Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Олимпиакос и Александър Везенков спечелиха турнира в Крит

Снимка: facebook - olympiacosbc

Александър Везенков и Олимпиакос спечелиха приятелския турнир в Крит. На финала тимът победи друг отбор от Евролигата – Фенербахче, със 73:70 след късна драма, информира БГ баскет. Съставът от Пирея изоставаше с 12 точки в хода на срещата, но след тройка на Тайлър Дорси 3 секунди преди края стигна до обрата.

Олимпиакос имаше минимален аванс след десет минути игра при 15:14, но на почивката Фенербахче излезе напред с 34:29. Разликата в полза на тима от Истанбул стана двуцифрена след паузата, но гръцкият гранд тим намали за 50:57 преди заключителната четвърт.

Подемът в играта на Везенков и компания продължи и след като именно крилото успя да изравни резултата с точни стрелби, тройка на Тайлър Дорси три секунди преди края доведе и до пълен обрат.

Българинът отново се представи на ниво, завършвайки с 15 точки, с колкото е и Дорси.


По публикацията работи: Владислав Стоянов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Григор Димитров

Григор Димитров е на четвъртфинал в Стокхолм

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на тенис  турнира на твърда настилка в зала от сериите АТП 250 в Стокхолм (Швеция) с награден фонд 767455 евро. Димитров, който е шампион в надпреварата през 2013 година, е поставен под номер 3 и почива в първия кръг. На осминафиналите първата ни ракета  победи със 7:6(1), 6:3 французина Кентен Алис,..

публикувано на 18.10.24 в 00:22
Андрей Рубльов

Андрей Рубльов лесно стигна четвъртфиналите в Стокхолм

Андрей Рубльов се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на твърди кортове в Стокхолм (Швеция)  с награден фонд от 767455 евро. Поставеният под номер 1 руснак победи с 6:4, 6:1 Александър Мюлер за само 65 минути. Рубльов постигна пробив за 3:2 в първия сет, след което поведе в мача след 6:4. Във втората част френският тенисист на три..

публикувано на 17.10.24 в 22:41
Илиана Раева

Министър Атанас Илков и Илиана Раева обсъдиха разширението на залата в НСБ "Раковски"

Министърът на вътрешните работи Атанас Илков се срещна с председателя на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.  По време на разговора беше  изяснено, че  Министерството на вътрешните работи  изпълнява всички задължения свързани с бъдещото  изграждане на новия многофункционален спортно-тренировъчен комплекс и залата по..

публикувано на 17.10.24 в 22:28
Отпадна и последният българин на европейското по тенис на маса

Отпадна и последният българин на европейското по тенис на маса

Йоан Величков загуби на 1/32-финалите на Европейското първенство по тенис на маса, което се провежда в Линц, Австрия. Българинът отстъпи с 0:4 (3:11, 6:11, 6:11 и 9:11) срещу белгиеца Мартин Алегро. Величков беше последният роден представител на шампионата, а преди него участието си приключи и Цветелина Георгиева. Мария Йовкова, Виктория..

публикувано на 17.10.24 в 21:29
Жоел Арате

Арате: Искам в националния 30 боксьора, но зависи и от федерацията

Старши треньорът на националния отбор на България по бокс при мъжете Жоел Арате каза, че е доволен от представянето до момента на състезателите на Европейското първенство до 23 години, което се провежда в столичната зала "София". България ще има двама финалисти на шампионата в лицето на Радослав Росенов и Уилиам Чолов, които достигнаха до..

публикувано на 17.10.24 в 21:24
Стефани Стоева

Стефани Стоева започна с победа на турнир в Перу

Стефани Стоева се класира за втория кръг на единично жени на турнира по бадминтон в Лима (Перу). Българката победи без проблеми представителката на домакините Фернанда Мунар с 21:11, 21:12 за 24 минути. Следващата й съперничка ще бъде Жеизиане Алвес (Бразилия).  Стефани Стоева, която в последните две седмици спечели титлите на турнири в..

публикувано на 17.10.24 в 20:23
Радослав Росенов

Росенов и Чолов са финалисти на европейското по бокс (обновена)

Шампионът в категория до 60 килограма в последните две години Росенов изигра още един много добър мач на турнира в зала "София". Националът на България се класира за финала на първенството, след като надделя над представителя на Черна гора Томислав Джинович. Росенов наложи волята си в тежка битка. Той успя да вземе предимство с по-бързи и резки..

публикувано на 17.10.24 в 20:07