Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вътрешният министър се срещна с участниците в шествието за безопасност на пътя

Вътрешният министър Атанас Илков се срещна с участниците в шествието, посветено на безопасността на децата на пътя и поднесе цветя на мястото, където преди близо година беше убит 15-годишният Филип Арсов.

"Това ще бъде приоритет на МВР, в който ние няма да жалим ресурса, за да подобрим пътната безопасност и пътния траматизъм".

Министърът каза още, че слуаите на загинали на пътя деца намаляват, но МВР ще продължи да проявява нулева толерантност към наришителите на пътя.-


По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Милен Митев е изборът на СЕМ за генерален директор на БНР

Съветът за електронни медии (СЕМ) избра Милен Митев за втори мандат като генерален директор на БНР.  Своята подкрепа за него дадоха Галина Георгиева, Къдринка Къдринова и председателят на медийния регулатор Габриела Наплатанова.  Един глас получи Ива Дойчинова, като за нея гласува Симона Велева, докато Пролет Велкова се въздържа да даде своя вот..

публикувано на 17.10.24 в 11:35

ГВА: Не се очаква ограничаване или затягане на експлоатацията на дронове

Не се очакват съществени изменения с цел ограничаване или затягане експлоатацията на дронове . Това каза пред БНР Даниела Минчева, ГВА. Тя припомни, че от 2019-а има европейска наредба за непилотираните въздухоплавателни средства. Безопасността се отчита спрямо теглото на дрона, неговите технически спецификации и вида на полета . А от..

публикувано на 17.10.24 в 11:35
Обискират имоти на Румен Гайтански - Вълка. Действията на прокурори, служители на Комисията за противодействие на корупцията и полицаи са във връзка с разследването на кредит, отпуснат на фирма на Гайтански от ББР.

250 000 лева гаранция за Румен Гайтански

Софийският градски съд определи парична гаранция в размер на 250 000 лева за Румен Гайтански, обвинен по разследването за отпуснат кредит от Българската банка за развитие.  Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване и протест. Очаквайте подробности!

публикувано на 17.10.24 в 11:30

Ежедневни проблеми с водата в кюстендилското с. Коняво

Ежедневни са авариите по ВиК мрежата и проблемите с водата в близкото кюстендилско село Коняво, оплакват се местните хора. Тръбите по мрежата са полагани 1938 год., но при повишеното налягане след летния сезон се пукат и аварират, казва кметът Мариана Александрова.  Проблемите с водата в Коняво, с около 1000 жители, са от началото на септември -..

публикувано на 17.10.24 в 11:06
Христо Мухтанов

"Полюсът на живота" - книга за търсенето на себе си, но въртейки се понякога в кръг

"Полюсът на живота" е името на новата книга на родения на 10 септември 1991-ва годин а Христо Мухтанов .  Младият автор израства в град Лясковец, но пътят му преминава през гимназия във Велико Търново , а след това и през Университетът за национално и световно стопанство.  Христо има три книги до момента , първата му стихосбирка излиза..

публикувано на 17.10.24 в 11:01

Поради липса на кворум: Извънредното заседание на СОС е прекратено

Поради липса на кворум извънредното заседание на Столичния общински съвет бе прекратено. То беше свикано от председателят Цветомир Петров по искане на общинските съветници от ГЕРБ - СДС заради натоварения трафик в столицата, на което настояваха да бъде изслушан кметът Васил Терзиев.  Терзиев: На 20 октомври ще бъде отворено движението през..

публикувано на 17.10.24 в 10:54

Терзиев: На 20 октомври ще бъде отворено движението под моста на бул. "България"

Кметът на София Васил Терзиев обяви, че до края на месеца ще бъде отворено движението през три кръстовища - на булевардите "Опълченска" и "Сливница", на булевард "България" и Околовръстното, както и на булевард "Тодор Каблешков".  ГЕРБ и ПП-ДБ-СС в остър сблъсък и обвинения за задръстванията в София По думите му, докато се строи метрото и се..

публикувано на 17.10.24 в 10:53