Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима министри на парламентарен контрол

Снимка: БТА
Чуй новината! Чуй новината:

Министри от служебното правителство ще участват в петъчния парламентарен контрол. 

Служебният министър на правосъдието Мария Павлова трябва да обясни пред народните представители какви са мерките за установяване на подправени документи, представени в процедурата по придобиване на българско гражданство. 

Служебният министър на здравеопазването Галя Кондева ще отговори на три въпроса. Един от тях е за заплащането на лекарствата от резерва на Здравната каса. 

12 са въпросите към служебния министър на околната среда и водите Петър Димитров. 

Сред тях има питане за премахване на незаконни сметища за битови и строителни отпадъци.

По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Опустошения в Дахие - контролирано от

"Хизбула" е извършила поне 11 нападения срещу израелски военни обекти, всички с ракети

Израелските военни съобщиха, че днес "Хизбула" е изстреляла десетки ракети и няколко дрона към Северен Израел, а един от безпилотните самолети е бил насочен към ваканционната къща на израелския премиер Бенямин Нетаняху. Атаката стана в момент, когато здравни служители в Ивицата Газа съобщиха, че израелските удари са убили най-малко 11 души в..

публикувано на 19.10.24 в 17:27

Откриха паметник на св. Иван Рилски в родното му село Скрино

Паметна композиция на св. Иван Рилски беше открита в родното му село Скрино, община Бобошево. Това стана на Отчов ден, почитан и като Деня и празника на светеца.  Дойдоха десетки миряни и туристи от района, много гости. В селото вървеше и празник с курбан за здраве. Композицията - над 2 метра, с автор проф. Емил Попов, символизира..

публикувано на 19.10.24 в 17:25

Болницата в Горна Оряховица посрещна патронния си празник с две обновени отделения

Общинската болница "Свети Иван Рилски" в Горна Оряховица посрещна патронния си празник с обновени очно и ушно отделения.  В ремонтите от бюджета си лечебното заведение реинвестирало 126 000 лева.  Единственото ушно отделение във Великотърновска област е в горнооряховската болница, която е второто по големина в страната общинско лечебно заведение. В..

публикувано на 19.10.24 в 17:02

РИК - Благоевград: Близо 40 на сто достигнаха смените в състава на секционни комисии

Близо 40 процента достигнаха смените в състава на секционни комисии до този момент, съобщават от Районната избирателна комисия в Благоевград. В момента се извършват обученията на членовете на СИК.  Над 2500 са смените в състава на СИК, поискани от политическите партии до сега. Процесът продължава и в момента, призна председателят на..

публикувано на 19.10.24 в 16:49

Днес вносът на ток от Румъния е между 400 и 600 мегавата, а износът към останалите ни съседни страни - 1000 - 1300 мегавата

България днес е изнасяла над два пъти повече ток, отколкото е внасяла, въпреки спирането на хилядамегаватовия шести блок на АЕЦ Козлодуй за планов годишен ремонт, сочат данните на Електроенергийния системен оператор. Тази сутрин реакторът бе спрян планово и се предвижда да не работи до края на ноември. През това време ще бъдат изпълнени..

публикувано на 19.10.24 в 16:47

Арестувани фенове преди вечното дерби в София

Полицията обяви, че арестуваните преди днешния футболен мач "Левски" - ЦСКА са четирима.  Те са задържани на входа на националния стадион "Васил Левски".  Двама от тях са били задържани с наркотични вещества, а останалите са опитвали да внесат незаконно пиротехнически средства. Полицията предотврати и сблъсък между фенове на Левски и ЦСКА в центъра..

публикувано на 19.10.24 в 15:53

Недостиг на работна ръка във Велико Търново

Бизнесът във Велико Търново изпитва сериозен недостиг на кадри. Проблемът се задълбочава за преработвателната промишленост и една от причините е ниската безработица.  115 са свободните работни места в община Велико Търново и всяка четвърта позиция се осигурява от преработващата промишленост. Няма кадри с техническо образование, коментира Даниела..

публикувано на 19.10.24 в 15:51