Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осигуриха средства за още два мача на Спартак (Варна)

Собственикът на Спартак Варна Павлин Николов е осигурил финансирането за следващите два мача в  Първа лига, след което ще се оттегли от клуба. Това се казва в официално изявление на варненския клуб. 

Иван Цветанов ще води Спартак в следващите два мача, съобщиха още от Спартак. 

Официално изявление на ФК Спартак Варна:

"Бихме искали да информираме всички привърженици и заинтересовани страни, че ФК Спартак Варна предприема необходимите стъпки за осигуряване на стабилност. 

Осигурено е финансиране за следващите две срещи на тима в Efbet лига, с което се цели да се гарантира спокойствие и фокус върху представянето на отбора на терена. Утре тренировката на отбора ще се проведе по график, като са осигурени всички необходими условия – транспорт и настаняване в хотел за играчите и треньорския екип. 

На 30 септември отборът ще бъде ръководен от Иван Цветанов, заедно с Георги Георгиев и Ивайло Петров. Този екип ще осигури необходимата подготовка и мотивация за успешното представяне на отбора. Същият треньорски щаб ще води тима и в предстоящата среща срещу Локомотив София. 

Средствата за тези две срещи са осигурени от президента на ФК Спартак Варна, който след това ще се оттегли изцяло от управлението на клуба, включително от дейността на детско-юношеската школа. 

За целта още през предстоящата седмица ще бъде свикано общо събрание за избор на нов президент. 

Винаги верни!"



По публикацията работи: Христо Денев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Втора лига

Резултатите във Втора лига

Първенство на България по футбол, срещи от 11-ия кръг на Втора лига: Беласица Петрич - Фратрия Варна             0:1 Ботев Пловдив II - Добруджа                 0:5 Струмска слава Радомир - Спортист Своге     1:0 Янтра Габрово - Спартак Плевен              1:2 Монтана - Несебър                           2:0 Етър - Ловеч 1:0

публикувано на 28.09.24 в 21:00

Крумовград победи Локомотив в Пловдив

Отборът на Крумовград постигна първа победа като гост от началото на сезона в Първа лига, след като се наложи с 2:0 при визитата си на Локомотив (Пловдив) в среща от 10-ия кръг на шампионата. И двете попадения в мача паднаха през първата част, като в рамките само на 9 минути се разписаха Серкан Юсеин и Матеус Енрике, които бяха точни съответно в 23-ата..

публикувано на 28.09.24 в 19:20
Интер

Интер победи Удинезе в зрелищен мач

Шампионът на Италия Интер победи с 3:2 Удинезе като гост в мач от шестия кръг на Серия "А". С успеха "нерадзурите" се изравниха по точки на върха в класирането с отборите на Торино и Милан с по 11, но "биковете" са и с мач по-малко. Срещата на стадион "Фриули" започна с гол от съблекалнята, след като Давиде Фратези успя да даде аванс на гостите от..

публикувано на 28.09.24 в 18:09

Манчестър Сити с ново равенство

Шампионът на Англия Манчестър Сити направи втора поредна грешна стъпка във Висшата лига, след като стигна само до равенство 1:1 при гостуването си на Нюкасъл в първия мач от шестия кръг. "Гражданите" остават на първото място в таблицата с 14 точки, но още до края на деня могат да бъдат свалени от него от Арсенал и Ливърпул. След като преди седмица при..

публикувано на 28.09.24 в 16:55
Станислав Генчев

Станислав Генчев за войната на думи с Александър Томаш: Темата е приключила, мислим за Арда

Треньорът на Левски Станислав Генчев не пожела да продължи темата с размяната на реплики с наставника на ЦСКА Александър Томаш от последните дни.  Преди дни Генчев заяви в интервю, че не вярва отбор, който е стартирал с пет загуби в първенството, да се бори за шампионската титла, което обиди "армейците" и вчера Томаш отвърна, че ЦСКА е рекордьор по..

публикувано на 28.09.24 в 16:27
Олимпийските медалисти на Пловдив

Представиха книга за олимпийските шампиони на Пловдив

В Камерната зала на Драматичен театър Пловдив беше представена книгата "Мечтанието", която е посветена на олимпийските шампиони на Пловдив. Представянето на книгата беше част от фестивала "Сцена на кръстопът", който приключи вчера.  Автори са известният спортен журналист Диян Никифоров и неговият син Димитър Петков, който също е журналист.  В книгата..

публикувано на 28.09.24 в 15:56
Любомир Ганев

Любомир Ганев остава начело на българския волейбол

Любомир Ганев остава президент на Българската федерация по волейбол и през следващите 4 години. Това реши Общото събрание на БФВ, което се проведе днес в столичната зала “Витоша”. Любо Ганев спечели битката с мнозинство - 103 гласа, пред съперника си за поста Иван Сеферинов.      За първи вицепрезидент на БФВ бе избран Петър Кънев. Втори..

публикувано на 28.09.24 в 15:31