Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът в рафинерията край Атина е под контрол

Рафинерията се намира на 70 км югозападно от Атина.
Снимка: Ройтерс

Пожарът в рафинерията до Атина, който избухна вчера, е под контрол, съобщават пожарникарите. Огнеборците успяха да ограничат огъня, който не засегна цистерните с гориво. Тримата пострадали от пожара са в болница без опастност за живота. Властите разследват причината за експлозията.

Рафинерията е втората по големина в Гърция, намира се в област Коринтия. Движението в района все още е блокирано.

По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Депутатите задължиха МС да изготви доклад за решенията на НС за бъдещето на "Марица-изток"

Депутатите задължиха Министерския съвет да изготви доклад за изпълнението на решенията на Народното събрание, свързани с бъдещето на комплекса "Марица-изток". Срокът е до десет дни след приемането на решението, когато беше подкрепено от 152 народни представители, 3-ма от ПП-ДБ се въздържаха. Вносителите от "Възраждане" смятат, че досегашните и..

публикувано на 18.09.24 в 12:10

Заседанието на българо-македонската историческа комисия се отлага

Заседанието на съвместната комисия по исторически и образователни въпроси между България и Северна Македония, което днес и утре трябваше да се проведе в Скопие, се отлага, съобщават медии в Северна Македония, а част от тях допълват, че вероятната причина е промяната на състава на комисията от страна на Скопие. Преди седмица на закрито заседание..

публикувано на 18.09.24 в 11:45
Председателката на ЦИК Камелия Нейкова

Изтеглиха номерата за частичните и новите кметски избори

ДПС ще бъде с номер 55 в бюлетините за насрочените за 20-и октомври нови и частични избори за кметове, а коалиция "БСП за България“ - с номер 43. Това стана ясно при провеждането на жребия в Централната избирателна комисия за определянето на поредните номера на формациите, които са допуснати за участие в тях. Тегли се жребият за новите и частични..

публикувано на 18.09.24 в 11:34
Искра Михайлова

Докладът за бъдещето на ТЕЦ "Марица-изток" трябва да бъде готов до 10 дни

Докладът за бъдещето на ТЕЦ "Марица-изток" трябва да бъде готов до 10 дни. Това заяви народният представител Искра Михайлова в кулоарите на парламента. Остава неясно какво се случва с отпусната помощ от 250 млн. лева годишно за подкрепа на "Мини Марица-изток". Няма и яснота за  споразумението със синдикатите, което беше подписано след бурни..

публикувано на 18.09.24 в 11:25
Андрей Чорбанов

ИТН подкрепя законопроекта на "Възраждане" за вендинг машини за лекарства

Депутатите от "Има такъв народ" подкрепят промените на "Възраждане" на Закона за лекарствените продукти, с които се предлага продажба на лекарства чрез вендинг автомати с цел овладяване проблема със снабдяването. Депутатът Андрей Чорбанов заяви, че и в момента лекарствата без рецепта не подлежат на контрол и че лекарствата, които ще са в..

публикувано на 18.09.24 в 11:16

Туристическият бранш: Работници от трети страни ползват страната ни като трамплин. Визите се бавят

Туристическият бранш продължава да изпитва затруднения заради забавяне в издаването както на работни визи за сектора, така и на туристически за лица от трети страни, които искат да посетят страната ни. Засега като основни потърпевши се очертават секторите на туризма и на строителството, но и много други браншове се сблъскват със затруднения..

публикувано на 18.09.24 в 11:11
Полски танк на учение в Латвия през май 2024

Полски военни с техника ще минат през България за участие в учение на НАТО

Личен състав и военна техника на въоръжените сили на Полша ще преминат днес от граничния пункт Видин през София до граничен пункт Кулата във връзка с участието им в учение на НАТО. Полски военнослужещи с техника ще транспортират материални ресурси на 19 септември от граничен пункт Видин до пункт "Капитан Андреево“. Автоколоните ще бъдат ескортирани..

публикувано на 18.09.24 в 11:09