржентина, Япония, Словакия, Полша, Люксембург, Германия, Италия, Тайван, Франция, Израел, Швеция, Турция, Дания, Унгария, Украйна, Косово, Швейцария, Чили, Молдова, Испания, Бразилия, Босна и Херцеговина, Португалия, Гватемала, Казахстан, Нова Зеландия, Хърватия, Малайзия, Нидерландия, Република Северна Македония, Англия, Китай, Латвия, Белгия, Гърция, Шотландия и други.

Това е второ злато за олимпийската шампионка от началото на месеца, след като на 7 септември спечели титлата от 23-то издание на международния турнир по карате в Риека, Хърватия.

По публикацията работи: Христо Денев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Милан се "събуди" и разгроми Венеция

С четири гола в рамките на първите 29 минути Милан постигна категорична домакинска победа над Венеция с 4:0 в среща от четвъртия кръг на футболното първенство на Италия. Тимът, който имаше разочароващо начало на сезона с две равенства и загуба, този път показа впечатляващо представяне и си осигури първа победа през кампанията. Тео Ернандес..

публикувано на 15.09.24 в 09:18

Челси с труден успех над Борнемут

Резервата Кристофър Нкунку вкара гол в 86-ата минута, за да осигури победата на Челси с 1:0 като гост на Борнемут в мач, в който бяха показани рекордните 14 жълти картона във Висшата лига. Борнемут два пъти удари греди, а дузпа на Еванилсън беше спасена от Роберт Санчес през първото полувреме. Но Челси завърши мача силно и Нкунку, който се..

публикувано на 15.09.24 в 09:16

Две дузпи донесоха успех на Реал (Мадрид)

Винисиус Жуниор и Килиан Мбапе реализираха дузпи през второто полувреме, за да донесат на Реал (Мадрид) трудна победа с 2:0 като гост на Реал Сосиедад в среща от петия кръг на футболното първенство на Испания. Отборът на Карло Анчелоти поведе в 58-ата минута чрез Винисиус, който се разписа от бялата точка, след като удар на Арда Гюлер от..

публикувано на 15.09.24 в 09:14

Байерн (Мюнхен) вкара 6 гола на новак

Байерн (Мюнхен) разгроми с 6:1 като гост новака в елита Холщайн (Кил) в двубой от третия кръг в първенството на Германия. Баварците са единственият отбор в Първа Бундеслига, който има пълен актив от девет спечелени точки. След само 13 минути грандът от Мюнхен имаше три гола аванс, а Хари Кейн се отличи с хеттрик за лидера в класирането. Джамал..

публикувано на 15.09.24 в 06:21

Янаки Милев запази шансовете на България за Купа "Дейвис"

Янаки Милев донесе първи успех за България в сблъсъка с Ел Салвадор от Световна група II на Купа "Дейвис", неофициално световно отборно първенство по тенис за мъже. Втората ракета на българския тим надделя над Сезар Крус с 6:3, 4:6, 6:3 във втория мач от срещата между двете страни. 20-годишният пловдивчанин триумфира след близо 2 часа и половина игра...

публикувано на 14.09.24 в 22:23

Ботев спечели Битката за Тракия

Ботев (Пловдив) се наложи над Берое с 1:0 като гост в Битката за Тракия. Това бе четвърта поредна победа за "канарчетата" над Берое за първенство и пореден успех с 1:0. Победното попадение за Ботев вкара Кристиан Нкванчукву в края на първата част. "Жърто-черните" изиграха последните минути с човек по-малто на терена заради директен червен картон на..

публикувано на 14.09.24 в 22:18

Славия отстъпи пред последния в класирането

Опашкарят Септември (София) изигра най-силния си мач от началото на сезона и логично стигна до първи успех. Отборът на Николай Митов се наложи над Славия с 3:2 в интригуващ двубой от 12-ия кръг на Първа лига, игран на стадиона в столичния квартал "Надежда". Над всички за победителите беше Борислав Рупанов, който се отчете с два гола, съответно в..

публикувано на 14.09.24 в 19:35